1. Avaleht
  2. GoodNews TV
  3. VIDEO I Maria Baydar: miks ja kuidas oma hetkeolukorda ehedalt teadvustada?
VIDEO I Maria Baydar: miks ja kuidas oma hetkeolukorda ehedalt teadvustada?

VIDEO I Maria Baydar: miks ja kuidas oma hetkeolukorda ehedalt teadvustada?

Maria Baydari kirjutatud ja JES kirjastuse välja antud “Enesekasutusjuhend” on teadliku elamise teejuht ja praktiline abiline oma sisemaailma mõistmiseks ja korrastamiseks. Esimeses peatükis rõhutab ta, et iga muutus saab alguse teadvustamisest ja selguse loomisest.

Maria Baydar. Foto: Marleen Jürgens

Maria ütleb, et tervenemine toimub põhimõttel – teadvusta, loo selgus ja siis toimubki tervenemine. Ta tõdeb, et tänapäeval on väga kerge kaduda infomüra sisse. Väga palju on võõrast informatsiooni, emotsioone, tahtmisi, unistusi, piiranguid ja tingimusi.

Tervenemine toimub põhimõttel – teadvusta, loo selgus ja siis toimubki tervenemine.

„Ükskõik, millise väljakutse ees seisad, kõigepealt on vaja olukorda teadvustada. Aru saada, mis tegelikult sinu sees ja elus toimub, sest siis saad midagi ette võtta,“ selgitab Maria.

Maria on koondanud raamatusse praktikad ja tehnikad, mis on tema sõnul selged ja lihtsad ning millele pühendudes avastab lugeja tõelise elamise kire ja elevuse.

Esimene peatükk viib lugeja teekonnale, et:

  • Treenida endasse elutähtis oskus – selgus ja teadvustamine
  • Tugevdada suhet iseendaga
  • Luua selgus sellest, mis toimub sinu elus ja sinu sees päriselt
  • Luua sügav ja tõeline selgus oma käesolevast olukorrast ja probleemidest
  • Õppida end ja enda sees toimuvat paremini mõistma

Kuidas alustada teadvustamisega?

Maria soovitab kõiki praktikaid teha kirjalikult, sest siis saab toimuda päris teadvustamine. Kui lihtsalt oma peas mõtiskled, läheb see mõte sama kiiresti kui tuli.

  • Võta kätte „Enesekasutusjuhend“ tööraamat ja alusta 1. peatükis oleva harjutusega, mis juhendab teadvustama hetkeolukorda.
  • Kirjuta 7 päeva vältel üles kõik, mis toimub su sees – emotsioonid, mõtted.
  • Hoia raamat kogu aeg enda lähedal. Kui midagi ärritavat juhtub, pane kirja. Kui midagi positiivset juhtub, pane kirja.
  • Seitsme päeva lõpus vaata kõigele sellele peale ja tee kokkuvõte, mis on need tunded, harjumused, mustrid ja mõtted, mis sinus on. Saad selle põhjal väga hea kokkuvõtte, millega on vaja tööd teha ja kus tuleb teha päris muutust.

Maria lausub, et enese ehe teadvustamine aitab läbi elu püsida kontaktis iseendaga. Ta soovitab seda harjutust teha uuesti mõnes uues eluetapis või kui seisad silmitsi uue väljakutsega.

Enese ehe teadvustamine aitab läbi elu püsida kontaktis iseendaga.

Head Uudised GoodNews