1. Avaleht
  2. Inspireeriv
  3. KUULA I „Heaolu jutud Silja ja Kristiga“: Agne Kiviselg: hoia oma ring väike ja täidetud inimestega, kes on sinu pärast õnnelikud
KUULA I „Heaolu jutud Silja ja Kristiga“: Agne Kiviselg: hoia oma ring väike ja täidetud inimestega, kes on sinu pärast õnnelikud

KUULA I „Heaolu jutud Silja ja Kristiga“: Agne Kiviselg: hoia oma ring väike ja täidetud inimestega, kes on sinu pärast õnnelikud

Silja Siller ja Kristi Roosimägi räägivad oma podcastis „Heaolu jutud“ nii omavahel kui ka erinevate inimestega heaolust ning kõigest sellest, mis tekitab inimestes head enesetunnet. Nende jutud räägivad elust, naudingutest, väljakutsetest ja arengust – ühesõnaga kõigest, mis aitab inimestel jõuda heaoluni. Podcast`is otsivad naised erinevaid „ah-haa“ momente elust, elamusi ja kogemusi ning soovivad aru saada, võtta õppust ja areneda koos kuulajate ja saatekülalistega.

Kirsti Roosimägi ja Silja Siller. Foto: Erakogu

Selles episoodis käis Siljal ja Kristil külas bikiinifitnessi 2022. aasta Euroopa meister Agne Kiviselg, kellega räägiti ühe sõltuvuse vahetamisest teise vastu, tippsortlase elust, Euroopa meistri tiitlist ja ka  iseendas pettumisest.

Agne Kiviselg. Foto: Siim Kinnas

Agne sõnul saab iga asi meie elus midagi õpetada. „Iga asi, kus sa käid või mida uut sa teed, peab olema sinu jaoks midagi, mis sulle midagi õpetab kas hakkama saamise või enda kohta. Kehaga koos käib ka meie vaim ja kui sa päriselt pühendad ennast sellesse, armastad seda, mida teed, siis märkamatult toimub see, et ka sinu vaimne pool on kasvanud ja arenenud täpselt nii nagu peegelpilt ehk väline pool. Sa pead lubama sellel toimuda ja sa ei saa jääda kinni nendesse asjadesse, mis sa tunned, et sind alla tõmbavad,“ sõnab ta ja lisab, et tema enda jaoks on kõige mustemaks auguks see, kui ta iseendas pettub. Agnet ei mõjuta see, kas keegi teine temas pettub või talt midagi oodanud on, vaid ta pettub endas siis, kui saab enesele midagi ette heita. „Sa saad alati teha nii palju, et sul endal jääb see tunne, et tegid kõik, mis võimalik. Ehk kõik, mida saan teha, on see, et anda endast parima mitte vähemat ega rohkemat.“

Iga asi, kus sa käid või mida uut sa teed, peab olema sinu jaoks midagi, mis sulle midagi õpetab kas hakkama saamise või enda kohta.

Foto: Shutterstock.com

Agne sõnul peab olema iseendast teadlik ka nendes situatsioonides, kus tunned, et hoiad ennast tagasi. „Minu jaoks on see näiteks liigne enesekriitika, millega on endiselt probleeme, aga see ongi selline kahe otsaga asi. See saab olla hästi edasiviiv jõud, mis paneb sind urgudest läbi käima. Samas ka ääretult pidurdav ja mustust toov asi. Ole teadlik nende tunnetest ja mõtetest vaimse seisundi suhtes, mis sind asjades tagasi hoiavad tegelikult. Nii palju asju on meie käes. Eemalda ennast nendest situatsioonidest, mis selle kaasa toovad. Jah, kurb tõsiasi, eemalda ennast ka nendest inimestest, kes sind tagasi hoiavad ja sinu unistusi ei toeta. Hoia oma ring väike ja täidetud nende inimestega, kes on õnnelikud sinu pärast – ükskõik, mida sa teed,“ lisab ta.

Eemalda ennast ka nendest inimestest, kes sind tagasi hoiavad ja sinu unistusi ei toeta. Hoia oma ring väike ja täidetud nende inimestega, kes on õnnelikud sinu pärast – ükskõik, mida sa teed!

Foto: Shutterstock.com

Toome teieni 4 head mõtet Agne Kiviselja poolt:

  • Iga asi, kus sa käid või mida uut sa teed, peab olema sinu jaoks midagi, mis sulle midagi õpetab kas hakkama saamise või enda kohta.
  • Kehaga koos käib ka meie vaim ja kui sa päriselt pühendad ennast sellesse, armastad seda, mida teed, siis märkamatult toimub see, et ka sinu vaimne pool on kasvanud ja arenenud täpselt nii nagu peegelpilt ehk väline pool.
  • Sa saad alati teha nii palju, et sul endal jääb see tunne, et tegid kõik, mis võimalik. Ehk kõik, mida saan teha, on see, et anda endast parima mitte vähemat ega rohkemat.
  • Eemalda ennast ka nendest inimestest, kes sind tagasi hoiavad ja sinu unistusi ei toeta. Hoia oma ring väike ja täidetud nende inimestega, kes on õnnelikud sinu pärast – ükskõik, mida sa teed.
Foto: Shutterstock.com

KUULA SAADET!

Triin Sooäär Toimetaja