1. Avaleht
  2. Hingele
  3. ÕNNEVALE(M) I Ants Rootslane: iseenda vastu peaks olema võimalikult aus
ÕNNEVALE(M) I Ants Rootslane: iseenda vastu peaks olema võimalikult aus

ÕNNEVALE(M) I Ants Rootslane: iseenda vastu peaks olema võimalikult aus

Õnnekoolitaja Dalí Getter Karati, GoodNewsi ja Star FM-i raadiosaates “Õnnevale(m)” käis külas müstik ja terapeut Ants Rootslane, kes võrdles õnne ja õnnetust kahe väikse lapsega, kes tantsivad aasal käest kinni. Aasal võib sadada vihma, müristada, või paista päike.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Õnnevale(m) (@starfmonnevalem)

Enda vastu aus olemine teeb vabaks

Rootslane tõdes, et kindlat õnnevalemit tal elus ei ole, ent üks asi on talle oluline – ta on võimalikult aus iseenda suhtes. See tähendab, et kui ta on iseennast petnud, tunnistab ta selle endale üles ja ütleb, et tegi pattu.

“Kui me iseennast petame, lähme endast nii kaugele, et meil pole enam võimalik luua adekvaatset ühendust ning suhe iseendaga muutub järjest kaugemaks. Aga kui oleme iseenda vastu ausad, ka halvas, teeb see meid vabaks,” on ta kindel.

Õnne jaoks on oluline ka, et elus oleks lähedased inimesed. “Sõbraga maha istumine ja elulistel teemadel rääkimine toob nii palju rahu ja teeb mind kõige rohkem õnnelikumaks. See, kui saan päriselt asju arutada, mõtteid genereerida, valukohti arutada ilma hukkamõistuta,” rääkis ta sellest, mis teda õnnelikuks teeb.

Rootslane tõdes, et tema arvates raha õnnelikuks ei tee. Ta usub, et raha tuleb ja läheb ning ta paneb selle ringlusesse tagasi. Nii ei hoia ta ka meelega enda käes suuremat raha, sest raha tahab olla just ringluses – siis tuleb see ka tagasi.

Kui me iseennast petame, lähme endast nii kaugele, et meil pole enam võimalik luua adekvaatset ühendust ning suhe iseendaga muutub järjest kaugemaks. Aga kui oleme iseenda vastu ausad, ka halvas, teeb see meid vabaks.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Õnnevale(m) (@starfmonnevalem)

Tee midagi, mis pakub ühiskonnale väärtust

Rootslane andis nõu, et kui tahad elus kuskile jõuda, ära mõtle sellele, kuhu sa jõuad, vaid tee midagi, mis pakub ühiskonnale väärtust. Midagi, mis loob harmooniat ja tasakaalu, aitab inimestel paremini toime tulla või arengusse minna.

Alles siis, kui midagi ühiskonnale annad, võid midagi vastu oodata. Ja silmas peab pidama sedagi, et vahel peab rohkem andma, küll siis kuskil kõrgemal seda märgatakse.

“Uskuge mind, teid ei jäeta kunagi hätta, kui te loote väärtust ja olete iseenda vastu ausad,” andis ta nõu.

Paljud inimesed kipuvad seadma endale tingimusi, et on õnnelikud siis, kui mingid kriteeriumid on täidetud. Rootslane rõhutas, et ei tasu lasta kellelgi endale öelda, millal sa tohid olla õnnelik ja millal mitte.

Teid ei jäeta kunagi hätta, kui te loote väärtust ja olete iseenda vastu ausad.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Õnnevale(m) (@starfmonnevalem)

KUULA SAATED “ÕNNEVALE(M)”!

  • Saade on kuulatav ka PODCASTINA nii Spotifys kui Apple Podcastis jne.
Head Uudised GoodNews