1. Avaleht
  2. Hingele
  3. VALI ENNAST I Riina Raudsik: kui te tahate tõusta kõrgele, et tunda õnne, siis te peate vahepeal madalal olema
VALI ENNAST I Riina Raudsik: kui te tahate tõusta kõrgele, et tunda õnne, siis te peate vahepeal madalal olema

VALI ENNAST I Riina Raudsik: kui te tahate tõusta kõrgele, et tunda õnne, siis te peate vahepeal madalal olema

Hinnatud tervisespetsialist Riina Raudsik keskendus festivalil “Vali ennast” väga põhjalikult ja kaasakiskuvalt terviseteemadele.

Raudsik rääkis muu hulgas ainevahetuse ja puhta joogivee olulisusest, erinevatest tervisehädadest, hormoonidest emotsioonidest ja stressist ning haiguste põhjustest.  Raudsiku sõnul on inimene ja kõik looduses nii loodud nagu talv on puhkuse aeg taimedele, kevad õitseaeg ja suvi viljade aeg. Nii on ka inimesel.

„Inimene on nii loodud, et tema emotsioonid ja kõik tema tegevus toimub tänu tema signaallainetele ja hormoonidele, mis viib meid aegajalt kõrgele õnne tippu ja vahepeal toimuvad loomulikult ka langused, kuid ärge tehke sellest probleemi. Sest kui te tahate tõusta kõrgele, et tunda õnne, siis te peate vahepeal madalal olema,“ rääkis Raudsik.

Raudsik kirjeldas, et kuskil 35-aastaselt oli tal kõige raskem aeg elus ja siis ta võttis märkmiku, kuhu kirjutas oma soovid. Naise üheks esimeseks sooviks oli, et ta soovib olla terve.
„Aga kui ma seda kirjutasin siis ma mõtlesin, et aga mis sellest kasu on kui mina olen terve. Et mu pere peaks ju ka terve olema. Ja edasi mõtlesin aga mis sest kasu on, kui ainult minu pere terve on. Ma tahaksin ikka, et me kõik oleks terved ja kõik oleksid rõõmsad mu ümber. Ja naljakas, aga sellest ajast ma hakkasingi niiöelda rahvast harima. Hakkasingi pidama loenguid ja hakkasin õppima kogu aeg juurde juurde. Kõik ei olnud absoluutselt õige mis ma alguses ütlesin. Kõik muutus,“ ütles Raudsik.

Naise sõnul on ta kirjutanud seitse raamatut ja neid aina juurde sellepärast, et tellitakse ja soovitakse nõuandeid ning juurde tuleb aina ka uut informatsiooni. Raudsiku ideede, maailmanägemuse ja nõuannete kohta saabki kõige parema pildi tema raamatutest.

Riina Raudsiku raamatud:

1. „Stress kui asümmeetriline seisund“ (2007)
2. „Stress ja heliravi“ (2009)
3. „pH Balance & Vibroacoustic Therapy“ (2009)
4. „Eelmäng haigustele“ (2013)
5. „Energiakriis. Keha häirekell“ (2015)
6. „Tagasi tervise juurde“ (2018)

Head Uudised GoodNews