1. Avaleht
  2. Hingele
  3. OSALE JOOGATUURIL I Kristi Kirss: jooga on nii vaimne kui füüsiline praktika, mis on hea vahend keha ja meele tasakaalu loomiseks
OSALE JOOGATUURIL I Kristi Kirss: jooga on nii vaimne kui füüsiline praktika, mis on hea vahend keha ja meele tasakaalu loomiseks

OSALE JOOGATUURIL I Kristi Kirss: jooga on nii vaimne kui füüsiline praktika, mis on hea vahend keha ja meele tasakaalu loomiseks

14. juulil saab alguse üle-eestiline joogatuur, mille algatajaks on Ananda joogaklubi ehk pop-up jooga. Viis nädalat kestev joogatuur tutvustab Eestimaa talusid ning pakub osalejatele igas talus ainulaadset programmi.

Joogatuuri eesmärk on pakkuda huvilistele võimalust tutvuda joogaga ning ühendada jooga maaelu, kultuuri ja spordiga. “Jooga on nii vaimne kui füüsiline praktika, mis on hea vahend keha ja meele tasakaalu loomiseks. Joogaga saab treenida keha tugevaks, luua rahu endasse ning see annab sulle head vahendid, mida kasutada igapäevaelus mõtete korrastamiseks,” ütleb pop-up jooga eestvedaja Kristi Kirss. “Tuurile ootame nii inimesi, kes on joogaga juba tuttavad kui ka alustajaid. Tuur on hea võimalus tutvuda jooga mitmekülgsete võimalustega,” lisab Kirss.

Pop-up jooga suvetuur külastab seitset maakonda, millele võib huviliste jätkumise korral tulla lisa. Kokku 16 erinevas talus saavad osalejad kogeda peale jooga ka talutuure, zumbat, kultuuriprogramme, matkasid ning keha ja meele töötubasid. Olenevalt talude tegevusalast saab tutvuda ka alpakadega, lammastega, faasanitega ning talutoodete, teede ja taimedega. “Kõige rohkem külastame tuuri raames Järvamaad ja Lääne-Virumaad, aga meie tuur jõuab ka Pärnumaale, Läänemaale, Lõuna-Eestisse Setomaale, Saaremaale ja Harjumaale. Tuur toimub koostöös mitmete joogaõpetajatega, seega on see ka hea võimalus leida endale enda õpetaja.”

Üks paljudest põnevatest taludest, kus joogaüritus toimub, on Kirsi Talo ja see asub Lõuna-Eestis Setomaal. Sealne joogapäev saab toimuma 04. augustil. Mari Koort juhendab joogatundi, mis seekord natukene erilisem, sest nii mõnedki poosid saavad selles joogatunnis võrukeelse nimetuse. „Jooga ei vaja praktiseerimiseks kindlat ruumi ega aega ja stiilegi on erinevaid – seekord teeme joogatunni, milleks andis inspiratsiooni kohalik keel – teeme ühe vahva seto jooga tunni, tulõ hää kihäväändmise päiv,“ kirjeldab Mari Koort ja lisab, et eesmärk on leida keha ja meele tasakaal. Hea tunde leiad, kui võtad iseendale aega ja õpid olema iseendaga ja oma mõtetega nö „lülitad ennast teadlikult igapäeva tegemistest korraks välja.“ Kohapeal tutvutakse Kirsi Talo tegemistega ja Setomaa kultuuriga, perenaine räägib Setomaa köögist ja teab, kuidas seda tänapäeva toidu- ja joogimaailmaga sobitada. Kaugemalt kohale tulev külaline võiks aega leida rohkemgi, kui pealelõunane pop-up jooga, sest piirkonnas on mitmeid erilisi vaatamisväärsusi, kasvõi looduskaunid Piusa koopad.

Rohkem infot joogatuuri kohta leiab pop-up jooga Facebooki lehelt.

MTÜ Ananda joogaklubi on pop-up jooga ja jooga suvetuuride looja. Joogaklubi viib sind kokku õpetajatega, kes juhendavad joogatunde asukohast sõltumatult, avades stuudio seal, kus oled sina – olgu selleks kultuurimaja saal, koduhoov või hoopiski kõrghoone katus. Joogaklubi korraldab keha ja meele töötubasid ning kutsub sind avastama enda sisemist ja välimist tugevust.

Head Uudised GoodNews