1. Avaleht
  2. Sündmused
  3. Miks on hea puhastada oma keha piiravatest mõtetest, tunnetest ja uskumustest?
Miks on hea puhastada oma keha piiravatest mõtetest, tunnetest ja uskumustest?

Miks on hea puhastada oma keha piiravatest mõtetest, tunnetest ja uskumustest?

Oma kehas veedame kogu elu. Meie keha on suurepärane ja parim sõber, ustav partner, kes osaleb elu mistahes valdkondade loomises ja kujundamises. On oluline õppida oma füüsilist keha tundma, et saada sellega sõbraks. Parimaks sõbraks saab keha siis, kui avame end oskusele keha kuulata, kehaga suhelda ja teha selliseid valikuid, mis panevad end kehas hästi tundma.

Milleks keha kuulata?

Keha ja meel pole kaks iseseisvat funktsioneerivat süsteemi. Keha toimib koos kui tervik, mis reageerib nii välis- kui sisekeskkonnale. Meie mõtetel ja tunnetel on vahetu mõju meie füüsilisele tervisele, samuti mõjutavad kõik kehalised kogemused, meie vaimset ja emotsionaalset seisundit. Kui me need kaks eraldame, siis tähendab see seda, et me ei ole mõistnud ega süvendanud suhteid oma tervikliku olemusega. Keha reageerib meie mõtetele, tekitades erinevaid tundeid ja aistinguid. Keha annab meile informatsiooni teiste inimeste kohta,  väliskeskkonnast informatsiooni kui ka vajalikku infot meie endi kohta. Meie energeetiline pärisolemus suhtleb samuti läbi füüsilise keha. Kui me hakkame kuulama oma keha, võime avastada, et 50-90% sümptomitest on informatsioon millegi muu või kellegi teise kohta. Kuulub kellelegi teisele. Keha reageerib meie valikutele, reageerides neile aistingute või kerguse ja raskuse tunnetusega.

Kui tähele panna ka keha iga osa funktsiooni ja olemust, võime heita pilgu kehameele seostele ja iga kehaosa probleemide varjatud põhjustele. Keha räägib meiega sümptomite ja aistingute kaudu kaudu. Kui me pöörame sümptomi ajaloole ja mõjule tähelepanu, avastame sügavamaid ja peenemaid põhjusi, milles peitub tervenemise või elumuutuste võti . Selleks peame kuulama oma kehameele keelt. Nii võibki saada haigusest või sümptomist hoopis kingitus – võimalus leida iseennast ja teha enda jaoks paremaid valikuid, kui seni.

Miks on hea puhastada oma keha piiravatest mõtetest, tunnetest ja uskumustest?

Meie keha on nagu suur raamatukogu. Keharakkudesse on talletunud kõik meie praeguse elu ja ka varasemad mälestused ja uskumused. Kõik meie rõõmud ja mured. Kõik, kus me oleme ülereageerinud, kõik millele vastandunud või millega nõustunud.  Emotsionaalselt laetud minevikumälestus võib ootamatult panna sind enda vastu töötama mistahes olukorras.

Keha loob seda, millesse me usume. Kui meie kehasse on tahkestunud piiravad uskumused, siis me elame piiratud võimalustes. Näiteks tervenemine. Kui me oleme silmitsi olukorraga, kus meile tundub, et me ei saa midagi muuta oma kehas, siis tõenäoliselt on meie uskumustesüsteemis midagi, mis ei luba näha teistsuguseid võimalustel tulla. Näiteks, kui inimene on otsustanud, et seda seisundit nagunii muuta ei saa, siis tema jaoks nii ongi.

Tegelikult funktsioneerime me maailmas, kus kõik on võimalik, kui me vaid seda lubame endal uskuda.  Kui me puhastame kehast muutusi takistavad piirangud, hakkame nägema rohkemaid võimalusi ja avame end sellele, mis enne meie jaoks hoomamatu oli.

Miks on oluline kehaga suhelda? Mis siis kui sinul ja sinu kehal on olemas kõik vastused, mida sa otsinud oled?

Keha on meil ääretult tark. Kehaga suheldes saame kutsuda keha muutuma. Kehaga suheldes võib keha anda informatsiooni selle kohta, mida on vaja selleks, et muutus või tervenemine toimuks. Iga kord, kui su kehas on valu, pinge või muu sümptom või aisting, ei tasu paanikasse minna või hakata seisundile hinnanguid andma või järeldama, mis see on. Hoopis küsi kehalt: Keha, mida sa mulle sellega öelda tahad? Kuula, mida on kehal sulle öelda. Ja siis küsi: Mida on vaja selleks, et seda muuta?

Mida rohkem keha kuulamist ja kehaga suhtlemist praktiseerida, seda rohkem tekib oskus keha häält loomulikult kuulata. Soovid sa veel rohkem avastada, mida sinu keha teab? Mis siis kui suhtlemine oma kehaga võib muuta meie elu? Mis siis kui see on võti, mis muudab sinu keha? Kas sa sooviksid avastada sellist võimalust enda jaoks?

Oma keha kuulamine, keha puhastamine energeetiliselt piiravatest uskumustest ja kehaga suhtlemine avab keha tervenemisele. See võib teha elu väga palju kergemaks ja avab täiesti uue võimaluste maailma.

Monika Palm

Kui teema kõnetab, siis see kursus võib sobida just Sulle! Uuri lähemalt!

 

Head Uudised GoodNews