1. Avaleht
  2. Hingele
  3. Paastulaager ürgmetsades
Paastulaager ürgmetsades

Paastulaager ürgmetsades

Faunatar Rännakud korraldab 12.–17. augustini Lahemaal paastulaagri.

Elu on kiire, seda teame kõik. Tahad saavutada, püsi rattal. Fakt on see, et pikaajalisemaks rattalpüsimiseks on vajalik aeg-ajalt aeg maha võtta.

Aja maha võtmiseks, järelemõtlemiseks, kokkuvõtete tegemiseks, enese taastamiseks, jõu kogumiseks, rasketest elusituatsioonidest väljumiseks, eneseületuseks, tahtejõu kasvatamiseks… on palju erinevaid viise. Igaüks loodetavasti leiab oma. Peaasi, et leiab.

Paastulaager  metsade varjus, ürgsete jõgede embuses pakub just sellise võimaluse, olla iseenesega. Anda endale võimalus täielikult aeg maha võtta ja puhata. Jah, ka toidust. Jah, osadel päevadel ka kõnelemisest. Nii saab sügavalt süüvida iseendasse.

Juba iidsetest aegadest on teada, et toidust loobumine on paljude haiguste puhul hea abimees. Looduse keskel olles ja paastudes jõuab keha paari päeva jooksul taastada energiavahetuse loodusega. Energiat hakatakse ammutama tuulest, maast, päikesest, allikaveest.

Samuti on paastuga juba iidsetest aegadest ravitud näiteks paljusid erinevaid liigesehaigusi, nahaprobleeme, silmanägemist, kroonilisi põletikke.

Igaõhtused saunaprotseduurid, matkad imelistes looduspaikades ja massööri olemasolu annavad laagerdajale lisaboonuse.

Laagri viib läbi paarikümneaastase paastukogemusega farmatseudiharidusega loodusretkejuht, tervisliku eluviisi propageerija Kristiina Saks, kes on tegelenud ka budistlike meditatsiooniretriitidega ja šamanistliku, looduslähedase eluviisi õppimisega. Paastulaagreid ja loodusmatku korraldanud edukalt juba mitu aastat.

Head Uudised GoodNews