1. Avaleht
  2. Inspireeriv
  3. NÕUANNE raamatust “Hoiak”: õpi nautima elu iga minutit!
NÕUANNE raamatust “Hoiak”: õpi nautima elu iga minutit!

NÕUANNE raamatust “Hoiak”: õpi nautima elu iga minutit!

Earl Nightingale toob oma raamatus “Hoiak” välja, et sinu käitumine, tunded või meeleolu määravad, mida teised sinu suhtes tunnevad või kuidas tegutsevad.

Foto: Freepik

Hoiak määrab ka selle, milline on elu hoiak sinu suhtes. „Hea hoiak toob kaasa head tulemused, rahuldav hoiak rahuldavad tulemused ning halb hoiak halvad tulemused. Tulemused sõltuvad niisiis hoiakust. Hoiakust, mis sul iga päev on,“ lausub ta.

Mille taha jätad, selle leiad eest

Nightingale sõnab, et ümbrus peegeldab tagasi, milline sa oled. „Sulle ei saa keskkond meeldida, enne kui sa pole oma hoiakuid muutnud. Maailm ei eelista kedagi, see on erapooletu. Maailmale on täiesti ükskõik, kas sul läheb hästi või mitte. Ta ei hooli vähimatki, kui sa ka üldse ei muutu. Sinu hoiakud ei mõjuta ümbrust kaugeltki mitte nii palju, kui need mõjutavad sind ennast,“ tõdeb ta ja lisab, et mille taha jätad, selle leiad eest. Iga kord, kui tegutsed ebaausalt, olgu tegemist kommivarguse või tuhandetesse küündiva kindlustuspettusega, tuleb sul sellega elus veel kohtuda. „Ka aja raiskamine tühiste asjade peale ning annete mittekasutamine leiad varsti jälle eest. Sa ei tea, millal võivad konkreetse teo tagajärjed välja tulla, aga millalgi tulevad need välja igal juhul. Ausus on hea kaaslane. Iseenda vastu aus olemine tähendab, et kasutad võimalikult hästi seda, mis on sulle antud. Kui kasutad aju, võimeid ja andeid õigesti, ilmnevad tulemused sinu elus. Kui kasutad oma aega mõistlikult ja parimal viisil, saad sellest suurt kasu.“

Foto: Freepik

Neli nõuannet raamatust „Hoiak“:

Õpi nautima elu iga minutit. Ole rõõmus just praegu, selle asemel et mõelda vaid tulevaste rõõmude peale. Mõtle, kui väärtuslik on sinu kasutatud aeg, kas oled kodus või tööl. Iga minut on tähtis. Inimese elu ei ole midagi muud kui minutite, tundide ja päevade kogum. Kui annad oma parima, siis saavutad meelerahu ja usu tulevikku, tegutsed tõhusamalt. Nii ja ainult nii võid saavutada täieliku küpsuse.

Keskendu ühele asjale korraga, alustades kõige tähtsamast. Tee ühte asja nii kaua, kuni see on korralikult valmis, enne kui asud järgmise kallale.

Keskendu oma tegude parandamisele. Kui oled mures tulude või tuleviku pärast, keskendud valele asjale. Keskendu muule, keskendu ainult oma tegude parendamisele. Kui annad töös parima, siis muutuvad tulud ja tulevik iseenesest. Ära istu külma kamina ees ega oota lihtsalt soojust, sest sel juhul võid seal külmumiseni istuda. Pane kaminasse puid, siis saad sooja.

Pane paika eesmärk. Sa pole praegu muud kui oma seniste mõtete summa. Sama kehtib järgmise aasta kohta, sellele järgneva viie aasta kohta jne. Oled omaenda mõtted nüüd ja tulevikus. Sestap on väga tähtis määrata eesmärk edu saavutamiseks. Kui sul pole eesmärki, siis ekslevad mõtted segasena edasi-tagasi. Tulemus on, et sa ei saavuta midagi ega saa ka midagi tehtud.

Head Uudised GoodNews