1. Avaleht
  2. Hingele
  3. Ühenduses High on Life enesearengufestival tuleb taas
Ühenduses High on Life enesearengufestival tuleb taas

Ühenduses High on Life enesearengufestival tuleb taas

13.-16. juulil toimub Adila puhkekeskuses taas Ühenduses High on Life enesearengufestival. Festivali eesmärgiks on pakkuda võimalus saada ühendus iseendaga ja kogeda suhteid, mis avardavad ja kosutavad. Ühendus on nii inimlik ja tavaline, kuid praegusel ajal on paljudel sellest puudu.

Ühenduses Festival 2021 – High on life. Foto: Alice Märtin

Palju inspireerivaid töötubasid

Terapeut ja üks Ühenduses High on Life enesearengufestivali korraldajatest Merliis Sulg meenutab, et mullusest festivalist kõnetas teda ennast enim Ants Rootslase loeng. „Tema teravus ja täpsus inimese sisemaailmaga töötades oli ikka hämmastav. Väga inspireeriv. Veel meeldis Rain Tungeri ja Kaisi Kaski töötuba, sest see aitas suhetes sügavamale minemisest ja komistuskividest luua täiesti uue pildi. Väga praktiline ja selge,“ muljetab ta.

Ühenduses Festival 2021 – High on life. Foto: Alice Märtin

Mullune festival tõi palju tervenemisi ja taipamisi

Ka festivali külastajatel oli palju elumuutusi ja taipamisi. Kõige südantsoojendavam Merliisi jaoks on see, kui ta kuuleb kuid hiljem oma kursustel, kuidas see suvine kogemus on midagi väga erilist ja kuidas see kuid veel kandis. Ja just kuidas see nii palju liikuma ja kasvama pani.

Tiit Trofimov ja Merliis Sulg. Foto: Erakogu

Ta toob veel välja, et üks osaleja jagas, kuidas ta oli seni olnud väga kinnine ja raske võõraste inimestega suhelda ja siis festivalile otsustas ta täiesti üksi tulla ning suutis läbi minna oma suurimast hirmust ning leidis sealt palju uusi sõpru.

Ühenduses Festival 2021 – High on life. Foto: Alice Märtin

Üks naine jagas, kuidas tal pidevalt klammerdus oma mehe külge ja tal oli hirm tegelikult päris see olla, kes ta on. Ta nagu hoidis alati end tagasi ja ei saanud elus särada, aga festivalil ka läbi oma hirmule otsa vaatamise jõudis kogemuseni, kus see valu oli hoopis lapsepõlvest, kus emast pidi eemal olema pärast sündi ja ei tundnud turvatunnet ning festivalil sai turvaliselt sellest läbi minna. „Tänu sellele on nüüd palju julgem ja avatum inimene ning väljendab end vabalt ja särab, seda tõdesin isegi teda nähes ning ütlesin, et midagi on sinus kardinaalselt muutunud,“ rõõmustab Merliis.

Foto: Alice Märtin

Merliis räägib, et 2023. aasta festivalil on ees ootamas päris mitmeid uusi õpetajaid väljapoolt Eestit. On kindlasti isegi veel rohkem kehatööd ja seda kõike hästi pehmes ja hoitud keskkonnas, sest õpetajaid valitakse hästi hoolega.  Ta lisab, et veel on mitmeid uusi töötubasid plaanis ja muidugi ka vanu ning armastatuid esinejaid nagu näiteks Ants Rootslane ja Kareem Raihani.

Ühenduses Festival 2021 – High on life. Foto: Alice Märtin

Praegu on kinnitatud need esinejad:

  • Ants Rootslane – alati üllatab
  • Kareem Raihani – ekstaatiline tants
  • Dharma Raj – Kašmiiri massaaž
  • Kristiina Viires – paaride jooga ja womb jooga
  • Ja palju muid esinejaid, kelle Merliis saladuseks jätab. Ta ütleb, et kindel on aga see, et saab olema põnev, äge ja elustav!

Festivali Facebooki lehe leiab siit!

Rohkem infot saab ka ürituse lehelt!

Head Uudised GoodNews