1. Avaleht
  2. Hingele
  3. DJ Nisarga ekstaatilisest tantsust: hingamist võiks ka ekstaatilise tantsu ajal jälgida
DJ Nisarga ekstaatilisest tantsust: hingamist võiks ka ekstaatilise tantsu ajal jälgida

DJ Nisarga ekstaatilisest tantsust: hingamist võiks ka ekstaatilise tantsu ajal jälgida

Eestisse on saabumas Nisarga Eryk Dobosz, kes annab siin massaažikursusi ja mängib Saue mõisas 8. novembril alkoholivabal peol „Ekstaatiline tants“ plaate. Ta on Poolas Integral Body Institute’i asutaja, kus õpetab ka hingamist.

Kuidas saite nime Nisarga?
See tähendab sanskriti keeles „loodust“. Sain selle 2008. aastal, kui puutusin kokku sannyasa’ga ehk loobusin korporatiivsest maailmast, et liikuda hingemaailma ja keharavikunstide poole.

Milliseid palu DJ Nisarga mängib?
Suured lemmikud on näiteks Desert Dwellers “Lotus Heart“ ja Abakus “Dreamer”. Selline muusika sobib ekstaatiliseks tantsuks, sest paneb endasse vaatama ja loob positiivset meeleolu šamanistliku hõnguga, mis teeb muusika huvitavamaks ja transilikumaks.

Kui keeruline on saada mitme massaažistiili spetsiks?
90 protsenti ravist sünnib minu massaažis kohalolu ja armastusega. Kui see on juba käpas, pole erinevad stiilid takistuseks. Tehnika on teisejärguline.

Kuidas ekstaatilise tantsu ajal hingata?
Hingamist võiks tõesti ka ekstaatilise tantsu ajal jälgida. Sügav hingamine võib meelele ja kehale energiat anda, et saaks tantsu ja elu nautida. Mulle meeldib kasutada üht iidset šamanistlikku meetodit nimega „Tulehingus“, kus hingatakse kaks korda nina kaudu kiiresti sisse ja seejärel korra suu kaudu välja.

Milline Poolas olukord on? Rahulik?
Poola on viimase 15 aasta jooksul palju muutunud. Minu jaoks on väga rahulik. Majanduslikult stabiilne. Palju erinevat loodust. Avatud ja lahked inimesed.

On eestlased poolakatest erinevad?
Jah. Poolakad on palju usklikumad, katoliiklased, vahel liiga kinni religiooni dogmades. Eestlased on rohkem kahe jalaga maa peal, šamanistlikud, loodusearmastajad. Mulle see meeldib väga.

Head Uudised GoodNews