1. Avaleht
  2. Inspireeriv
  3. Kuidas tööst rohkem rõõmu tunda? Õppige nägema oma firma vajadusi pilguga, kuidas neid loominguliselt lahendada
Kuidas tööst rohkem rõõmu tunda? Õppige nägema oma firma vajadusi pilguga, kuidas neid loominguliselt lahendada

Kuidas tööst rohkem rõõmu tunda? Õppige nägema oma firma vajadusi pilguga, kuidas neid loominguliselt lahendada

Juhtimiskoolitus- ja konsultatsioonifirma Nelson Motivation, Inc. president Ph.D Bob Nelson annab oma raamatus „Ärge tehke ainult seda, mida kästakse! Tehke seda, mis vaja“ nõu, kuidas muuta oma tööd meeldivamaks ja sellega seonduvalt kogu firmat edukamaks. Ta õpetab taipama seda, mida teha tuleb, enne kui selleks antakse korraldus.

Iga vajadus on võimalus

Nelson tõdeb raamatus, et sõltumata konkreetsest tööst on igal töötajal kasulik teada järgnevat tõde: oma elu võite muuta juba täna, oma praegust tööd tehes, ootamata ideaalset tööotsa, mida kunagi kauges tulevikus loodate saada. „Algatuseks keskenduge oma tööle, kuid kogemusi, enesekindlust ja lugupidamist omandades tehke ettepanekuid ka oma osakonna, seejärel kogu firma ulatuses,“ lausub ta ja lisab, et iga vajadus on võimalus. „Õppige vajadusi nägema ja mõelge, kuidas neid rahuldada. Õppige nägema oma firma vajadusi pilguga, kuidas neid loominguliselt lahendada.“

15 inspireerivat mõtet raamatust „Ärge tehke ainult seda, mida kästakse! Tehke seda, mis vaja“:

  1. Korralikud andmed on süstemaatilise täiustamise aluseks. Kui hoiate silma peal oma töö vajadustel ja asjaoludel, saate otsustada, millal on otstarbekas mingit muutust sisse viia – ja omate tõendeid, et teisi selle õiguses veenda.
  2. Püüdke leida uusi võimalusi ja kombinatsioone. Mõelge, kuidas samu tulemusi erineval viisil saavutada. Kaasake teisi oma ideedega, et rakendada nende omanditunnet, toetust ja tegevusvõimet.
  3. Vaadake ringi ja mõelge, mis teha tuleks. Siis aga paluge teiste abi ning tänage neid selle eest. Laske oma ideedel paista nende omadena.
  4. Omandage positiivse inimese maine. Vajaliku tegemine tähendab ka seda, et seisate kolleegide eest. Ärge peatuge negatiivsel, olge pidevalt positiivne ja tulevikku suunatud.
  5. Mitte kellelgi teisel pole teie ideede tarbeks sellist energiat nagu teil endal, seega tuleb teil nende ellu viimiseks ise pingutada.
  6. Mitte midagi ei saavutata, kui keskendutakse vaid sellele, miks midagi teha ei saa – tähelepanu tuleb koondada hoopis sellele, mida annab teha. Kasutage ideevälgatusi.
  7. Igal probleemil on positiivne külg ning see annab võimaluse silma paista.
  8. Olge teoinimene! Ärge olukordi liigselt analüüsige, vaid hinnake kiiresti ja tegutsege. Selline käitumine aitab teil rohkem saavutada ja arendab oskusi ja arvamusi tuleviku tarbeks.
  9. Haarake initsiatiiv. Ärge eeldage, et juhtkond olukorrast niigi teadlik on ja selle parandamiseks midagi ette peab võtma.
  10. Vastutage iseenda, oma tegude ja ka tegemata jätmiste eest. Vastutage oma standardi eest – olgu see kõrgem kui teistel. Võtke oma kohustusi tõsiselt ja ärge põdege. Kui vigu teete, tunnistage neid ning keskenduge sellele, mida neist vigadest õppinud olete.
  11. Olukordade süüdistamine viib sageli teiste inimeste süüdistamiseni. Kui tabate end vabandamast, võtke endal sabast kinni. Koondage tähelepanu hoopis sellele, mida olukorra võimalikult kiireks parandamiseks ära teha annab.
  12. Vigadest on palju õppida ja kui neid ei tee, on veel väga palju õppida. Vead aitavad tugevamaks saada ja seega rohkem korda saata.
  13. Karta tuleb rohkem seda, et te muutute mugavaks ja elate kellegi teise reeglite järgi.
  14. Sageli on teiste kriitika heasoovlik, sest nad püüavad aidata teil oma plaane läbi mõelda ja vigu vältida.
  15. Kui kogu aeg oma ootuste ja vastutusega vastuolus olete, teete ilmselt vale tööd või töötate vales firmas.
Head Uudised GoodNews