1. Avaleht
  2. Inspireeriv
  3. HEAD LUGEMIST I Heade uudiste portaali lugemissoovitused! Ehk on sinugi suur elumuutus peidus nende kaante vahel?
HEAD LUGEMIST I Heade uudiste portaali lugemissoovitused! Ehk on sinugi suur elumuutus peidus nende kaante vahel?

HEAD LUGEMIST I Heade uudiste portaali lugemissoovitused! Ehk on sinugi suur elumuutus peidus nende kaante vahel?

Million Mindset on üks imetlusväärsemaid enesearengut ja elumuutvat mõtteviisi populariseerivaid kirjastusi Eesti raamatuturul. Inspiratsiooni kirjastuse loomiseks sai selle juht Toomas Väli George S. Clasoni raamatust „Babüloni rikkaim mees”. Kui pere ja sõprade toel ilmus selle eestikeelne tõlge, oli sündinud ka kirjastus. Nüüdseks on juba pea viis aastat avaldatud raamatuid, mis sütitavad loomulikult tegijaid endid, kuid mis veelgi olulisem – annavad uue hingamise ja eduvõimaluse veel paljudele eestlastele. Õnnelikkus, enesekindlus, edukus ja küllusteadvus on vaid mõned kirjastuse kandvatest ideedest. Neid lugejatega jagada on Million Mindseti suurim rõõm – sest rikkus ei seisne mitte rahas, vaid hoiakutes.

Heade uudiste portaal jagab täna hulga lugemissoovitusi. Ehk on sinugi suur elumuutus peidus nende kaante vahel?

Raamat „Külgetõmbeseaduse rakendamise võti”

Raamatus „Külgetõmbeseaduse rakendamise võti” jagab Jack Canfield oma teadmisi ja kogemusi ning annab sinu teenistusse läbiproovitud tehnikad ja tööriistad, millega külgetõmbeseadust teadlikult kasutada. Meetodi kesksed teemad on selgus, eesmärk ja tegevus. Canfield ise on selle seadusega teadlikult harmoonias elanud juba üle kolmekümne aasta ja mis võikski õpetuse edukust paremini kinnitada, kui autori enda menu.

Raamat „Miljonäri taskuraamat”

Grant Cardone on üks tänapäeva tuntumaid müügikoolitajaid. Tema „Miljonäri taskuraamat”, nagu pealkirigi ütleb, on mõeldud selleks, et seda kuni miljonäriks saamiseni taskus hoiaksid. Grant sõnastab lihtsas keeles kaheksa sammu, mille abil võid kasvõi kohe alustada teekonda teenitud jõukuseni. Sest tõesti – kodus ei õpetanud meile keegi, kuidas rikkaks saada, koolist rääkimata. Grant Cardone soovitab sul aga sõbrad kaasa kutsuda, sest üksteise toel saavutate kõik eesmärgid.

Raamat „Müü ise või müüakse sulle”

Ehkki müügiala elava legendi Grant Cardone’i raamatut „Müü ise või müüakse sulle” loevad maailmas miljonid karjääriinimesed, on autor mõelnud kirjutades kõigi peale, kes võiksid tahta elus kaugemale jõuda ning mõista, mis toimub inimpsüühika ja suhtlemisega saavutatud tulemuste taga. Oskus müüa on üks olulisemaid oskusi elus. Me kõik müüme ühel või teisel moel: kas iseennast tööintervjuul, ideed sõbrale, oma töötulemusi ülemusele, tooteid klientidele või näiteks kaalulangetamist iseendale. See raamat sobib Sulle ideaalselt ka siis, kui soovid lihtsalt oma elu ise juhtida, mitte lasta seda teha teistel.

Raamat „Babüloni rikkaim mees”

George S. Clasoni „Babüloni rikkaim mees” on pea sajandivanune mõistujutt rikkusest, edust ja õnnest. Raamatut on nimetatud teejuhiks finantsalase asjatundlikkuse juurde ning selle põhimõtteid tunnustatakse ja kasutatakse tänapäeval üle kogu maailma. Lugu, mis rullub lahti Mesopotaamia kuumadel liivadel, peetakse meie igapäevase mikromajanduse omamoodi eeposeks. Raamatust õpib lugeja mitmeid lihtsaid printsiipe, mida järgides on rahalist edu ja jõukust kindlustatud juba ammustest aegadest peale.

