1. Avaleht
  2. Hingele
  3. KUIDAS LEIDA ELU MÕTE? Oksana Borodjanskaja: oma teed käies tunneme igal hommikul rõõmu uue päeva algusest
KUIDAS LEIDA ELU MÕTE? Oksana Borodjanskaja: oma teed käies tunneme igal hommikul rõõmu uue päeva algusest

KUIDAS LEIDA ELU MÕTE? Oksana Borodjanskaja: oma teed käies tunneme igal hommikul rõõmu uue päeva algusest

Meie piirkonna – Soome, Eesti, Baltimaad ja Peterburi ümbrus – üks võimekamaid konstellööre on Oksana Borodjanskaja Peterburist, kelle konstellatsiooniseminar Tallinnas toimub juba 11. ja 12. jaanuaril. Oksana, kelle kosmiline lähenemine inimhinge saladustele on kunst omaette, aitab peatsel seminaril leida oma tegelikku elumõtet ja -suunda.

Oksana Borodjanskaja, miks on inimesel nii raske leida oma teed? Miks suur osa inimestest – eriti läänes – pole rahul oma kohaga elus ja sööstab ühes asja juurest teise juurde, tundmata millestki tegelikku rahuldust? Millest tuleneb, et me sageli ei tunne end kunagi nii öelda kodus?

Me kõik sünnime teatud perekonda, oleme selle läbi mõjutatud oma suguvõsa energiatest. Me elame teatud ühiskonnas, kus on oma kindlad tõekspidamised ning kõik see jätab meile oma pitseri, sisendab meile oma ideesid.

Kuulumisvajadusest, sisemisest lojaalsustundest tulenevalt – see on programm: olla kuhugi kuuluv – loobume oma maailmatajust, oma tunnetusest, sellest, mis meid tegelikult köidab ning lepime ühetaoliste normide ja reeglitega. Loomulikult soovime – eriti lapse- ja teismeliseeas -, et meie vanemad oleks meiega rahul ning läheme taas vanemate sabas, mitte omaenda teed mööda. Oluline on kõiki neid mõjutusi ära tunda ning saada ühendust enda, oma tegeliku sisemise seisundiga. Sellega tegeleme ka Tallinna seminaril.

Teine asi, mis avaldab samuti mõju, on teostamata jäänud eelnevad kehastused.

Me elame teatud ühiskonnas, kus on oma kindlad tõekspidamised ning kõik see jätab meile oma pitseri, sisendab meile oma ideesid.

Te usute, et me ei ela siis maa peal vaid korra, vaid oleme varem juba korduvalt siin kogemusi omandamas käinud?

Jah. Need kehastused, isiksused, mis pole läinud mingitel põhjustel nii- öelda arhiivi, mõjutavad meid praeguses elus. Midagi jäi elus lõpetamata, midagi sooritasime eelmises elus soovitust erinevalt. Need kehastused hakkavad meile osaliselt mõju avaldama, meie teadvust kujundama. Ja me vaatame käesolevat elu läbi eelmise elu ülesande, läbi eelnenud kehastuse.

Näiteks kui inimene oli sõjaväelane ja tal jäi keegi päästmata, on tal peamine idee päästa. Isegi paljud psühhoterapeudid kannatavad näiteks selle päästjakompleksi käes, kuni nad pole seda teemat lõpuni lahendanud. Kui teie ülesandeks on näiteks teostada end teatud liiki energia läbi maalikunstis, läbi kujutise, tegelete hoopis teiste inimeste päästmiskatsetega. Te ei ela oma elu.

Mida siis teha, et olla õnnelik ja omal kohal?

Meid mõjutab see, millisel määral oleme ühendatud, kontaktis oma hinge esialgse ülesandega. Kunagi sai meie hing – ma nimetan seda monaadiks – Looja poolt loodud, selles osales mitmeid energiaid, mis andsid meie monaadile teatud omadused, teatud võimetekogumi. See kogum kulgeb meil kehastusest kehastusse ning on väga oluline saavutada nende omadustega kontakt. Kui see kontakt on mingitel põhjustel häiritud – ka neid põhjuseid hakkame seminaril harutama -, ei tunne me, et teeme seda, mida peaks, ja me ei adu, mida peaksime tegema. Sellises olukorras tunnemegi ebakõla ja seda, et me pole omal kohal.

Lisaks see, et kõik monaadid pole algselt loodud planeedi Maa jaoks. Võib-olla loodi teie monaad algselt üldse teises galaktikas, hoopis teiste vaadetega maailmale. Nüüd, sattununa planeedile Maa, puutume kokku teistlaadi maailma, teise reaalsusega, ja nõnda on meil taas teatud mitteühildumine. Ka sellega on võimalik tegeleda ning saavutada siin teatud harmoonia, häälestatus tõelise endaga.

Laias laastus on meil tarvis kõrvale lükata kõik enda suhtes üleliigsed mõjud, neid teadvustada. Need mõjud võivad olla suurepärased, need pole halvad, mingil moel need formeerivad meid ja pakuvad meile midagi. Aga nägemaks pealiini, et lõpuks seda mööda kulgeda – selleks on kahtlemata vaja julgust.

Meid mõjutab see, millisel määral oleme ühendatud, kontaktis oma hinge esialgse ülesandega.

Mida te selle all silmas peate?

Alati on mugavam leppida sellega, mis parasjagu on. Ka inimesed, kes pole oma eluga üldse rahul, eelistavad status quo`d, olevat asjadeseisu. Need, kes tulevad minu elu mõtte teemalisele seminarile, on valmis oma pärisülesandega kohtuma, seda vastu võtma.

Kas Tallinna seminaril teete vaid oma määratletuse, elu ülesandega seotud konstellatsioone?

Kindlasti võib iga põletava, enda jaoks olulise teemaga seminarile tulla ja konstellatsiooni tellida. Elu mõtte ja oma koha leidmine on seminari peateema. Kui tulete pelgalt grupis osalejana, on teil kasu teistele tehtud tööde nägemisest ja võimalus vaadata oma olukordadele erinevate harjutuste kaudu, mida saab kindlasti olema mitu. Kindlasti tutvustan seminaril teoreetilist osa. Seminar aitab kindlasti näha mitmeid asju oma elus uuest vaatenurgast.

Rohkem infot leiab SIIT!

Teet Korsten 

Head Uudised GoodNews