1. Avaleht
  2. Hingele
  3. Kuidas luua rikkust ja teostada oma unistusi? Afirmatsioonid teadlikkuse tõstmiseks
Kuidas luua rikkust ja teostada oma unistusi? Afirmatsioonid teadlikkuse tõstmiseks

Kuidas luua rikkust ja teostada oma unistusi? Afirmatsioonid teadlikkuse tõstmiseks

Raamatu “Sinu õigus rikkusele” autor Colin P. Sisson on rahvusvaheliselt tunnustatud koolitaja, kelle kõik seni ilmunud raamatud on osutunud äärmiselt menukaiks. Sisson on veenunud, et igasugune edu on seotud inimese endaga ning tõeline õnn ja küllus põhinevad elu loomulikel seaduspärasustel. Tema arusaama kohaselt loob inimene rikkuse kõigepealt oma teadvuses ja ainsad piirid, mis selleni jõudmist takistavad, on need, mille inimene ise endale seab.

GoodNews avaldab katkendi raamatust afirmatsioonide, eesmärkide ja sihtide teemal.

Iga mõte, tunne, tegu, üldse kõik, mida me väljendame, tugevdab just seda, mida väljendame. Iga sõna ja väljend, mida me keeles kasutame, viitab meie uskumustele. Iga lause väljendab meie maailmataju. Kui me usume, et maailm on vaenulik koht, siis suur osa meie eneseväljendusest põhinebki hirmutundel, mis omakorda peegeldab nii meie mõttemaailma kui käitumist.

Iga lause väljendab meie maailmataju.

Me arvame, et negatiivsed sõnad ja fraasid, mida igapäevakõnes kasutame, on kahjutud. Näiteks: “Ma teed seda, isegi kui see mu tapab!”; “Nad ajavad mu südame pahaks!”; “Ma suren ootamisest!” Iga kommentaar väljendab meie alateadlikke piiravaid arusaamu. Kui me sellised sõnu ja väljendeid kordame ja need muutuvad harjumuslikuks keelekasutuseks, toimivad nad afirmatsioonidena. Kui kordame endale ja teistele, et elu on raske ja me ei saa seda, mida soovime, siis hoiame end end seeläbi omaenda piirangute lõksus kinni. Kui aga lähedalt uurida iga negatiivset afirmatsiooni, selgub, et need on lihtsalt negatiivsed hinnangud reaalsuse kohta ning tulenevad otse piiravatest uskumustest.

Kui kordame endale ja teistele, et elu on raske ja me ei saa seda, mida soovime, siis hoiame end seeläbi omaenda piirangute lõksus kinni.

Harjumuspäraste, hirmul põhinevate negatiivsete kinnituste teadvustamine on suur samm nendest vabanemise poole. Suur vene müstik Gurdžijev juhendas enda õpilasi teadlikult oma mõtteid jälgima, et avardada oma teadvust. Iga mõtte eraldi uurimine ilma end sellega emotsionaalselt sidumata lasi anda oma mõttele objektiivseid hinnanguid. Nii said nad uurida oma piiravaid arusaamu.

Harjumuspäraste, hirmul põhinevate negatiivsete kinnituste teadvustamine on suur samm nendest vabanemise poole.

Buddha õpetas oma järgijatele, kuidas vaadelda mõtteid ning teadvustada iga meelt läbivat mõtet eraldi. Buddha pidas seda parimaks valgustuseni jõudmise meetodiks. Psühholoogide väitel on meil umbes 50 000 mõtet päevas. Seega on meil päeva jooksul 50 000 imelist võimalust uurida oma mõtteid ja jõuda valgustuseni. Kuna iga mõte on afirmatsioon, tähendab see, et me kasutame 50 000 afirmatsiooni päevas, oleme siis sellest teadlikud või mitte. Veel on uuringud näidanud, et 82% inimese mõtetest sisaldab hirmu elemente. Seepärast ongi lihtsam arvustada, hädaldada ning tunda end kehvasti kui olla õnnelik, armastav ja vaba. Sel põhjusel ongi positiivsete afirmatsioonide kasutamine väga populaarne.

Buddha pidas mõtete vaatlemist parimaks valgustuseni jõudmise meetodiks.

Nimekiri afirmatsioonidest, mida võib kasutada.

  • Ma olen väärtuslik sellisena, nagu ma olen.
  • Ma olen väärt seda kõike omama.
  • Ma armastan raha ja raha armastab mind.
  • Ma tõmban üha rohkem raha oma ellu.
  • Raha, armastus ja õnn ümbritsevad mind.
  • Ma olen armastatud ja edukas just sellisena, nagu ma olen.
  • Oma loovuse kasutamine tagab mulle külluse.
  • Raha on armastus ja see aitab mul areneda ja õnnelik olla.
  • Mu elu on täis küllust ja armastust.
  • Mida rohkem ma annan, seda rohkem ma saan.
  • Ma saan väärilist tasu armastatud tegevuse eest.

 

Head Uudised GoodNews