1. Avaleht
  2. Sündmused
  3. Tartus toimub kontsert-meditatsioon, kus esineb belkanto virtuoos Nuann
Tartus toimub kontsert-meditatsioon, kus esineb belkanto virtuoos Nuann

Tartus toimub kontsert-meditatsioon, kus esineb belkanto virtuoos Nuann

16. oktoobril toimub Tartus Jaani kirikus kontsert-meditatsioon gongidega „Helide tempel“, kus astub külalisena üles ingelliku häälega Nuann, kes on belkanto (itaalia keeles „bel canto” ehk „ilus laul”) virtuoos.

Kontserdil kõlavad arhailised gongid, helikausid, etnilised flöödid ja Nuanni ingelik hääl.

Kontserdipäeval muutub Tartu Jaani kiriku ruum helitempliks. Korraldajad Lilia Märtmaa ja Denis Vinogradov ütlevad, et Nuann ehk Anna Dotsenko on ingelik koloratuursopran. Ta esitab iidseid vaimseid laule, mis tervendavad ja teevad hingele pai, müstiliste gongide saatel.

Foto: Marija Vie

Nad lisavad, et gongide ja hellikausside elusad helid aitavad käivitada sisemise enesetervendusprotsessi, heliharmooniad loovad ja süvendavad emotsionaalset tasakaalu ja heaolu. Erksad visuaalsed pildid tulevad otse alateadvusest.

Esinevad:

  • Belkanto virtuoos. Selle muusikastiili ja laulmisviisi eripäraks on ülimalt meloodiline laulvus, kergus ja väljenduslikkus. Nuann elab praegu Lapimaal, kus tegeleb muusika salvestamise ja Saami laulude uurimisega.
  • Lilia Märtmaa ja Denis Vinogradov. Tervendavate helide keskuse rajajad Tallinnas, muusikud-multiinstrumentalistid, heliterpeudid. Nende tööriistadeks kontserdil on gongid, tiibeti ja kristallhelikausid ja etnilised flöödid.
  • Rohkem infot SIIT!
Head Uudised GoodNews