1. Avaleht
  2. Hingele
  3. E-motion – pingetest vabaks!
E-motion –  pingetest vabaks!

E-motion – pingetest vabaks!

Oled sa kunagi kogenud, et oled kinni jooksnud, takerdud ikka ja jälle sama mälestuse või samade emotsioonide otsa? Kas tunned vahel, justkui oleksid kaotanud turvatunde ja selle jõu eneses, mis annab sinu elule tähenduse ja eesmärgi?

Foto: Pixabay

On teatud mälestused ja emotsioonid, eriti need mis on seotud šoki või traumaga, mis võivad olla sügaval peidus meie kehas, kudedes ja organites ja neile võib olla keeruline ligi pääseda mõistuse abil. Me ei saa neid haavu parandada ja nad jätkavad meie teadvuse varjutamist, panevad meid tundma ennast väikese ja jõuetuna ning hoiavad meid hirmu, allasurutud emotsioonide nõiaringis.

Aga ometi annab keha meile signaale. Neid tuleb osata lugeda. E-motioni meetod laseb kehal rääkida otse, lubades emotsioonidel voolata. Selle meetodi abil on võimalus ligi pääseda talletunud rakumälestustele, šokile ja traumale. Eriti õrn traumajooga, raputamine, väristamine, hingamine ja traumale suunatud kehatöö aitab vabastada emotsioone ja leida selgus. Oma keha tundmaõppimise kaudu õpib inimene vabastama end blokeeringutest, ebameeldivatest ja traumaatilistest kogemustest, laskma lahti hirmud, viha, süü, piirangud.

E-motion traumajooga terapeut sakslanna Dorothe Trassl: „Elades Lõuna-Aafrikas töötasin oma kolme lapse kõrvalt terapeudi ja nõustajana heategevuslikus organisatsioonis, kus tuli igapäevaselt seista silmitsi lootusetute olukordade ja südantlõhestavate traumadega. Seal töötasin välja ja võtsin kasutusele mitmed erinevad tehnikaid, mis aitavad leevendada valu ning lubavad kehal ja hingel terveneda, siis kui sõnadest ja mõistmisest ei piisa“. Tema tehnikad aitavad vabastada teemasid, mille olemasolu inimene isegi ei teadvusta, mis peituvad sügaval, tekitades füüsilisi ja emotsionaalseid blokeeringuid. „Eesmärk on vabastada talletunud traumad ja emotsioonid, leida rõõm, turvatunne, jõu ja rahu iseendas“.

Foto: Pixabay


Psühholoog ja joogaõpetaja Dorothe Trassl annab novembri algul seminari ka Eestis.
  Pure Mind eestvedamisel korraldatav E-motioni seminar toimub 2. – 4. novembril Bliss Konverentsikeskuses, Mustamäe tee 17, Tallinn.

Head Uudised GoodNews