1. Avaleht
  2. Hingele
  3. Terapeut Merlin Vask: kui tervendad oma südamehaavad, tervendad ka suhet iseendaga
Terapeut Merlin Vask: kui tervendad oma südamehaavad, tervendad ka suhet iseendaga

Terapeut Merlin Vask: kui tervendad oma südamehaavad, tervendad ka suhet iseendaga

Kiire muutuse terapeut Merlin Vask korraldab südame tervendusteraapiat.  Sellel nädalal algas 9-nädalane tervenemiste, taipamiste ja elumuutuste teekond. “See on eriline seetõttu, et tervendamisele tulevad neli südame põhihaava, igaühe jaoks on eraldi teraapia, eraldi isiklik salvestus ning kõik teraapiad toimuvad 1:1-le!” tutvustab Merlin.

Valu võib jätta südamesse haavad

Merlin selgitab, et emotsionaalne valu võib jätta meie südamesse haavad, alateadlik meel loob nn sisemise kaitsja, mis püüdlikult püüab takistada nendele haavadele haiget saamast. Südame ümber on ehitatud justkui müürid, et olla välise emotsionaalse valu eest kaitstud.“Südame tervendusteraapia põhineb suhete tervendamisel, sest kõige suuremad ja sügavamad haavad oleme saanud varases lapsepõlves oma esimestest suhetest. Me vajame suhtlust, kuulumist ning meie suurim hirm on olla tõrjutud. Enamasti on suhetehaavad põhjustanud teadmatult vanemad, vanavanemad, õed-vennad, harvem keegi teine. 99% juhul mitte tahtlikult ja meelega, vaid elu on olnud elu, pole olnud teadmisi, võimalusi ja tegelikult võivad ka väikestest asjadest jääda haavad,” tõdeb Merlin.

Nendest lapsepõlve võtmesuhetest on kujunenud suhe iseendaga, usk enda väärtusesse ja mõjutab väga tugevalt elu ka täiskasvanuna.

Südame tervendusteraapia põhineb suhete tervendamisel, sest kõige suuremad ja sügavamad haavad oleme saanud varases lapsepõlves oma esimestest suhetest.

 

Suhe iseendaga on kõige olulisem

“Sinu suhe iseendaga on kõige olulisem suhe maailmas! Sa ärkad iseendaga, lähed magama iseendaga, igal hetkel oled iseendaga! Sa saad olla iseendale toeks või sabotööriks, kriitikuks,” rõhutab Merlin.

Ta lisab, et müürid südame ümber on seatud kaitsma, kuid tegelikkuses takistavad need ka inimese terviklikkuse tunnet, mina-ise-olemist ja kõige laiemas mõistes – vastu võtmist. Müürid takistavad võtta vastu kõike seda, mida soovid oma elus muuta, saavutada, realiseerida. Elada seda elu, mida soovid elada. Uskuda, et sa oled väärt saavutama oma eesmärki.

Laias laastus on südamel 4 põhihaava ning need kõik on seotud lapsepõlve võtmesuhetega. Lahendus peitub Merlini sõnul oma südame põhihaavade tervendamisel, võtme suhete tervendamisel ja selle kõigega seoses tervendad suhet iseendaga.

Sinu suhe iseendaga on kõige olulisem suhe maailmas!

Maagiline ja ilus protsess

Merlin selgitab, et südame tervendusteraapia on väga ilus ja maagiline protsess, kus naine näeb enda sisse otse ja vahetult, näeb, kuidas ta väikese lapsena tegi enda kohta, oma väärtuse kohta piiravaid uskumusi, miks ja millal ta hakkas iseendas kahtlema, peitis oma väe, ehitas müürid südame ümber ning kuidas see kõik siiamaani teda mõjutanud on.

Südame tervendusteraapia kollektiivne missioon on tema sõnul murda “mitte piisavuse” tsükkel ja enesesabotaaž, mida antakse edasi tuleviku generatsioonidele, tervendades 10 miljonit südant, nii et rohkem ja rohkem inimesi saaks kogeda sügavamat armastust, sisemist rahu ja edu.

“Sisemine muutus järjest teraapiaid tehes on nii südantsoojendav ja ma armastan oma tööd nii väga!” rõõmustab Merlin teraapia algamise puhul ja kinnitab, et tulemused on võrratud ja elumuutvad.

Mis südame tervendusteraapia tulemused on?

  • Tervendatud mitte piisavuse ja väärt olemise haavad, et tunda ennast tõeliselt piisavana.
  • Sügav tervenemise ekstreemsest traumast, sh seksuaalne ärakasutamine.
  • Vähenenud ja täielik vabadus depressiooni sümptomitest.
  • Sügav tervenemine ema- või isahaavadest, mis on takistanud elada õnnelikku, rahulikku elu (näiteks pere mustlammas olemine või mitte piisavana tundmine kriitiliste vanemate tõttu).
  • Tunda sisemist rahu ja terviklikkuse tunnet esimest korda elus esimest korda elus.
    Märgatavad tõusud eneseväärtustamises, enesearmastuses ja eneseusalduses toovad suurema naudingu elust ja olemisest.
    Suured muutused suhetes oma vanematega, partneritega, lastega, kuna on tervendatud peidus olnud suhete haavad.
    Eelmise elu tervendamine (võib tulla üles spontaanselt südame tervendamises).
  • Vabadus nartsissisti väärkohtlemisest ja tugevust mitte olla mõjutatud sellest inimesest, kui on veel aktiivselt osalemas kliendi elus.

Rohkem infot leiab kodulehelt!

Head Uudised GoodNews