1. Avaleht
  2. Hingele
  3. Suurseminar ainult meestele „Aeg iseendale“: mehed nagu vennad koos
Suurseminar ainult meestele „Aeg iseendale“: mehed nagu vennad koos

Suurseminar ainult meestele „Aeg iseendale“: mehed nagu vennad koos

Telliskivi Loomelinnakus toimus 13. oktoobril meestele suunatud suurseminar „Aeg iseendale“, kus kõnelesid tervendaja Ronski A. Kosky (Kanada), psühholoogia teadusmagister Alar Tamming, šamanismi elustiili praktiseerija Tõnu Talimaa, tippkoolitaja Alar Ojastu, ettevõtja Marek Koit, aktiivmeditatsioonide õpetaja Tiit Trofimov ja enesearengunõustaja Raivo Juhanson.

Foto: Silver Siilak

Need suurseminarid on unikaalsed just sellepärast, et korraldajad ei salvesta ega filmi. Kõik toimub kohapeal ja praeguses hetkes. Seda sellepärast, et jagatakse sügavamaid kogemusi, mis on sageli väga isiklikud. Mida sügavamaid kogemusi jagatakse, seda rohkem see inimesi puudutab ja aitab jõuda endas taipamisteni, kuidas elus paremasse kohta jõuda.

„Meheks kasvamine käib teiste meestega koos olles. Oleme harjunud meestena omavahel võitlema, võistlema, konkureerima. Kui naisi pole ruumis, siis pole vajadust nii palju ennast tõestada ja lihtsam on omavahel vennalikult koos olla. Tekib ühtsusetunne, mis loob kergust. Mehed nagu vennad koos,“ sõnas Raivo Juhanson.

„Korraldame neid seminare just sellepärast niimoodi, et nii on need päris omas mahlas, ameerikaliku vahuta ja ausad maskideta etteasted!“ ütles Tiit Trofimov. „Meestelt meestele asju väga ei tehtagi ja just seda kokkusaamist vajavad mehed tegelikult kõige rohkem. Siis nad jäävad iseendaks vajaduseta naistele meeldida. Selliste üritustega päästame ja motiveerime paljusid meeshingi.“

Talle pakkusid kõik esinejad emotsioone, sest ta on neid kõiki erinevates kohtades esinemas näinud, aga alati on olnud mingisugused maskid ees.

„Seekord olid kõik nii vahetud ja päris nemad ise,“ naeratas Trofimov. „Rõõm oli tunda, et kuulajad said igalt esinejalt midagi vajalikku enda jaoks ja see kõik väljendus emotsionaalsetes aplausides.“

„Kogu seminar oli väga põnev ja huvitav. Aeg lausa lendas. Väga head ettekanded ja sügavad jagamised, mida täiendasid imelised muusikalised vahepalad. Kõige rohkem valdab mind praeguses hetkes tänutunne, et selline imeline sündmus aset leidis. Külastajatelt oleme saanud ainult positiivseid kommentaare ja tänusõnu,“ teatas Juhanson.

„Olin tänutundes päeva lõpus, sest see tagasiside, mida vahetult peale seminari saime, oli lihtsalt ülivõrdes ja mis kõige ägedam: kõik, kes olid laval, said megasuure vabastava ja energeetilise kogemuse, sest nad olid loonud täieliku kohaloluga ruumi ja kuulajaskonna meeste näol,“ võttis Tiit Trofimov suurepärase õhtu kokku.

VAATA GALERIID!
Fotod: Silver Siilak

Head Uudised GoodNews