1. Avaleht
  2. Hingele
  3. Terapeut annab nõu: kuidas usaldada ennast ja oma sisemist väge?
Terapeut annab nõu: kuidas usaldada ennast ja oma sisemist väge?

Terapeut annab nõu: kuidas usaldada ennast ja oma sisemist väge?

Terapeut ja koolitaja Kristiina Garancis sõnab, et väge saab alati juurde suuremast allikast ja nii on hea jälgida ka kosmoses toimuvaid protsesse ning enda tegemised selle järgi joondada. “Selle aasta liikumised suures plaanis on Minast Meie juurde. Polaarsus väheneb üha enam. Pole ainult üks ja teine, vaid nii üks kui ka teine ehk tõdesid on erinevaid ja kokkuleppes ja üldise heaolu järgimises on võti. Intuitsiooni arendamine ja kasutamine on väega kontaktis olemisel oluline – see ühendab meid alati suurema välja ja väega. Soolost saab üha rohkem koorilaulmine. Aga eestlased on seda hoolega laulupidudel harjutanud,” räägib ta.

Pole ainult üks ja teine, vaid nii üks kui ka teine ehk tõdesid on erinevaid ja kokkuleppes ja üldise heaolu järgimises on võti.


Sel aastal viib meid tee on üha rohkem enesekeskuselt eneseusaldamisele

Kristiina sõnul kumab refräänina igal sammul küsimus üksolemisest ja läbipõimumisest. Enam ei saa ajada taga vaid isiklikku tulilindu. Jahtida vaid isikliku tahte juhatusel. Seda võib teha, aga see otsing on edukas vaid siis, kui sinu lind leiab endale kaaslased kellega koos lennata ja kes sind toetavad ja kellega sina arvestad. Veevalaja uus ajastu nõuab laiemat, sfäärilist visiooni iseenda kohast, soovidest, visioonidest maailmas. Kõik areneb, kasvab vaid vastastikuses seotuses. Kas sinu idee ja soov leiab vastukaja ka teiste poolt ning aitab ja toetab teisi või on see vaid soolo?

Usalduse juurde liitub ka väga praktiline mõtlemine, mis arvestab igal sammul reaalse keskkonnaga, maa seadustega.

Ühelt poolt saab jõudu enese usaldamine, enesekindlus, riskimine, ausus, laienemine aga teiselt poolt on vaja vaadata ka reaalselt oma ideede kasvukeskkonda. Maailm on oma väärtustega alates eelmise aasta kevadest palju muutunud. Oma soove ja tahet enesekindlalt teostama asudes on ka selle praktilisus, maandatus ja realiseerimisvõimalikkus olulised. Millisel pinnasel, millises keskkonnas mis taim kasvab? Kõrbes on kuivusega kohandunud ja mägedes või vihmametsades sootuks teistsugune floora.

Vägi on igas inimeses

“Igas inimeses on vägi, temale ainuomane energia, sisemine tuli. Mõnikord on see lihtsalt paksu elukogemuste tuhakihi all või on keha ja vaim nii väsinud, et see vägi vaikselt tuikab – ei põle ega ole samas ka täiesti kustunud,” räägib Kristiina, kes tuginedes oma paarikümne aasta jooksul omandatud sügavatele isiklikele koolitaja ja terapeudi kogemustele aitab iseruumi koolitusel osalejatel leida oma vägi.

Igas inimeses on vägi, temale ainuomane energia, sisemine tuli.

Ta tõdeb, et võib olla ka nii, et see vägi ilmub jõuna välja ainult siis, kui olukord muutub emotsionaalselt ohtlikuks ja on vaja end jõuliselt kaitsta, kedagi sõnadega rünnates, kritiseerides või maha tehes. Siis jääb vägi kasutamata isikliku elu loomisel läbi heade valikute ja tervete suhete. Ja vägi muutub kergesti võimu kuritarvitamiseks. Ehk jõulisteks võteteks, kuidas teistega võimumänge mängida, intrigeerida, manipuleerida. “Seal all on tegelikult uskumus, et isiklik vägi on nõrk ja enesekehtestamine vajab jõudu. Ehk, et keegi üldse kuulaks ja saaks ennast olulisena tunda – see vajab vihaenergiat või sõnapeitust otseküsimise ja avatud palve asemel,” selgitab ta.

Polüneesiast pärit iidne Huna õpetus kirjeldab lihtsalt ja kujundlikult, kuidas me kasutame isiklikku tahet väe teenistuses. Igal meist on inimestena suhteliselt võrdne kogus isiklikku väge. Kuidas me seda kasutame – on aga iseasi. Kas me suuname oma tahte nagu noole tulevikku ja ületame takistused ja leiame loovaid lahendusi ning kukkudes puhastame põlved ja tõuseme ning toetame iseend või suuname sama energia enda kritiseerimiseks, piitsutamiseks, maha tegemiseks haletsemiseks. Ühel juhul on tahe ja vägi joondunud otse edasi tulevikku ja teisel juhul enda vastu. Esimesel juhul tahe loob ja teisel juhul hävitab meid ennast.

Igal meist on inimestena suhteliselt võrdne kogus isiklikku väge. Kuidas me seda kasutame – on aga iseasi.

Head mõtted!

  • Selle aasta liikumised suures plaanis on Minast Meie juurde.
  • Soolost saab üha rohkem koorilaulmine.
  • Kõik areneb, kasvab vaid vastastikuses seotuses.
  • Igas inimeses on vägi, temale ainuomane energia, sisemine tuli.
  • Igal meist on inimestena suhteliselt võrdne kogus isiklikku väge. Kuidas me seda kasutame – on aga iseasi.

29. jaanuaril toimub Kristiina Garancise Iseruumi koolitus, kus on väike grupp kindlaid inimesi, kes saab kokku kaheksa mooduli jooksul kord kuus paariks päevaks, et turvaliselt omaenda maailma toimimist uurida. “Võiks öelda ka nii, et kogu koolitus on eneseväestamise praktika. Uurime, kuidas tõsta oma teadlikkust aga ka energiataset ja isiklikku väge elu kõikides sfäärides – peres, suhetes, tööl, kolleegidega. Iseenda tundeid, uskumusi, soove, tahet, eneseväljendust, andmist, saamist, võtmist, vastuvõtmist, oskuslikumalt juhtida,” tutvustab Kristiina.

Head Uudised GoodNews