Raamat „Miljonäri mõtteviisi saladused”

Harv Ekeri raamat „Miljonäri mõtteviisi saladused” on kiirtee mõistmaks sinu rahalist mõtlemist ja suhtumist majandusedusse. „Anna mulle viis minutit ja ma ennustan sinu finantstulevikku terveks eluks,” ütleb autor enesekindlalt. Raamatu esimeses osas selgitab ja hindab Eker seda, kuidas sinu rahaline mõtlemine toimib. Unikaalne kombinatsioon tänavatarkustest, huumorist ja südamlikkusest õpetab nägema mõjutusi, mis ulatuvad tagasi lapsepõlve ja kinnistavad sinu finantsilist saatust. Raamatu teine osa tutvustab 17 külluse postulaati, mis kirjeldavad täpselt, kuidas rikkad inimesed mõtlevad ja tegutsevad ning mille poolest erinevad nad vaestest või keskklassi inimestest.

Raamat „Imede hommik”

Hal Elrodi „Imede hommik” on üks Amazoni kõrgemini hinnatud raamatutest, mida on tänaseks tõlgitud juba pea 20 keelde. Autor on oma raamatus kokku võtnud „parima praktika”, mis on sajandite jooksul muutnud tuhandete edukate ja palju saavutanud inimeste elu ning koostanud sellest imeliste hommikurituaalide teejuhi. Avastad enda jaoks varaste hommikutundide ürgse sisendusjõu ning kutsud meditatsiooni, visualiseerimise, hommikvõimlemise ja enesesisenduste abil oma ellu enneolematu külluse.

Raamat „Imede valem”

Sama autori sulest on ilmunud ka „Imede valem”, kus seletatakse, kuidas valemi kahte olulisemat komponenti – vankumatut usku ja suutlikkust erakordselt pingutada – pikema aja jooksul säilitada ning nende abil edu võimalikust tõenäoliseks ja sealt edasi möödapääsmatuks muuta. Selle valemiga saad imetegijaks!

Raamat „Miks sa oled rumal, haige ja rahast lage … ning kuidas saada nutikaks, terveks ja rikkaks!”

Randy Gage’i raamat „Miks sa oled rumal, haige ja rahast lage … ning kuidas saada nutikaks, terveks ja rikkaks!” avaldab saladused, kuidas tuua oma ellu tervist, õnne ja küllust, kuid tavapäratul ja seninägematul viisil. Kriitiline, käre ja julmalt aus Randy Gage tulistab oma otsekohese keelekasutusega selle pihta, mis on hoidnud meid rumala, haige ja rahast lagedana ning näitab teed, kuidas jõuda välja nutika, terve ja rikka elu juurde. Autor nimetab ennast külluse eest võitlejaks meie kõige suurema vastasega – iseendaga. Teda on nimetatud külluse jedi rüütliks, sest tema ärid on aidanud saada miljonäriks ning ideed muutnud väga paljude inimeste mõtlemist ja elu.

Raamat „5 tärni”

Raamatus „5 tärni” avaldab Carmine Gallo Aristotelese kõnekunsti ajatud põhimõtted ning näitab, kuidas nende abil inimesi edukalt veenda ja inspireerida. Ta usutleb neurolooge, majandusteadlasi, ajaloolasi, miljardäre ja tegevjuhte sellistest ettevõtetest nagu Google, Nike ja Airbnb ning analüüsib, kuidas nad sõnade abil inimeste unistusi on sütitanud. Ideed ei müü ennast ise ja pelgalt hea idee najal tänapäeval enam karjääriredelil unistuste tööni ei küündi. Tööalase ja isikliku heaolu võti peitub oskuslikus suhtlemises ja vastupandamatus veenmisjõus. „5 tärni” on raamat, mis aitab sillutada teed ideede jagamisele ning näitab, kuidas arendada suhtlemisoskus keskpärasest suurepäraseks.

Raamat „Teadlik mees”

Seni on meestele kirjutatud palju raamatuid, mis keskenduvad pigem väliselt mõõdetavatele edu printsiipidele: kuidas saavutada edu, rikkust, tähelepanu ja eneseteostust karjääriredelil ronides. John Gray ja Arjuna Ardaghi kahasse kirjutatud „Teadlik mees” keskendub aga mehe sisemaailma, väärtuste ja tunnete avastamisele, teadvustamisele ja elluviimisele. Siit leiab iga mees praktilisi nõuandeid oma ainulaadsete annete, tasakaalu ja täiuslikuma elu realiseerimiseks teadliku mehena. Raamatus käsitletakse kahtteist tasakaalus olevale mehele olulist omadust. Iga peatükk sisaldab ka eraldi osa naistele, mis juhendab, kuidas tunda ära teadlikku ja usaldusväärset meest ja kuidas toetada oma kaasat ning tuua temas välja parim.

