1. Avaleht
  2. Hingele
  3. GOODNEWS ENESEARENGUFESTIVALIL HEA ELU I Rivo Sarapik: toitumise eesmärk võiks olla elu ja tervis
GOODNEWS ENESEARENGUFESTIVALIL HEA ELU I Rivo Sarapik: toitumise eesmärk võiks olla elu ja tervis

GOODNEWS ENESEARENGUFESTIVALIL HEA ELU I Rivo Sarapik: toitumise eesmärk võiks olla elu ja tervis

Täna toimub Haapsalu linnuses enesearengufestival Hea Elu, kus 12 tunni jooksul astub üles 12 esinejat, sealhulgas Inga Lunge, Mihkel Raud, Raivo Ilmsalu, Merike Villard, Roland Tokko, kes jagavad häid mõtteid ja ideid, kuidas viia oma elu järgmisele tasemele. Rivo Sarapik rääkis sellest, kuidas luua ise oma tervis.

Märkame tervise haprust alles siis, kui see libiseb meie näppude vahelt ära…

Ta sõnas, et kui me igapäevaselt ei märka, kui habras tervis ja elu on siis kui need hakavad meie näppude vahelt ära libisema, hakkame seda märkama.

Taastudes õnnetusest hakkas Sarapik katsetama taimse toiduga ning võttis eksperimendiks seda süüa kuu aega. Ta tõdeb, et alguses mõtles ta, et kes liigutab, peab sööma liha ja piima. “Eksperiment kukkus läbi… sest see kestab siiamaani. Skepsis ja peas valmis mõeldud lood, mida olin aastaid korranud, tulid välja esimese paari kuu jooksul, et saab küll ja pareminigi kui oskasin end arvavat,” rääkis ta.

Olemine on kergem, taastumine kiirem, saab paremini treenida ja liikuda, kadusid liigesevalud ja probleemid, millega ta oli varem arstide vahet jooksnud.

Ta küll ei väida, et igaüks peab sööma taimset toitu, aga see viis ta laiema küsimuseni – mis on toitumise eesmärk? Toitumise eesmärk ei peaks kindlasti olema kaotatud kilod ega ihaldatud figuur, vaid elu ja tervis.

Terve elu baas:

  • Toit, mis peaks olema puhas ja värske, vähe töödeldud ning võimalusel mahe
  • Õhk, mida hingame ja vesi, mida joome
  • Uni, mida tihti alahinnatakse edu saavutamise soovis
  • Liikumine ja sport – ei pea olema ultrasport, vaid miski, mis sulle sobib
  • Kutsumus, elu läbi südame
  • Meditatsioon, mis aitab ennast tundma õppida

Sarapik sõnab, et enda tundmaõppimine on teekond, see pole sihtkoht, kuhu jõuad. Ta tsiteeris ühte õpetajat, kes ütles: kui sa tegeled endaga, sa ei muutu paremaks inimeseks, vaid saad teadlikuks sellest, kui suur tõbras sa tegelikult oled.

Head Uudised GoodNews