1. Avaleht
  2. Jooga ja meditatsioon
  3. Hingamisharjutus, mis aitab seljavalude korral
Hingamisharjutus, mis aitab seljavalude korral

Hingamisharjutus, mis aitab seljavalude korral

Tasakaalukeskuse hingamisterapeut Monika Palm soovitab raamatus “Hinga ja ela!” hingamisharjutust, mis aitab leevendada või elimineerida seljavalusid. Harjutus pikendab selga, toetab alakõhu lihaseid ja eemaldab pingeid õlgadest ja kaelast.

Harjutus

  • Leia mugav asend, kas istudes, lamades või seistes. Silmad on avatud ja lõug natuke allapoole suunatud.
  • Hinga kogu harjutuse ajal läbi nina loomulikul viisil, suunates oma sissehingamine sabakondi suunas. Tunneta, kuidas sisse hingates ribid tõusevad eemale puusadest.
  • Hinga välja nii, et alakõht muutub lamedamaks.
  • Jätka hingamist, suru õlad tahapoole ja alla ning pikenda oma selga. Siruta oma kael ja pea kergelt ülespoole nagu veniksid pikemaks. Sellega on esimene hingamistsükkel lõppenud.
  • Korda eelnevaid samme vähemalt 5 minutit. Pikemalt tehes on kasu suurem.
  • Kui tuled harjutusest välja, siis võta enne endale mõni hetk, et olla selles kogemuses. Kui istusid või lamasid, siis tule aeglaselt asendist välja.

Harjutused iseseisvaks praktiseerimiseks

“Hinga ja ela” on praktiline abimees kõigile, kel on huvi tervendava hingamise harjutuste vastu – olgu algajatele või edasijõudnutele. Palm jagab oma 10 aastasest vabastava hingamise kogemusest neid meetodeid, mis aitavad tasakaalustada elu, leida harmooniat ning toetada eneseleidmist.

Raamatusse on koondatud 60 lühikest teadliku hingamise harjutust koos tutvustusega. Harjutused on erinevad, neist igaühel on oma eesmärk ja suunitlus ning nad aitavad hingata elu tagasi oma tervisesse, eesmärkidesse, püüdlustesse, suhetesse, aga ka õnnelikku olemisse.

Raamatust leiab suurepärased, lihtsad ja kättesaadavad eneseabivahendid. Autori sõnul saab igaüks siin kirjeldatud harjutusi iseseisvalt praktiseerida.

 

Head Uudised GoodNews