1. Avaleht
  2. Hingele
  3. VIDEO I Pulmakorraldaja Egerta Mändmets selgitab: millele rannapulma planeerides tähelepanu pöörata?
VIDEO I Pulmakorraldaja Egerta Mändmets selgitab: millele rannapulma planeerides tähelepanu pöörata?

VIDEO I Pulmakorraldaja Egerta Mändmets selgitab: millele rannapulma planeerides tähelepanu pöörata?

Egerta Mändmets on olnud pulmakorraldaja 8 aastat ning on kokku korraldanud ligi 136 pulma ja loonud personaalbrändi Egerta.ee. Suure kogemusega pulmakorraldaja on otsustanud avada oma YouTube’i kanali, kus jagab erinevaid pulmadega seotud teemasid. Selles videos keskendub ta rannapulmale ja Egerta toob välja mõned olulised aspektid, mida silmas pidada, planeerides rannapulma.

1. Ilm

Üks kõige olulisemaid faktoreid planeerimise juures, seda eriti rannas. Võite küll mõelda, et kui päike paistab, siis on kõik hästi, aga tegelikult on kõige olulisemaks faktoriks rannapulma puhul tuul, mis võib ära rikkuda nii mõnegi asja. Kui tegemist on tõelise tormiga, siis lendavad lillepotid, loorid ja kõik muu. Alati peab olema varuplaan, kui ilmataat üllatab meid ennenägematu ilmaoludega. Rannapulma planeerides mõelge sellele, milline on ilm.

2. Kas tegu on avaliku või privaatsema rannaga?

Avalikes rannas on teadaolevat ilusate ilmadega väga palju inimesi. Kas te tahate, et teie piltide taustal on daam täpilistes bikiinides? Olen ise ka sellega kokku puutunud, just kui tseremoonia koht oli üles seatud, siis üks proua rõõmsalt päevitas seal kõrval ja teda absoluutselt ei häirinud see, et kohe saabub sinna ligi 100 inimest ja kaks õnnelikku inimest laulatatakse abiellu. Seega tasub mõelda, kas tegemist on avaliku või veidi privaatsema rannaga ja millised on ohud avalikus rannas.

3. Riietus ja jalanõud

Mida te ise kannate ja mida kannavad teie külalised. Tuletage kindlasti oma kallitele inimestele meelde kutsel või infokirjas, et tegu on rannapulmaga ja kõrgel kontsal siin ilmselt kohta ei ole. Ise võib näiteks pakkuda külalistele ühekordseid plätusid, millega nad pulmapidu nautida saavad ja pole hullu, kui varbad liivaseks lähevad. Riietus ja jalanõud on olulised asjad, millele tähelepanu pöörata.

4. Joogid ja toit

Kui tegu on rannapulmaga, siis võiks juba ka joogid ja toit teha vastavalt sellele temaatikale või stiilile. Mõnusad kokteilid, mereannid, seega rannapulm võib olla vabalt ka stiilipulm.

5. Dekoratsioonid

Ei pea tingimata kasutama kalavõrku ja erinevaid teokarpe, võib väga lihtsalt lahendada stiilsete värvitoonidega. Eesti meri on tihti hall, tumesinine, rohekas-sinine – kui neid toone dekoratsioonidesse sisse tuua, saab kokku panna väga minimalistliku ja stiilse pulma. Miks mitte kasutada ka rannast leitavaid kive, liiva, kõrkjaid. Ma arvan, et sellisel juhul tuleb dekoratsioonide eelarve isegi madal. Rannapulm võib olla üsna otseselt rannast leitud erinevate toredate vahenditega või siis väga minimalistlikult ja peenelt vihjates sellele, et tegu on rannapulmaga.

6. Tort

Rannapulmas ei pea ilmtingimata olema tort. Minu hinnangul on Eestis väga populaarsed erinevad smuutibaarid, väga vahvaid tegijaid on, kes tulevad kohale oma smuuti station’iga ja teevad teile kokku imemaitsvaid tervislikke, ägedaid, värvilisi, rohelisi ja kollaseid, siniseid smuutisid, mida saab dekoreerida erinevate marjadega. Pulm on väga eriline päev, tehke sellest tõesti eriline ja äge sündmus. Vahel minu pruutpaarid küsivad, et kas peab seda või toda pulmas tegema – mitte midagi ei pea. Ainus, mida te peate tegema, on registreerimise hetkel ütlema jah ja andma allkirjad. Kõik muu on teie enda fantaasia ja südamesoovi küsimus. Mitte midagi ei pea, tehke täpselt nii nagu teile endale meeldib.

7. Heli

Rannapulma puhul peab arvestama merekahina ja tuulega. Kui külalised ei kuule teid ega õhtujuhti, siis on natuke halvad lood, seega helil on päris tähtis osakaal. Ärge seda unustage, kui te oma pulma planeerite.

8. Fotograaf

Kui on õhtul kaunis päikseloojang, las fotograaf võtab teid käekõrvale ja leidke umbes 30 minutit õhtukavast ning minge tehke lummavaid päikseloojangupilte – te olete pärast nende üle väga õnnelikud.

Head Uudised GoodNews