1. Avaleht
  2. Inspireeriv
  3. Väetoidud: mida peaksid sööma naised ja mida mehed?
Väetoidud: mida peaksid sööma naised ja mida mehed?

Väetoidud: mida peaksid sööma naised ja mida mehed?

Eestlasest joogaõpetaja Liina Ravneet Elviku raamat “Kundalini jooga” viib lugeja Kundalini jooga maagilisse salamaailma – õpetuste juurde, mis olid kunagi kättesaadavad vaid valitsejatele, kuid nüüd on avatud teenima iga inimhinge.

Liina Ravneet Elvik

Liina räägib oma raamatus, millised väetoidud sobivad meestele ning naistele, et olla terve ning kasutada oma täit väge.

Väetoidud meestele

Toit, mida mees sööb, ei mõjuta Elviku sõnul mitte ainult tema tervist, vaid ka potentsi. Iidsete joogalike tervisetarkuste kohaselt ei tähenda potents pelgalt toimivat seksuaalset funktsioneerimist, vaid ka mehe sisemist võimekust projitseerida. See väljendab mehe loovusjõudu ja efektiivsust ning sel on oluline mõju mehe füüsilisele, mentaalsele ja spirituaalsele tervisele. Tugeva potentsi aluseks on kvaliteetne ja külluslik seemnevedelik.

“Joogateadus õpetab, et seemnevedelik ei ole lihtsalt seksuaalne vedelik järglaste saamiseks. See on tervendav ja vajalik libesti ajule ja närvisüsteemile, justnagu õli on hädavajalik automootorile,” selgitab ta. “Kui mehe seemnevedelik on kvaliteetne, on tal rohkem vastupanuvõimet füüsilisele ja mentaalsele pingele ning see annab mehele efektiivsuse, et saavutada oma eesmärgid sõltumata takistuste hulgast või suurusest. Joogateadus ütleb, et mehel on vaja 80 suutäit toitu, et toota 1 tilk verd ja 80 tilka verd, et toota 1 tilk seemnevedelikku. Sellepärast on tähtis, et mees mõistaks oma seksuaalvedeliku hinnalisust ega raiskaks seda mõtlematult ja toetaks oma keha, lisades menüüsse toite, mis stimuleerivad selle väärtusliku vedeliku tootmist.”

Viigimarjad tasakaalustavad seksuaal- ja närvisüsteemi.

Küüslauk ja sibul stimuleerivad seemnevedeliku tootmist. “Jooga ütleb, et iga mees, kes soovib oma suhet või abielu hoida, peaks sööma päevas kaks eelistatult toorest küüslauguküünt. Kuigi paljude jaoks tundub küüslaugu lõhn ebameeldiv, siis tegelikult aitab see hoopis elimineerida kõikvõimalike halbu lõhnu sinu keha seest,” kinnitab Elvik.

Tema sõnul öeldakse, et  mehel, kes tarbib regulaarselt ghee’d, ei ole kunagi ühtegi seksuaalprobleemi.

Muskaatpähkel alandab vererõhku, tõstab potentsi ja aitab enneaegsete seemnepursete puhul. Kui mees tarbib seda koos banaaniga, saab sellest igavese nooruse toonik.

Virsikud, ploomid, ananassid, pirnid, papaiad ja hurmaad avavad ja toetavad loovust.

Pistaatsiapähklid tugevdavad  üldist tervist ja annavad erksust.

Safran aitab naha- ja juusteprobleemide ning enneaegse vananemise korral. Lisab elujõudu ja tugevdab üldist tervist.

Väetoidud naistele

“60 protsenti naiste füüsilistest tervisehädadest ja 80 protsenti vaimsetest probleemidest tuleneb ebasobivate toitude söömisest,” toob Elvik oma raamatus välja. “Valed toiduvalikud viivad hädadeni seksuaalsuses ja negatiivse meeleseisundini. Mõned toidud on naistele eriliselt olulised ja vajalikud.”

Tsitrusviljad, ploomid, virsikud, papaiad, rosinad, datlid, pirnid, granaatõunad, hurmaad, banaanid ja aprikoosid tasakaalustavad ja värskendavad naise süsteemi.

Ingverijuur toidab närvisüsteemi ja mõjub stressirohkel ajal ühtaegu nii rahustavalt kui ka tugevdavalt. Eriti kasulik on seda tarbida menstruatsiooni ajal. Ingver toidab ka seljaajuvedelikku ja tõmbab seljast välja liigset tuuleenergiat.

Naiste võlusegu koosneb mandliõlist, oliivõlist ja seesamiõlist. Naine peaks tarbima iga päev kaks teelusikatäit nendest kolmest külmpressiõlist võrdses koguses kokkusegatud õlisegu. See annab kõik vajalikud rasvhapped, hoiab mineraalained tasakaalus ja naha noorusliku ja särava. Mandliõli alandab kolesterooli, vähendab keharasva ja pidevat näksimisisu, muudab naha säravaks ja nooruslikuks ja on suurepärane proteiiniallikas. Oliivõli toetab seedimist ja hoiab naha elastsena. Seesamiõli annab energiat, ennetab külmetusi ja allergiaid ja on suurepärane kaltsiumiallikas.

India pühakirjad kirjeldavad naise seksuaalsust kooritud mangona. See on naise jaoks üks kõige võimsam armutoite ja seksuaalsuse äratajaid.

Baklažaan on kõige võimsam köögivili, mida iga naine kindlasti sööma peaks. See annab kogu energiat, tugevdab seksuaalsust ja tasakaalustab ebaregulaarseid menstruatsioone.

Öeldakse, et naine võib elada ilma meheta, aga mitte ilma rohelise tšillita. See on naisele kohustuslik toit, ennetades kõhukinnisust ja halba hingeõhku ning laadides kehasse rikkalikku koguse C-vitamiini.

Kurkum mõjub tervendavalt siseorganitele ja kogu kehasüsteemile. Soovituslik on tarbida ühes nädalas vähemalt kaks teelusikatäit kurkumit, et kogeda selle puhastavat ja säravat ilu loovat efekti.

Head Uudised GoodNews