Raamat „Järeleandmatu”

 

Legendaarse treeneri Tim S. Groveri raamat „Järeleandmatu” keskendub erinevustele, mis eristavad head suurepärasest ja suurepärast peatamatust. Ta teab spordi vaimsest poolest kõike ja oskab seda suurepäraselt füüsise arendamisega ühendada. Grover lahkab järeleandmatute mõttemaailma ja toob näiteid, kuidas parimatest parimad erinevates olukordades mõtlevad ja käituvad. Olgugi et ta on rohkem kui 20 aasta jooksul töötanud selliste superstaaridega, nagu Michael Jordan, Kobe Bryant, Dwain Wade ja paljud teised, ei rõhuta ta oma töös mitte inimeste andekust, vaid inimeses endas pulbitsevat vajadust kõvasti tööd teha. Selleks aga on vaja lihtsalt tahet ja pühendumust.

Raamat „Mõistujutt torujuhtmest”

Burke Hedges pakub raamatus „Mõistujutt torujuhtmest” välja mitu strateegiat, kuidas ka keskmine palgatöötaja suudaks oma aega, suhteid ja palgast kõrvale pandavat raha kasutades ehitada tulevikku kindlustava „torujuhtme”, mis pumpab raha ka siis, kui oma aega sellesse enam ei panustata. Kahe erineva mõtte- ja eluviisi ilmestamiseks kasutatakse raamatus mõistujuttu eluaegsest palgatöötajast kui ämbrimehest ja ettevõtjast-investeerijast ehk torujuhtme ehitajast, et selgitada muuhulgas seda, kuidas ehitada juba viie aasta pärast sootuks teist elustiili võimaldav või pensionipõlve kindlustav torustik.

Raamat „Mõtlemist muutes rikkaks”

Selles ajatuks klassikaks saanud teoses „Mõtlemist muutes rikkaks” avaldab Napoleon Hill saladused, mis on olnud edukate inimeste saavutuste põhjusteks. Iga peatükk räägib saladustest, mis on ka tegelikult tuhandeid inimesi erinevatest eluvaldkondadest rikkaks teinud. Raamat pakub järeleproovitud rikastumise kava: lihtsad, kuid samas võimsad ning toimivad põhimõtted, mis on esitatud süsteemselt, kergesti loetavalt ja terviklikult, suunavad lugeja eesmärkide saavutamiseni. Kui tunned, et vajad muutust oma perekondlikus elus, rahaasjades või karjääris ja otsid teed tagasi oma unistuste elluviimise juurde, siis õnnitleme sind – oled jõudnud õigesse kohta!

Raamat „Mõtlemist muutes rikkaks. Naistele”

Sharon Lechter on selle särava allika mõtlemise jõust kohandanud naistele – „Mõtlemist muutes rikkaks. Naistele”. Väljaanne käsitleb naiste unikaalseid küsimusi pereelust kuni karjääritegemiseni ja sisaldab muuhulgas ka näiteid Madonnast, Oprah Winfreyst, Margaret Thatcherist, J.K. Rowlingust ja paljudest teistest edukatest naistest, visandades suurema plaani ja nägemuse kõikidele naistele. Raamatu töölehed loovad eneseusku ja järjepidevust, rakendavad kujutlusvõimet ning aitavad lugejal üles ehitada enda strateegia.

Raamat „Saatanat paljastades”

Innustunult nende varasemast koostööst, kirjutas Sharon Lechter kommentaarid ka Napoleon Hilli „Saatanat paljastades” väljaandele. Käsikiri valmis Napoleon Hillli juba vahetult pärast tema esimest ja ülipopulaarseks saanud teost „Mõtlemist muutes rikkaks”, kuid Hilli intervjuud Saatanaga ei juletud selle võimsa sõnumi tõttu üle 70 aasta avalikustada. Selles väidab saatan, et tal on hirmu, alaväärsuse, iha, viha, ahnuse ja kadeduse abil õnnestunud haarata kontroll 98% inimeste mõtlemise üle ning et ta on suutnud oma käsilasteks teha ka koolid, kirikud, valitsused ja meedia. Hill esitab aga seitse printsiipi, mis aitavad inimestel saatana hääletute töövahenditega hakkama saada ning tänapäeva heitlikus ja ebakindlas maailmas oma elu valikuid juhtida.

