1. Avaleht
  2. Hingele
  3. VALI ENNAST I Koomast välja tulnud Jana Sandberg: meil kõigil on võimalik välja tulla absoluutselt kõigest
VALI ENNAST I Koomast välja tulnud Jana Sandberg: meil kõigil on võimalik välja tulla absoluutselt kõigest

VALI ENNAST I Koomast välja tulnud Jana Sandberg: meil kõigil on võimalik välja tulla absoluutselt kõigest

Terviseedendamise valdkonna asjatundja ja koolitaja Jana Sandberg rääkis eelmisel pühapäeval korraldatud arvamusfestivalil „Vali ennast“ muu hulgas eluvalikute, tervise, tervenemise, vananemise ning jõu ja energia teemadel viidates korduvalt tänuga ka varasemale esinejale Riina Raudsikule.

Sandberg rääkis, kuidas ta kunagi oma vale elustiili tõttu langes lausa koomasse ja tema tema tervis oli täiesti nullis valede valikute pärast, kuid välja on võimalik tulla absoluutselt kõigest.

„Peale ärkamist, ei olnud minu väljanägemine kõige parem ja mul olid ka käed seotud, sest see jõud oli peale kuut nädalat ärkamist kuskil mujal dimensioonides. Aga see, mida ma tundsin, oli selline kergus ja rahu. Ma tegin silmad lahti ja vaatasin ringi, ma ei saanud siis rääkida ja palju liigutada, aga kui mul see jõud tekkis, siis ma hakkasin vaatama, et kus ma nüüd siis olen. Haiglas. Ma mäletan seda hetke väga selgelt,“ kirjeldas Sandberg vale elustiili esimest tõsist tagajärge.

„Viis ja pool aastat tagasi ärkasin taaskord haiglavoodist, aga siis ma hakkasin mõtlema, et tegelikult tuleks hakata tegema teistsuguseid valikuid. Meil kõigil on võimalik välja tulla absoluutselt kõigest, meil on võimalik oma keha taastada. Nagu eelnevalt doktor Riina Raudsik mainis. Meil on võimalik oma kehas alustada ise tervenemisprotsessi,“  kinnitas Sandberg.

„Kui palju me kuuleme inimestelt, et „ma olen 40-aastane“, „ma olen 50-aastane“, „ma olen 60-aastane“, „ah, mis mina, minu aeg on läbi“. Mitte kellegi aeg ei ole läbi! Absoluutselt mitte kunagi ei ole liiga hilja teha õigeid valikuid ja kõigest on võimalik välja tulla,“ rõhutas Sandberg.

Sandberg meenutas, et hakkas käima tugirühmas ja tervisekoolitustel ja temani jõudsid õiged inimesed ja õiged juhused.

„Õiged inimesed, õiged juhused. Arvan  seepärast tänaseks, et need inimesed, kes on teatud raskuseid läbi kogenud, on kõige paremad psühholoogid üldse, sest neil on see ehtne empaatiavõime, mis ei ole lihtsalt raamatust saadud tarkus,“ jätkas Sandberg.

Naine toonitas veelkord, et iseennast usaldades, õigeid otsuseid ja valikuid tehes on võimalik saada abi.

„Me ei ole üksi, alati on keegi, kes meid aitab, kui me küsime. Alguses kasvõi mõttes,“ oli Sandberg veendunud.

„Ma olen käinud ka doktor Riina Raudsiku vastuvõtul ja minu näitajad on ülimas korras. Ma olen tänaseks taastanud oma tervise täielikult. Miks ma seda lugu siin täna jagan? Ükskõik kui valesid valikuid me kunagi ka teinud oleme, minevikuga tuleb rahu sõlmida,“ sõnas Sandberg.

Naise sõnul tuleb ausalt endale otsa vaadata selleks, et saaksime end täiesti vabalt tunda ja südamerahuga edasi elada. Et teha selliseid valikuid, mis päriselt loovad midagi enamat.

„Enesekindlus, julgus, haavatavus ja see, et me julgeme vahel nutta, sest me oleme inimesed. Enda sees tuleb leida see tugevus ja julgus, see on meil kõigil täiesti tasuta olemas, siin ja praegu! See nõuab lihtsalt natukene selle mõtte juhtimist. Muutke enda kvaliteete, olge aus enda suhtes, need on märksõnad, mida mina olen kasutanud ja mis päriselt ka toimivad. Sul on tegelikult tohutu energia siin elus hakkama saamiseks. Kui me ise endale nii-öelda väga suuri karuteeneid ei tee,“ seletas Sandberg.

„Kasutage oma jõudu, kasutage oma energiat ja ma soovin meile kõigile tervet tervist, paremat tervist, hästi palju inspiratsiooni, avastusi ja julgust!“ lõpetas Sandberg.

Head Uudised GoodNews