1. Avaleht
  2. Hingele
  3. Ühenduses festivalil saab energiad liikuma ning meele tasakaalu
Ühenduses festivalil saab energiad liikuma ning meele tasakaalu

Ühenduses festivalil saab energiad liikuma ning meele tasakaalu

16.-18. juulil toimuva Ühenduses festivali üks korraldajatest ja terapeut Merliis Sulg sõnab, et hääl, liikumine ja hingamine on kolm põhilist asja selleks, et energiat paremini kehas tunnetama hakata ja see liikuma saada. Need kolm elementi aitavad keha vabastada, et tunnetada rohkem energiat ning kogeda elus võimsamaid kogemusi. Just nendele elementidele Ühenduses festivalil keskendutaksegi.

Füüsiline liikumine aitab energiad liikuma saada

Festivalil saab kogeda palju tantsu, üles astub maailmakuulus ekstaatilise tantsu DJ Kareem Raihani. Ekstaatilise tantsu sessioone viivad läbi ka Tiit Trofimov ja Mario Pruul, toimub  Biodanza tants, naistele mandala tants. Seega liikumist tuleb palju.

Tulemas on ka hingamispraktikad. Virge Kuivjõgi teeb puudutusega õnnehormoonide aktiveerimist kehas ja Merliis viib läbi hingamissessiooni, kus saab vabastada emotsioone, hingata sügavale, ühenduda oma hingega. Merliisi sõnul on hingamine väga võimas tööriist.

Tulemas on ka aktiivmeditatsioone, Osho dünaamiline meditatsioon ja Kaali meditatsioon, mis on ka sarnane Osho dünaamilisele, aga veelgi võimsam.

Keha venitada saab joogaga, akrojoogaga, jooga-nidra ja pimejoogaga. Toimub tee- ja kakaotseremoonia ning šamanistlikku lähenemist tutvustavad ägedad õpetajad läbi oma pratikate.

Teadlik suhe ja lähedus

Tuleb ka erinevaid suhtetöötubasid. Raivo Juhanson ja Kristel Vokk räägivad teadlikust suhtest. Kristiina Tamm viib läbi imago teraapia laadse suhte töötoa ja Kaidi Laur sügava töötoa läheduse teemal.  Eugene Hedlund teeb love lounge-i ja ehk ka maagilist rituaali, mis äratab ekstaatiliselt keha.

Huvitav on kallistama õppimise töötuba. “Me vahel kallistame nii, et meie vahel on hästi suur distants või me ei ava oma keha. Võibolla kui oled kedagi kallistanud, siis oled tundnud nagu sul vastas oleks kivitükk ja vahel me ise tõmbume eemale – süda läheb näiteks kinni kui kedagi kallistad. Tegelikult lähedus ongi natuke hirmutav, õpime ja tunnetame ka seda,” selgitab Merliis.

Toimub ka sisemise mehe ja naise abielu rituaal. Mõnda aega mehed ja naised omavahel ei kohtu, kui toimuvad eraldi meeste ja naiste töötoad, ent see rituaal on kulminatsiooniks ja taasühinemiseks.

Programm täieneb pidevalt. Piletid saab osta Fienta.com!

Head Uudised GoodNews