1. Avaleht
  2. Inspireeriv
  3. MOTIVATSIOONIVIDEO I Miljardär Dan Pena: näita mulle oma sõpru ja ma näitan sulle sinu tulevikku!
MOTIVATSIOONIVIDEO I Miljardär Dan Pena: näita mulle oma sõpru ja ma näitan sulle sinu tulevikku!

MOTIVATSIOONIVIDEO I Miljardär Dan Pena: näita mulle oma sõpru ja ma näitan sulle sinu tulevikku!

Miljardär Dan Pena on üks jõukamaid mehi maailmas. Mees teab, et elus läbi lüüa, on vaja endale seada eesmärgid ning ronida tippu. Edu nõuab pidevat tööd endaga. Noored seisavad vastamisi praegusel ajal ühe suurima majanduskriisiga ning just nemad sillutavad meie tuleviku. See video inspireerib kasvavat põlvkonda olema edukam ja jõukam.

Näita mulle oma sõpru ja ma näitan sulle sinu tulevikku. Juhul kui sa ei taha keskmist tulevikku – Ameerika puhul abielu 2,4 lapsega, ja 1,5 koeraga perekonda. Ma võin sulle garanteerida, sa ei saavuta kunagi midagi enamat kui sinu suurim püüdlus. Kui sa tahad miljonit, siis sa teenid miljoni, mitte 1,5 miljonit. Kui sa tahad 10 miljonit, 100 miljonit, siis sa ei ületa seda kunagi. Kui sa muudad oma elu, siis see on valem, et saada miljardäriks ja muuta maailma. Aeg maksab elusid. Näita mulle oma sõpru ja ma näitan sulle sinu tulevikku. Tahad teada, miks sul on kõik halvasti? Lihtsalt vaata neid inimesi, kellega sa läbi käid. Mina teen seda, mida sina teha ei taha, mida sa tead, et sa pead tegema, et olla seal, kus sa olla tahad.

Tim Turner pidas oma 75. sünnipäeva läbi CNN-i kanali mõned kuud tagasi. Ta lausus paar kommentaari ja ütles: „Ma ei soovita seda kellelegi, aga nii ma elasin. Minu esimesed aastad CNN-is olid sellised, et ma magasin oma diivanil, mul ei olnud korterit.” Bill Gates magas kontoris. Steve Jobs magas kontoris ja ma võin ette lugeda veel terve nimekirja. Nemad on väga edukad ja rikkad mehed. Ka mina magasin oma kontoris. Kõik ei ole valmis nii palju ohverdama. Aga see ei ole ainus asi. Kui sa tahad oma lapsed saata paremasse kooli, kui sa tahad, et sul oleks võimalik hoolitseda oma ema eest kui ta jääb dementseks, siis selle jaoks on vaja raha.

Minu lapsed ei saa minu raha, kui ma suren, mitte ühtegi senti. Kaks minu lastest lepivad sellega, üks nendest mitte. Andrew Carnegie, vaieldamatult kõige rikkam ja edukam ettevõtja läbi aegade, ütles, et parim asi, mida lapse jaoks tahta on see, et ta sünniks vaesuses. Ja ma nõustun. Enesehinnangu puudumine, eneseväärtuse puudumine. Nad arvavad, et neil on eneseväärtust, sest nad teenisid natuke raha. Tegelikult kui nad võrdlevad seda teiste 8, 10 või 12 inimesega, kes laua taga istuvad, siis nad saavad aru või hakkavad kahtlema, et võibolla neil lihtsalt vedas. Kui sind on ainult üks, siis mõtle, kas sul lihtsalt vedas. Ma olen seda teinud mitmeid kordi, ma tean, et mul ei vedanud. Mul võis vedada esimesel korral, aga see pole olnud vedamine 15, 20, 40 või 50 korral. Aga esimesel korral mul tõesti võibolla vedas.

Ma olin laps, kes sattus palju pahandustesse, mind arreteeriti 4-5 korral, saadeti vanglasse  olenemata sellest, et mu isa oli politseinik. Ma pakkusin end ühte projekti vabatahtlikuks aastal 1966, Vietnami sõja tippajal, ma läksin ohvitseridekooli ja see muutis minu elu, sest see oli minu elu esimene hetk, kus ma sain võrrelda end teiste inimestega. Kahel kolmandikul kõikidest Fortune 500 tegevjuhtidest on üks asi ühine – sõjaväeline taust. Kahel kolmandikul nendest on ühist midagi muud, milleks on võitluskunst. Mida sa võitluskunstis õpid? Distsipliini, keskendumist. Paljud inimesed ei usu, et nad väärivad seal olemist. Ma veensin neid, et neil on põhjus sinna kuulumiseks.

