1. Avaleht
  2. Hingele
  3. TEEME LAPSELE PAI I Pai tegemine on kodanikuühiskonna algatus, mis on inspireeritud vabariigi aastapäeval presidendi poolt algatatud kallistamise minutist
TEEME LAPSELE PAI I Pai tegemine on kodanikuühiskonna algatus, mis on inspireeritud vabariigi aastapäeval presidendi poolt algatatud kallistamise minutist

TEEME LAPSELE PAI I Pai tegemine on kodanikuühiskonna algatus, mis on inspireeritud vabariigi aastapäeval presidendi poolt algatatud kallistamise minutist

Eeskujuliikumine “Valge Õhupall” kutsub kõiki emasid ja isasid üles katkestama laupäeval, 1. juunil kell 11.11 üheks minutiks kõik muud tegevused, et teha oma lapsele pai.

Pai tegemine on kodanikuühiskonna algatus, mis on inspireeritud vabariigiaastapäeval presidendi poolt  algatatud kallistamise minutist. „Pai tehes näitame me hoolivust ja loome turvatunde, mida vajavad nii väikesed kui suured. Üks pai võib tähendada rohkem kui tuhat sõna, andes lapsele suuna õigetele väärtustele,“ ütles eeskujuliikumise „Valge Õhupall“ eestvedaja Tamo Vahemets.

Pai erilisus tuleb esile vaid siis, kui seda teeb lapsele väga lähedane inimene, näiteks lapsevanem või vanavanem. Kui laps on 1. juunil kell 11.11 teie kõrval, on see õige hetk näidata oma hoolivust, last tunnustada ja innustada. Kui lähedastel pole võimalik 1. juunil kell 11.11 lapse kõrval olla, saab pai teha mõttes või talle helistades.

Samamoodi võib ühiseid emotsionaalseid hetki oma lähedastega jagada sotsiaalmeedias. Palume sotsiaalmeedias avaldatavatele postitustele lisada teemaviiteid #lapselepai, #teemepai, #terveeestihoolib ja #valgeohupall.ee. Võimalusel võiks üritustel ning paidest tehtud fotodel ja videoklippidel kasutada valgeid õhupalle.

Korraldajateni on jõudnud info aktsiooni läbiviimisest erinevatel avalikel sündmustel. Näiteks on kavas pai teha Tallinna võimlemispeo peaproovis Pirita Velodroomil, Põlva linna staadionil, Antsla kultuurimaja õuealal, Maaelu festivalil Sõmerus, Pärnu rannapargis, Keila päeval, Paides Lembitu pargis, Lasnamäe Centrumis, Vao seltsimajas, Meriküla spordi ja õppekeskuses.

Eesti Noorsootöö Keskus kutsub üles pai tehes noori tunnustama. Koos omapoolse üllatusega kavatsevad noored aktsiooniga liituda Tallinnas Vabaduse väljakul, Põlva keskväljakul, Tapa muusikapargis, Viljandi lauluväljakul, Peetriküla Peetri pargis, Tartu Kaubamajas, Elva keskväljakul, Räpina tuletõrjeväljakul, Haapsalus promenaadil Aafrika rannas, Vaidas ja Väike-Maarjas.

Kuna aktsiooni toimumiskohtade loetelu jääb avatuks, siis on kõikidel suuremate ja väiksemate sündmuste korraldajatel võimalus pai aktsiooniga liituda.

Aktsiooni toimumise hetke (kell 11.11) aitavad meelde tuletada mitmed raadiojaamad ja üle Eesti suurimate kaubanduskettide kauplustes kuuldavad siseraadiod (Selver, Rimi, Konsum, Comarket, Maksimarket, Prisma), samuti Ülemiste Keskuse, TS Laevade parvlaevade ja Tallinna Sadamate reisitermnalide siseraadiod.

Rohkem informatsiooni aktsiooni kohta leiab „Valge Õhupalli“ kodulehelt ja Facebooki lehelt.

Eeskujuliikumine “Valge Õhupall on ellu kutsutud EV100 raames tehtud väärtuspõhise kingituse Aga Mina ühitegevustes osalenud organisatsioonide poolt. Eeskujuliikumise Valge Õhupall eesmärk on tervema ja turvalisema Eesti kujundamine, tehes seda oma isikliku eeskuju kaudu.

Head Uudised GoodNews