1. Avaleht
  2. Hingele
  3. Eesti parim maratoonar Tiidrek Nurme palvushommikusöögil: tugeva inimese saladus on alandlik süda
Eesti parim maratoonar Tiidrek Nurme palvushommikusöögil: tugeva inimese saladus on alandlik süda

Eesti parim maratoonar Tiidrek Nurme palvushommikusöögil: tugeva inimese saladus on alandlik süda

19. mai varahommikul kogunes Rannahotelli ligi sada poliitika-, spordi-, majandus-, haridus- ja usuelu esindajat tervest maakonnast Pärnumaa palvushommikusöögile.

Foto: Taavi Tamberg

Linnapea Romek Kosenkranius tervitas hotelli restorani hommikusöögile tulnuid ning ütles: „tunnen hea meelt, et nii paljud on meie kutsele vastanud ning tänase kogunemisega on palvushommikusöögid Pärnu linnas traditsiooniks saanud“.

Foto: Taavi Tamberg

„Liikumisele pühendatud teema-aasta on oluline, sest nii Eesti täiskasvanud kui ka lapsed ei liigu piisavalt ja me peame sellest rääkima,“ sõnas palvushommikusöögil oma tervituskõnes veteransportlane Jüri Jaanson. Jaanson lisas: „inimese paneb liikuma vaid inimesest endast tulev motivatsioon ja me peame võtma aja maha ning sellest rääkima, kuidas leida oma sisemine sund“.

Jüri Jaanson. Foto: Taavi Tamberg

Hommiku peakõneleja Eesti kesk- ja pikamaajooksja Tiidrek Nurme ütles oma sõnavõtus „liikumisest rääkides ei saa keskenduda inimesele kui vaid füüsilisele olendile, inimesel on ka vaim ja hing“. Nurme, kes on ka Tartu Kolgata koguduse diakon lisas: „ka need, kes on tugevad oma kehalt ja vaimult, väsivad ning vajavad puhkust ja laadimist. Tugevad teavad, et see on hetk kui peame välja astuma oma mugavustsoonist ning andma maad Jumalale“.

Tiidrek Nurme. Foto: Taavi Tamberg

Tiidrek Nurme kutsus hommikusöögile kogunenuid osalema sügisesel Jüri Jaansoni Kahe silla jooksul, mis toimub 2.-3. september. Nurme on selle võistluse mitmekordne võitja, kuid tänasel hommikul meenutas ta oma kogemust kui kord olles võistluse liider tuli viimasel kilomeetril tema südamesse hirm – kas ikkagi õnnestub võita ning ta katkestas võistluse ja jalutas minema. „Ma ei tahtnud sellise motivatsiooniga võita,“ ütles Nurme „vaimselt ja füüsiliselt tugeva inimese saladus on alandlik süda ja valmisolek kaotada“.

  • Palvushommikusöögil lugesid piibliteksti, palvetasid ja tervitasid Pärnumaa vaimulikud erinevatest kirikutest: Pärnu Immaanueli Baptistikogudusest, Eesti Metodisti Kiriku Pärnu Agape Kogudusest, Pärnu adventkogudusest, Pärnu Sool ja Valgus kogudusest, Eesti Apostlik-Õigeusu Kiriku Pärnu ja Saare piiskopkonnast ning Pärnu Eliisabeti kogudusest.
Head Uudised GoodNews