Paljud inimesed, kes tulevad sinna oma rahaga, arvavad, et nad teenisid selle läbi juhuse. Üks mu superstaaridest ütles mulle eelneval nädalal, et ta on teeninud miljon dollarit, aga ei usu, et tal enam nii veab. Ma ütlesin talle: „Sa tegid selle ära, sa tead, et sa proovisid palju asju.” Ma oleksin seda teinud tuhat korda veel. Ma oleksin palganud inseneri Massachusettsi tehnoloogiainstituudist, kes seda teeks. Ma proovisin paljusid asju, mitte keegi ei ole nii palju läbikukkunud kui mina, ma võiksin kirjutada raamatu läbikukkumistest. Ma olen proovinud paljusid asju, sest läbikukkumine on ainult testimine. Üks põhjustest, miks ma olen olnud nii edukas, on see, et ma veenan oma lapsi, et vigade tegemine on normaalne.

Sinu vanemad arvatavasti ütlesid sulle, et sa võid olla ükskõik kes, aga sa ei saa. Aga sa saad teha kõike, mis on sinu kirg. Nagu öeldakse „Helisevas muusikas“, et su unistus ei saa minna täide kui sul pole unistust. Mina endiselt unistan, ütlen välja oma eesmärgid igal õhtul.

Ideaalsus võrdub halvatusega. Kui sa jätkad ilma insenerita, siis ükski auto ei tuleks koosteliinilt. Ma olen teinud äri mitmete inseneridega ja ma saan tõestada, käsi südamel, nad ikka veel prooviksid seda paremaks teha. Internetiäri on põhimõtteliselt sama. Internetilapsed tahavad aina testida. Tee seda! Interneti juures on hea asi see, et sinu tulemused tulevad hetkega. Mis ei toimi, unusta ära ja mine eluga edasi. Me ei saa kunagi kõike teada, kui me vigu ei tee.

Enne kui mul üldse mingit raha oli, ma käisin Rolls Royce müüjate juures, istusin autodes, nuusutasin seda nahka, katsusin seda. Käisin vaatamas miljoni dollari väärtuses majasid, jalutasime naisega läbi maja ja meilt küsiti, et millal meie vanemad sinna jõuavad. Ütlesime, et meie olemegi ostjad. Harjuta seda, kui sul midagi pole, harjuta edukas olemist.Aasta hiljem ma ostsin oma Rolls Royce’i. 19 kuud pärast unistamist sain endale Guthe lossi. 19 kuud. Käi poodides, mille tooteid sa endale lubada ei saa. Mine advokaatide juurde, keda sa endale lubada ei saa. Advokaadid kohtuvad kõigiga. Raamatupidajad kohtuvad kõigiga. Mine Big Four raamatupidajate juurde äriideega. Paar esimest koosolekut on tasuta. Ilmselt oleneb see ka paljuski inimestest, kellega sa läbi käid. Kui sul on õilis avalikkuse ees rääkimise oskus, siis liitu Toastmasters’iga.

Ma ei käinud heas koolis, ma olen elav näide mehest, kel oli lapsena palju probleeme. Mu vanemad olid töölisklassist, käisin ainult keskpärases ülikoolis ja ma põrusin kolm korda läbi, kuni ma lõpuks lõpetasin aukirjaga. Aga mul ei olnud raha, ainult 820 dollarit. Seega kõik on võimalik, aga ma olin pühendunud edukusele. Ma kandsin selliseid ülikondi enne kui ma sain neid endale lubada. Enamus inimesi lükkavad asju edasi, sest nad ei ole kindlad. Lihtsalt tee seda. Mul pole olnud kunagi probleemi lihtsalt tegutseda, sest üks asi, mida sa õpid noore sõdalasena, jalaväeohvitserina – aeg maksab elusid. Me analüüsime üle, sest me pole kindlad. Me muretseme rohkem emotsionaalse häbistamise pärast.

Dan Pena

Head Uudised GoodNews