1. Avaleht
  2. Inspireeriv
  3. Rõõmufestivalil esinev Lotte Walda: olen seikleja, kes elab selle nimel, mida süda parasjagu ihkab
Rõõmufestivalil esinev Lotte Walda: olen seikleja, kes elab selle nimel, mida süda parasjagu ihkab

Rõõmufestivalil esinev Lotte Walda: olen seikleja, kes elab selle nimel, mida süda parasjagu ihkab

Hollandlanna Lotte Walda, kes Rõõmufestivalile punkti paneb, on enda sõnul seikleja – keegi, kes elab puhtalt selle nimel, mida süda parasjagu ihkab. Enda muusikaga soovib ta pakkuda inspiratsiooni ja muuta maailma paremaks paigaks.

Lotte Walda. Foto: Daniel van Hauten

Tugev ühendus kodulinna sillaga

Enda muusikukarjääri algusaastatel avastas Lotte muusikat nii suuremates kui väiksemates keskkondades – alates erinevate festivali lavadest kuni elavate Hiina tänavateni välja. Sellegipoolest sai tema avalik esinemine alguse üsna tagasihoidlikult ja kodule lähedal – vanal Sint Servaasi sillal, Maastrichtis. See on ka põhjus, miks võib silda ja linnakese imelist siluetti näha mitmetes Lotte Instagrami postituses.

Lotte Walda. Foto: Daniel van Hauten

“Soovin rajada silla inimestele, kellel on veel takistus oma südame täieliku kuulamisega,” ütleb ta.
Tema eesmärgiks on läbi oma kitarri ja hääle puudutada, lohutada ja julgustada inimesi uurima elu sügavamalt.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by ❁ Lotte Walda ❁ (@lottewalda)

Soojad ja hingestatud laulud terve maailma publikule

“Ma elan hetkes ja reageerin väga intuitiivselt sellele, mis antud hetkes toimub. Lihtsalt selleks, et proovida ja näha, mis juhtub,” ütleb Lotte. Selline puhas impulsiivsus ja julgus otsida tundmatuid olukordi on viinud Lotte kõikidesse maailma nurkadesse – Nashville’i, Hiina, Kreekasse, Portugali, Coloradosse, Guatemalasse jne.

Ta käis tuuril isegi koos legendaarse laulja Melaniega – artistiga ajastust, milles Lotte tunneb end endiselt kõige kodusemalt, ehk kuuekümnendate ja seitsmekümnendate helid. Muusikaajastu, milles armastus ja ühtekuuluvus võitis hirmu, eraldatuse ja iseolemise. Kõikjale, kuhu Lotte läheb, pakub ta kohalikule publikule oma soojasid, hingestatud laule, mis vaatamata oma sulgkergele olemusele käsitlevad selliseid olulisi teemasid nagu vaimsus ja loodusega taasühinemine.

Inspiratsioon loodusest

Lotte lootuse sõnumit kuuldakse nüüd üle maailma. Lugu „Let It Flow“ on praeguseks Spotify’s kuulatud üle 11 miljoni korra. Enda uue albumi loomisel on muusik saanud enda sõnul suurimat inspiratsiooni loodusest. Näiteks tema singel „Language Of The Sun“ räägib päiksest ja sellest, kuidas päikse funktsioneerimine meie päiksesüsteemis võib inspireerida meie enda tegevusi ja filosoofiaid. Keerulistel aegadel läheb vaja soojust, valgust ja hellitust nii kehale, kui vaimule. Isegi kui päike ei pruugi olla koguaeg visuaalselt nähtav, siis tema kiired langevad meile peale väsimatult. Just nii, nagu seda teeb Lotte Walda.

Lotte Walda. Foto: Daniel van Hauten

29. septembril annab Lotte välja enda debüütalbumi „Dragonfly“, mis on samuti saanud inspiratsiooni loodusest. Album on kättesaadav vinüülina ning sealt leiab 18 lugu. Lähinädalatel on Lottelt kindlasti oodata uusi singleid ja videoklippe.

Head Uudised GoodNews