Raamat „15 hindamatut kasvuseadust, järgi neid ja saavuta oma potentsiaal”

John C. Maxwelli kirjutatud „15 hindamatut kasvuseadust, järgi neid ja saavuta oma potentsiaal” on mõeldud kõigile, kes soovivad kasvada inimeseks, kes suudab jõuda oma eesmärkide ja unistusteni ning on valmis ette võtma järjepideva enesearengu tee. Autor tutvustab 15 seadust ja põhimõtet, mida rakendades kasvatab inimene teadlikult oma potentsiaali. Lisaks aitab raamat Sul saavutada õiget hoiakut, avastada oma tugevusi, siduda Sind oma kirgedega, olla oma eesmärkidega rohkem ühenduses ning arendada vajalikke oskusi nii, et saaksid olla kõik, mis Sa suudad olla. Raamat on saadaval ka inglise keeles.

Raamat „Hoiak”

Earl Nightingale on oma raamatusse „Hoiak” kokku kogunud tähelepanekud ja õpetused selle kohta, kuidas muuta oma suhtumist ja hoiakuid nii, et need hakkaksid sind teenima, mitte ei töötaks sinu vastu. Nii mõnelegi meist võib tunduda, nagu oleks meid loodud elama keskpärast või viletsat elu ning näeme enda ümber enamasti vaid ületamatuid takistusi. Edukad inimesed seevastu näevad probleemides väljakutset ning asuvad neid lahendama. Nii et õigus on sul igal juhul – sa kas suudad või ei suuda! Kõik sõltub sinu hoiakust!

Raamat „Taevane ettekuulutus”

James Redfieldi „Taevane ettekuulutus” on põnev ja kaasakiskuv seiklus, milles elu suuna ja mõtte kaotanud peategelane sõidab vana sõbra vihje peale Peruusse otsima sealsetest vihmametsadest leitud ligi 600 aastat e.m.a kirjutatud salajast käsikirja. Iidne ürik sisaldavat inimkonna arengut ja vaimset evolutsiooni puudutavaid olulisi sõnumeid, saladusi ja vastuseid.

Kas usud, et inimesed ei kohtu siin maailmas mitte juhuslikult, vaid neil on üksteisele midagi anda või õpetada? Kas usud, et mõtete energial on roll selles, mis Sinu ümber toimub? Kas oled viimasel ajal püüdnud leida enda elule mõtet ja õiget teed? Kui vastasid mõnele küsimusele jaatavalt, oled seikluseks valmis.

Raamat „5 sekundi reegel”

Mel Robbinsi „5 sekundi reegel” on päästik, mis annab sulle enesekindlust ja julgust viia ellu seda, millele oled mõelnud, kuid mis on seni teostamata jäänud. Kasutades teadust ja elulisi lugusid ning üllatavaid näiteid kunstist ärini, jagab Mel Robbins siin kaante vahel väärtuslikku meetodit, mida võib nimetada tõukejõuks ja mida saad rakendada iga hetk – see on viie sekundi reegel. Oled siin maailmas unikaalne, ei ole põhjust end elus tagasi hoida. Loe ja avasta, kuidas kohe elu muuta!

Raamatud „Esmalt küsi miks” ja „Leia oma miks”

Raamatutes „Esmalt küsi miks” ja „Leia oma miks” on Simon Sinek su teejuhiks inimese kõige sügavama motivaatori juurde – miks ma seda kõike teen? Õpid nägema, kuidas kaljukindel motivatsioon su elu muuta võib ning omandad autori juhendusel hoiakud ja põhimõtted, kuidas selle tuumani iseseisvalt jõuda. Simon Sinek on tohutult populaarne motivatsioonikõneleja. Tema 2009. aastal peetud TEDi loengut „Esmalt küsi miks” on selle avaldamisest alates vaadatud üle 28 miljoni korra, tehes sellest vaadatavuselt kõigi aegade kolmanda TED-vestluste video.

Raamat „Nii lüüakse läbi!”

Gary Vaynerchuki „Nii lüüakse läbi!” on innustav, praktiline ja mahlakalt kirjutatud isikliku ja tööalase mõjukuse suurendamise teejuht. Sotsiaalmeedia guruks peetav ning juba nelja New York Times’i menuki autor Gary Vaynerchuk ütleb, et kui sul ei ole õnnestunud läbi lüüa, siis ei ole põhjus mitte selles, et oled liiga vana, vaene või suure kohustustekoorma all, vaid selles, et sa ei ole veel lõplikult otsustanud oma elu muuta. Siin raamatus keskendub Vaynerchuk tuntumatele sotsiaalmeedia platvormidele, nagu Facebook, Youtube, Instagram, Twitter ja Snapchat ning näitab, kuidas neid platvorme kasutades on saavutatud silmapaistvaid tulemusi paljudes eluvaldkondades, olgu see siis tervislik toitumine, mood, muusika, turundus ja müük või midagi muud.

Head Uudised GoodNews