1. Avaleht
  2. Inspireeriv
  3. OSHO NÕUANDED I 10 nõuannet, et elada paremat elu
OSHO NÕUANDED I 10 nõuannet, et elada paremat elu

OSHO NÕUANDED I 10 nõuannet, et elada paremat elu

Osho raamat “Meditatsioon hõivatud inimestele” pakub lihtsaid ja toimivaid tehnikaid, kuidas alandada pinget, vähendada pidevat stressiseisundit, kiiresti lõdvestuda ning rahuneda. Raamat toob lugejateni erinevaid enese avastamise viise, milline olukord ka poleks.

GoodNews avaldab raamatust kümme Osho nõuannet.

  1. Ära võta maailma liiga tõsiselt. Kui võtad maailma väga tõsiselt, siis ei saagi sa teada, mis on õnn. Ära püüa leida teed, kuidas olla õnnelik. Lihtsalt muuda oma suhtumist. Sa ei saa olla õnnelik, kui su mõtteviis on tõsine. Sa saad õnnelik olla siis, kui sul on lõbusad mõtted.
  2. Vaata südamega. Ainult süda annab ühtsuse. Kui saad vaadata südame kaudu, siis tundub terve universum ühtne. Kui lähened millelegi mõistusega, on kogu maailm täis aatomeid. Ühtsust pole, on ainult aatomid ja aatomid. Kui suudad vaadata südamega, näib kogu universum üks. See ühesus on jumal.
  3. Püüa mõista. Kõik maailma konfliktid tekivad vääritimõistmisest.
  4. Ära klammerdu. Me klammerdume pealispinna külge, kartes, et kui lahti laseme, siis oleme kadunud. Tegelikult oleme kadunud siis, kui klammerdume pealispinna külge.
  5. Aktsepteeri ennast. Aktsepteeri ennast, muidu saab sinust silmakirjateener. Ja milline on silmakirjateener – inimene, kes ütleb ja usub üht asja, aga elab sellele vastupidiselt. Ära suru midagi alla – sinus pole midagi negatiivset. Eksistents on üleni positiivne. Väljenda oma kõige peidetumat tuuma. Laula oma laulu ja ära muretse selle pärast, milline see on. Ära oota, et keegi selle peale käsi plaksutaks, seda pole vaja. Laulmine ise peaks olema tasu.
  6. Hinda ennast sellisena, nagu sa oled. Sa pead ära õppima, et oled väärtuslik sellisena, nagu oled. Kui tunned, et oled väärtuslik sellisena, nagu oled, siis tunned, et ka teised on väärtuslikud sellistena, nagu nad on.
  7. Õpi ennast tundma. Tarkus tähendab enda tundmist ja enda tundmine on kõigi muude teadmiste algus. Kui inimene tunneb, et tal pole millestki puudust, ta pole millestki ilma, siis on ta koju jõudnud. Seal on suur lõõgastus, puhkus, rahulolu, sügav rahuldus.
  8. Leia sisemine rahu. Inimest, kes on sisemiselt rahulik, ümbritseb vari. Kuhu ta ka läheb, kõik tahavad olla talle lähemal, avatumad, usaldavamad. Inimene, kelles on sisemine rahutus, konflikt, äng, mure, pinged, tõrjub teised eemale. Kui keegi ta lähedale satub, hakkab ta kartma; see inimene on ohtlik. Tema lähedal olla on ohtlik.
  9. Õpi lõdvestuma. Kui oskad lõdvestuda, ei saa sind miski häirida. Mitte et maailm muutuks, mitte et asjad oleks teisiti – maailm on ikka seesama. Aga sinul pole seda hullust, sa pole pidevalt valmis selleks, et oled häiritud. Siis on kõik, mis toimub, rahustav – isegi liiklusmüra on rahustav, kui oled lõdvestunud.
  10. Ole armastav. Pea meeles, et tee mida tahes, aga selles peab olema armastust.

Raamatu saab tellida kirjastuse Pilgrim e-poest

Head Uudised GoodNews