1. Avaleht
  2. Hingele
  3. MIDAGI HINGELE I Monika Palm: taasta südamega kontakt lihtsa praktika abil
MIDAGI HINGELE I Monika Palm: taasta südamega kontakt lihtsa praktika abil

MIDAGI HINGELE I Monika Palm: taasta südamega kontakt lihtsa praktika abil

Tunnustatud terapeut ning Tasakaalukeskuse eestvedaja Monika Palm jagab oma hingamisteraapia Facebooki lehel lihtsat harjutust, kuidas liikuda oma tähelepanuga mõistuse ning ego tasandilt enam südamesse. Muuda see imelihtne praktika oma igapäevaelu osaks ning saa rohkem kontakti oma päris tunnete, emotsioonide ning sügavama olemusega.

Heade uudiste portaal avaldab Monika Palmi harjutuse teksti muutmata kujul.

„Armas Sina! Kindlasti oled kuulnud, et praegusel ajastul on vajalik liikuda elama südame tasandi elamisviisidele. Sageli tähendab see südamega vaatamist ja kuulamist. Oma tunnetuse ja tajude usaldamist. Kuidas aga teha seda siis, kui side oma tunnete, emotsioonidega on kadunud ja endaga kontakt puudub? Kuidas saame kasutada selleks hingamispraktikaid?

Südametasandil saamegi endaga kontakti. Kui see puudub, siis süda võib tunduda pitsunud ja sulgunud. Midagi nagu rõhub. Mõnikord võime tunda, et oleme keeruliste elusündmustega seoses valu või traumade ületamiseks kaotanud kontakti oma tunnete, emotsioonide, südame ja kokkuvõttes iseendaga. Südametasandil saab alguse tervenemine.

Sügavate sisemiste tervendamistega tegeleme tavaliselt vabastava hingamise grupi- või individuaalseanssidel. Nüüd aga lisan siia ühe harjutuse kodus iseseisvaks tegemiseks, mis aitab taas südamel avaneda, valust vabaneda, et saaksime taastada oma elusoojuse ja mõistmise.

Südame taastamise harjutus

  1. Istu mugavalt toolil või põrandal ja tunne, kuidas vaagen endale juured alla ajab. Siruta selgroogu, lase õlad pehmelt alla ja tahapoole vajuda, et lubada rinnakorvil avaneda.
  2. Alusta oma hingamise jälgimisega. Teadvusta endale oma hingamist. Lase õhul nina kaudu hingates aeglaselt ja põhjalikult sügavale kehasse voolata. Sisse hingates sa laiened ja avaned pehmelt. Välja hingates suu kaudu lõdvestud ja puhkad.
  3. Alles siis, kui hingamine on muutunud ühtlasemaks ja kergeks, vii tähelepanu südame juurde. Võid asetada ka mõlemad käed südamepiirkonda. Tunneta oma südame kuju, kaalu ja tunnet. Hinga oma südamesse ja kuula. Hinga südamest välja ja lõdvestu. Hinga nii vähemalt 10 korda.
  4. Täieliku teadlikkusega saada nüüd vähemalt 10 korda sisse hingates õhk südamesse ja lase südamel sissehingamise ajal avaneda ja avarduda. See avab, kergendab ja tugevdab südame füüsilist ja emotsionaalset seisundit. Välja hingates luba südamel lõdvestuda ja puhata. Las kõik sisemised teravad nurgad sulavad, valu, solvumised, vimm või viha lahtuvad ja kaovad.

Head kodus praktiseerimist! Tuletan meelde, et hingamispraktikate mõju on suurem ja nähtavam, kui neid regulaarselt teha.

Armastusega

Monika Palm

Head Uudised GoodNews