1. Avaleht
  2. Hingele
  3. VAATA VIDEOT I Adila puhkekeskuses toimub ekstaatilise tantsu ja kakaofestival Blisstonia
VAATA VIDEOT I Adila puhkekeskuses toimub ekstaatilise tantsu ja kakaofestival Blisstonia

VAATA VIDEOT I Adila puhkekeskuses toimub ekstaatilise tantsu ja kakaofestival Blisstonia

Adila puhkekeskuses toimub 29. ja 30. juunil ekstaatilise tantsu ja kakaofestival Blisstonia. Uudsest üritusest käis Seitsmeste stuudios täpsemalt rääkimas maailmarändur Tom Valsberg.

Viimastel aastatel on üle maailma levima hakanud kakaotseremooniad, mille alustaladeks on puhas, minimaalselt töödeldud toorkakaost jook, erinevad helirännakud, põlisrahvastelt inspireeritud palved ja üheskoos lauldavad tseremoniaalsed laulud.

Teine uus järjest enam populaarsust koguv meelelahutuslik fenomen on ekstaatiline alkoholivaba tantsupidu. Kui pole alkoholi, pole ka purjus inimesi, kraaklemist ja külgelöömist, mis tekitab paljudele ebamugavust. Puhas energia tagab turvalise ruumi, kus inimesed saavad end avada ja vabalt välja elada. Pidude loosungiks on “tantsi, nagu keegi ei vaataks“. Need on peod, kus kõik võõrad on sõbrad.

“Pidutsemiseks pole tingimata vaja juua alkoholi, suitsetada ega manustada midagi muud,“  ütleb teadvust avardavate seminaride organisaator Tiit Trofimov, kes korraldab ka ekstaatilisi tantsupidusid Saue mõisas.

Alkoholi asemel on pidulistele soovitatavad looduslikud energiaandjad, nagu pu-erh-tee, tooršokolaadid, smuutid ja tseremoniaalne toorkakao.

Keset puhast loodust on korraga rütme kütmas vähemalt kaks lava, kus välisartistidest esinevad ekstaatiline mantrabänd Hanuman Project ning DJ-d Yemanjo ja Mose, lisaks kodumaised DJ-d Rain Tunger, Deniss Vinogradov ja paljud teised.

Head Uudised GoodNews