1. Avaleht
  2. Hingele
  3. Mis on kundalini jooga ja kuidas see aitab elada harmoonilisemat elu?
Mis on kundalini jooga ja kuidas see aitab elada harmoonilisemat elu?

Mis on kundalini jooga ja kuidas see aitab elada harmoonilisemat elu?

Õnnelaboratooriumi joogaõpetaja Liina Ravneet Elvik selgitab, et kundalini jooga on dünaamiline ja intensiivne joogavorm, mis kasutab kriyasid (füüsilisi harjutusi),  mantraid (helivibratsiooni), mudraid (spetsiaalsed käteasendeid), kehalukke (juure-, diafragma- ja kaelalukk), hingamist ja meditatsiooni, et panna kehas energia liikuma. Läbi meridiaanide venitamise voolab energia elunditesse tasakaalustades ja parandades näärmete, närvisüsteemi, immuunsüsteemi, seedimise, vere- ja lümfiringe, aju, südame, kopsude ja neerude tööd ning viies kehast välja mürke.

Tõstab keha energeetilist taset

Kundalini jooga eesmärk on tõsta sinu keha energeetilist taset, avada loovust ja viia sind kontakti oma tegeliku olemusega, et võiksid elada oma elu õnneliku, elurõõmsa, terve, armastava ja kartmatuna.

Kundalini joogat kutsutakse ka teadlikkuse joogaks, kuna praktiseerides laiendab see tunnetusvõimet, intuitsiooni ja lõpmatut loovat jõudu iseendas. “See aitab elada õnneliku, elurõõmsa, terve, armastava ja kartmatuna ning tuuritada oma kosmoselaevas täiskäigul võttes igast hetkest maksimumi,” räägib Liina Ravneet Elvik.

Ta selgitab, et kundalini energia on meie kogupotentsiaal, loovenergia, mis asub uinunud olekus juurtšakra läheduses selgroo alumises osas. Me kasutame igapäevaselt vaid imeväikest osa sellest, mida kasutada võiksime.

Kundalini jooga eesmärk on tõsta sinu keha energeetilist taset, avada loovust ja viia sind kontakti oma tegeliku olemusega.

Kõigi joogaliikide eesmärk on äratada kundalini energiat

Maailmas on 22 suuremat joogakoolkonda. Liina Ravneet Elvik toob välja, et mõned neist keskenduvad rohkem Shakti energiale ehk keha füüsilisele poolele arendades jõudu ja painduvust, teised Bhakti energiale ehk vaimsele poolele keskendudes meditatsioonile ja hingamisele.

Ta sõnab, et kõikide joogaliikide eesmärk on tegelikult üks – äratada ja tõsta kundalini energiat kehas. Kundalini jooga ühendab paljude erinevate joogaliikide tehnikad ning on seetõttu intensiivsem, mitmekülgsem ja tõhusam.

“Kundalini jooga sobib kõigile inimestele, sõltumata sellest, milline on sinu keha, painduvus või religioon. Kui sa suudad hingata, suudad sa ka kundalini joogat teha,” kinnitab joogaõpetaja.

Kundalini jooga sobib kõigile inimestele, sõltumata sellest, milline on sinu keha, painduvus või religioon.

 

Head Uudised GoodNews