1. Avaleht
  2. Jooga ja meditatsioon
  3. PÄIKESETERVITUS I Alusta hommikut päikesetõusujoogaga
PÄIKESETERVITUS I Alusta hommikut päikesetõusujoogaga

PÄIKESETERVITUS I Alusta hommikut päikesetõusujoogaga

Dorothe Trassl on armastatud Rännaku koolitaja, kes viib läbi kehatöö kursusi paljudel Rännaku edasijõudnute seminaridel. ​Dorothe 15-minutiline joogarutiin on lihtne järgida ning annab tunde, nagu avaks sa kogu oma keha. ​

Foto: Shutterstock.com

Heade uudiste portaal avaldab päikesetervituse jooga oma taotluse esitamiseks, mida võib teha, millal iganes tunned, et tahad külluse ja loomise lainel olla. Leia oma palve, taotlus, eesmärk, kavatsus, soov… tunneta seda oma kehas ning luba sel ennast kanda.​

Dorothe kutsub alustama oma joogat hommikuti päikesetõusuga, koos palve ja taotluse esitamisega. Palve päikese poole on palve lõpmatusele, Universumile, elujõule.

VAATA VIDEOT!

Joogaharjutus on videos inglise keeles, siit leiad eestikeelse tõlke.

Esmalt tule joogamati ette, hoia oma jalad üksteisest eemal ja tõsta oma varbaid, painuta veidi jalgu, et sa tunnetaksid maad oma jalge all. Lase oma põlved vabaks, liiguta puusi, tee oma õlgadega ringe, et sinu rind saaks avaneda, lase olla oma õlgadel vabalt ja lase vabaks ka oma käed, lase neil lõdvalt olla sinu küljel. Liiguta oma pead, et see oleks tasakaalus.

Sulge oma silmad ja tunneta, kuidas see avatud positsioon lubab energial liikuda maast kehasse, tõuseb kehast. Kui see tõuseb energia jõuab sinu südameni, pane oma käed kokku südame ette, pöialdega puudutades südant. Jooga puhul on leitud, et pöidlad esindavad jumalikkust. Nüüd Jumalikkus kohtub sinu südamega, sulgedes oma silmad, lase palvel tõusta, võid seda kutsuda ka kavatsuseks, lase kavatsusel tõusta oma kehas. Lase oma südamel pehmelt avaneda, lase sellel kavatsusel või palvel käia läbi sinu südame ja kui sinu süda avaneb, puudutades Jumalikkust, lase palvel tõusta. Lase palvel tõusta oma kätest päikse või lae poole, tõsta oma käed vaikselt ja tunneta, kas sa tõstad kavatsust, palvet, üles taevasse. Kui sa oled jõudnud taevasse, Jumalikkusesse, siis hakka õrnalt oma käsi avama, nagu sa näeksid oma pakkumist oma kätes, on see sinu ego, uhkus, tahe, ootused, lase sellest lahti. Lase lahti oma pallvest, oma kavatsustest, pakkumisest. Ava oma käed ja tunneta, kuidas sinu kavatsused on vabastanud Jumalikkuse, see ei ole sinu oma enam. Sellel on jalad ja tiivad. Kui sa avad oma käsi, siis tunneta, et see juba toimib, kuidas sind kallatakse üle õnnistusega, kallatakse üle selle palve täiendlikkusega, ava oma süda, et sa saaksid selle kõik endale sisse juua.

Võid kummardada ette, puudutades kätega maad, lase oma pea alla, see ei ole enam sinu palve, see on üle antud Jumalikkusele, Universumile, päikesele, nagu elul oleks oma palve sulle. Pane oma jalad sirgu nii palju kui võimalik, ilma maas lahti laskmata. Hoia oma käsi vastu maad ja astu võimalikult taha oma parema jalaga, ava oma jõud, tunneta, kuidas sinu keha valmistub harjumuseks olema selle palvega, sa oled valmis ja avatud, sinu jõud avaneb. Pane ka vasak jalg parema jala kõrvale, ole plangu asendis, kui see on sinu jaoks liiga raske, siis võid panna põlved vastu maad, tunneta oma jõudu, lükka kätega maapind eemale, avane oma õlad ja tunneta jõudu, sa oled nagu sild taeva ja maa vahel.

Lükka oma jalad natuke ettepoole, lase oma kehal alla laskuda, puuduta otsmikuga maad, loovuta oma mõistus, asi ei ole mõtlemises, vaid tunnetamises. Tõsta oma pea, kael, õlad ja ainult oma selja jõuga, tõsta oma süda ette poole, nagu sa avaks oma süda sellele palvele, mis elul sulle on. Pane varbad kõrvuti, lase õlad vabaks, lükka oma tuharad üles poole, selles asendis tunneta, kuidas pea on madalamal kui süda ja alati võib ka oma põlved natuke kõverdada, kui see on vajalik. Tunneta, mis tunne on loovutada mõistus ja lubada mõistusel kuulata südant, lase südamel juhtida. Jätka avamist ja vabastamist. Lase aeglaselt vabaks, tõsta parem jalg taas ette, siin sa oled, täielikult valmis. Ava oma puusad, see on sinu ellujäämise keskus, loovuta end oma hirmudele, tunne end turvaliselt selles palves, Universum on esitanud sulle palve ja ta ka vastab sellele. Liida parema jalaga ka oma vasak jalg, kummardades alla, võid oma põlvi kõverdada nii palju kui vajalik.

