1. Avaleht
  2. Hingele
  3. Kaie Sakala: tantsimine teeb elu ilusamaks, kergemaks ja helgemaks
Kaie Sakala: tantsimine teeb elu ilusamaks, kergemaks ja helgemaks

Kaie Sakala: tantsimine teeb elu ilusamaks, kergemaks ja helgemaks

Ettevõtlik ema Kaie Sakala, kes osaleb Ekstaatilisel tantsul, ütleb, et tantsimine vabastab keha pingetest, teeb elu ilusamaks, kergemaks ja helgemaks. See toob naeratuse näole ja toob parema kontakti enda seksuaalsusega. Kui igapäevaelus vaja palju kasutada aju, mõelda ja tegutseda loogiliselt ning plaanipäraselt, siis tantsides kaob mõistuse hääl ning juhtimise võtavad üle süda ja keha. „Meel on tasa ega jutusta lugusid. Mega hea kohalolu ning voolamise tunne on…aeg peatub ja avaneb lõputu väga nauditav olemise ruum,“ kirjeldab Kaie.

Tantsimine vabastab keha pingetest, teeb elu ilusamaks, kergemaks ja helgemaks.

Foto: Virko Veskoja

Kolm põhjust, miks Ekstaatilisel tantsul käia

Kaie on käinud sarnastel pidudel käinud tantsimas umbes neli aastat. Ta jagab enda kogemusel kolm peamist põhjust, miks ta võtab osa Ekstaatilisest tantsust:

  • Kehasse tekib hea tunne – kergus, helgus ja nauding. Mõnikord tuleb ka emotsioone üles, kuid kui nendega kontakt luua ja lihtsalt lubada neil olla, siis pärast saabub veelgi sügavam rahu, helgus, bliss ja nauding kehasse. „Muusika justkui võtab üle mu keha liigutamise ning ma ise lihtsalt olen täielikus kohalolus ja naudingus,“ toob naine välja.
  • Energia liigub pärast tantsu kehas kergelt.
  • Hea ja mõnus õhkkond, kus ennast laadida ja olemist nautida.
Foto: Heleri Saarvelt

Sarnane rännak tekitab tunde, et oled omade seas

„Olin peo alguses mõistuse tasandil ning mul oli tunne, et täna küll ei juhtu nii, et meel oleks tasa ja keha liiguks mega vabalt ilma meele poolt juhitud liigutusteta. Siis pani DJ mängima loo, mis oli eelnevast muusikast väga erinev. Mäletan, kuidas veel mõtlesin, et mis sellel DJ-l nüüd hakkas, et nii mööda mängib. Järgmisel hetkel liigutas muusika ning erinevad helid mu keha. Ma justkui voolasin muusika ja liikumise lõputus ookeanis…silmad olid kinni ja silme ees erinevad helid moodustasid värvilisi liikuvaid kujundeid,“ selgitab Kaie enda ühte ägedaimat mälestust Ekstaatilisest tantsust.

Foto: Heleri Saarvelt

Ta lisab, et tundis, kuidas kehas oli nii kerge ja hea olla. Tundus, et justkui ise ei liigutagi enda keha vaid see liigub nii, kuidas muusika liigutab. Naine rõhutab, et polnud tarbinud alkoholi ega mingeid muid aineid. „Isegi kakaod polnud joonud,“ kinnitab Kaie.

Ettevõtlik ema toob alkoholiga ja alkoholivaba pidude erinevustest välja, et viimastes pole purjus inimesi, kes otsa koperdaks või ebameeldivalt palju külge ajaks. „Alkoholivabal peol inimesed austavad minu isiklikku ruumi ja rännakut rohkem ilma segamata. Lisaks on alkoholivabal peol ka teistel inimestel sarnane rännak nagu mul ning tekib tunne nagu oleks omade seas ja on võimalik sügavamat kontakti luua nii enda kui teiste toredate inimestega,“ kommenteerib Kaie erinevusi.

Alkoholivabal peol inimesed austavad minu isiklikku ruumi ja rännakut rohkem ilma segamata.

Kareem Raihani. Foto: Virko Veskoja

Naeratus näos ka neli tundi hiljem

Kaie alustas Ekstaatilistel tantsudel käimist üksinda ning ei teadnud väga üldse inimesi, kes seal osalesid. Aegamööda tekkis sealt väga palju sõpru, kellest osadega teeb naine ka eraelus koostööd. „Olen sealt leidnud nn. oma inimesed ja nüüd käingi peol mõne sealt saadud sõbraga. Meil selline suurem punt tekkinud, seega peole lähen kellegagi, kes sealt pundist sellele peole minemas on,“ selgitab Kaie.

Kaie Sakala. Foto: Erakogu

Naine meenutab ka ühte oma lemmikumat Ekstaatilise tantsu kogemust: „Tao keskuses oli üks pigem väike ja kinnisem ekstaatiline tants. Seal oli piisavalt hämar, keegi ei filminud, ei kasutanud ruumis telefone ega rääkinud ja sai tantsida pingete ja piirangute vabalt täpselt nii, kuidas mu keha soovis. Umbes neli tundi pärast tantsu oli mul ikka naeratus näol, meel oli tasa, silmad särasid (nagu oleks miskit tarbinud, kuid polnud midagi peale vee) ja ma lihtsalt kordasin – “appi, mul on nii hea olla”. Selline ulme hea olek kestis lihtsalt nii kaua pärast pidu,“ meenutab Kaie ja lisab, et see on ka põhjus miks ta peo esikohale panin, kuid rõhutab, et neid väga häid pidusid on palju veel olnud.

Vähem filmimist, telefonide keeld ja DJ oskus viia inimesed enda muusikaga rännakule viia on ainsad punktid, mida Kaie hetkel oskaks välja tuua, et kuidas Ekstaatiline tants veelgi paremaks muuta.

Head Uudised GoodNews