Aeglaselt, kõverdades oma jalgu nii palju kui vajalik, ava oma käed külgedel, tõstes see ilus energia oma kehas üles poole, tõsta see läbi oma kogu keha, läbi südame, avades oma käed, tunnetades ja võttes vastu kogu see energia läbi oma keha, sirutades oma käed üles poole. Too aeglaselt oma käed allapoole, oma mõistusele, oma suule ja siis alla südamele, hoia oma silmi kinni, hinga sügavalt.

Avane veel hetkeks, võibolla palve on veidi muutunud, võibolla miski soovib lisanduda, ava oma keha, süda, lase Jumalikkusel puudutada oma südant. Lase palvel, kavatsusel, tõusta oma südamest, tõstes energiat, tõstes kavatsust, tõstes palvet, võib tunduda, nagu see tõstaks sind üles, tõmbab sind taeva poole, tunneta, kuidas energia sind päikse ja taeva poole tõmbab.

Seejärel tee oma pakkumine, lase sellest täielikult lahti ja avane, et vastu võtta, tunneta, kuidas sa juba vastu võtad, hoia oma südant avatuna. Kummardades alla, võid oma põlvi nii palju kõverdada kui vajalik, et sa saaksid oma käed täiesti vastu maad panna, siruta oma jalgu nii palju kui võimalik, puudutades kätega maad. Kõverda oma põlved ja seekord astu vasaku jalaga tahapoole nii palju kui võimalik. Tunneta, kuidas sa saad avaneda, saad lasta oma jõu keskusel elu vastu võtta. Võibolla soovitad end täielikult loovutada sellele palvele, kavatsusele.

Tõsta vasaku jala juurde ka oma parem jalg ja tunneta jõudu, siin sa oled, olles Universumi antud jõuga, elujõuga, päikesepaistega, sa lihtsalt oled. Lase oma kehal vaikselt langeda, puudutades otsmikuga maad, tee sügav hingetõmme, loovuta oma mõistus, asi pole sinu mõtetes, sinu ootustes või ideedes.

Tõsta vaikselt oma pea, oma süda, ainult oma seljajõuga tõsta oma süda nii kõrgele kui soovid, et sinu süda saaks avaneda, vabane oma müürist. Lase oma südamel avaneda täielikult sellele palvele, haavatavus, nõrkus, õrnus, avatus. Langeta end natuke, lükka oma tuharad üles, ei ole oluline, kas sinu põlved on natuke kõverdatud või kannad on maast lahti, lase lihtsalt olla oma seljal sirgu, et energia saaks voolata, tunneta, kuidas ühenduskohad, käed, jalad, on vastu maad, kuidas energia voolab läbi keha, loovutades oma mõistus südamele.

Tule sellest asendist natuke välja, et sa saaksid oma vasaku jala taas ette tõsta. Sünkroniseeri selle jõuasendiga, olles valmis minema ja andma kõik mis vajalik, valmis tegutsema nii nagu on vaja, et see palve täide viia. Nüüd sa oled eluks valmis oma palve poolt. Liida oma parem jalg vasakuga, hoia oma käed vastu maad, vabasta end, ava oma suu ja hinga sügavalt, lase sellel energial voolata läbi oma keha, jalgadest, läbi alaselja taevasse. Lase energial voolata läbi oma keha.

Aegluubis kõverda oma põlved, tõsta see energia kätega maast üles, nagu sa tõstaks kogu seda energiat läbi oma keha, lase sellel tõusta, ava oma käed, oma süda, võta vastu tänulikkusega, armastusega, tõsta oma käed aeglaselt üles.

Sa oled ühendatud taevaga, jõuga, sul pole vaja midagi teha, lihtsalt ole. Too oma käed aeglaselt oma mõistusele, informeeri teda palve poolt, lase kommunikatsioonil olla selge, ava oma süda, sulge oma silmad, lihtsalt puhka.

Tunneta oma kehas olevat energiat, selle selgust, puhtust, avatust, rahu, armastust, võibolla ka õnnistust. Aeglaselt langeta oma pea ja täna palve eest, uue päeva eest selles kehas, lihtsalt aitäh. Täna ennast, täna ükskõik keda sa soovid tänada.

Ava oma silmad, lase oma keha vabaks.

Head Uudised GoodNews