1. Avaleht
  2. Lugemist
  3. Sinu suurim nõrkus on enesekindlus? Loe, kuidas enesekindlust suurendada!
Sinu suurim nõrkus on enesekindlus? Loe, kuidas enesekindlust suurendada!

Sinu suurim nõrkus on enesekindlus? Loe, kuidas enesekindlust suurendada!

Sharon Lecher on rahvusvahelise menuki “Rikas isa, vaene isa” ning teiste 14 raamatu kaasautor sarjast “Rikas isa”. Kümne aastaga, mil ta töötas kaasasutajana ettevõtte Rich Dad Company tegevjuhina, sai sellest organisatsioonist ja kaubamärgist suunanäitaja. Tema menuraamatud “Kolm sammu kullani” ja “Saatanat paljastades” olid kirjutatud koostöös Napoleon Hilli fondiga. Lechteri uusversioon “Mõtlemist muutes rikkaks. Naistele” räägib sellest, kuidas toime tulla igapäevaste väljakutsetega, mis on naistel veidi teistsugused kui meestel, ning kuidas ühendada omavahel soov olla edukas, ühiskonna ootused ja jääda samas iseendaks.

Rahvusvaheliselt hinnatud kõneleja ja edukas ettevõtja jagab raamatus “Mõtlemist muutes rikkaks. Naistele” enesekindluse suurendamise juhiseid.

Enesekindluse suurendamise juhis 

Otsusta, et heidad kõik ebasoodsa keskkonna mõjud kõrvale ning ehitad oma elu korra alusel. Kui teed oma vaimsetes tugevustes ja puudujääkides inventuuri, avastad, et sinu suurim nõrkus võib olla enesekindluse puudumine. Sellest saab jagu enesesisenduse abil ja kartlikkuse saab muuta julguseks. Seda põhimõtet võib rakendada väga lihtsalt positiivsete mõtteimpulssidega, mis on kirja pandud, pähe õpitud ja pidevalt korratud, kuni neist saavad sinu alateadvuse abivahendid.

Esiteks. Tean, et võin saavutada oma elu kindla eesmärgi, ja nõuan endalt seetõttu püsivust ning pidevat tegutsemist ning luban siin ja praegu seda ka teha.

Teiseks. Mõistan, et mu meeltes valitsevad mõtted avalduvad lõpuks välises maailmas, füüsilistes tegevustes ning saavad tasapisi füüsiliseks reaalsuseks; seetõttu keskendun oma mõtetes iga päev 30 minutit sellele, et mõelda, kelleks tahan saada, ja nii loongi endast selge kujutluspildi.

Kolmandaks. Tean enesesisenduse põhimõttest, et ükskõik mis soov, mida hoian järjepidevalt silme ees, otsib lõpuks täitumiseks mingit praktilist abinõu; seetõttu pühendan iga päev kümme minutit enesekindluse arendamisele.

Neljandaks. Olen oma elu kindla lõppeesmärgi sõnastuse selgelt kirja pannud ega peatu enne, kui olen jõudnud selle saavutamiseks vajaliku enesekindluseni.

Viiendaks. Saan täielikult aru, et mitte ükski rikkus ega ametikoht ei jää püsima, kui see pole rajatud tõele ja õiglusele; seetõttu heidan kõrvale kõik tehingud, mis ei too kõigile osalistele kasu. Saavutan edu, kui tõmban ligi jõude, mida soovin rakendada, ja teiste inimeste koostöövalmidust. Ärgitan teisi mind teenima, sest olen valmis teisi teenima. Saadan minema viha, kadeduse, armukadeduse, enesekesksuse ja küünilisuse ning arendan endas armastus kogu inimkonna vastu, sest tean, et negatiivne hoiak teiste suhtes ei too mulle iial edu. Panen teised endasse uskuma, sest usun ise neisse ja endasse.

Kirjutan neile näpunäidetele alla, raiun need endale mälusse ja kordan kõva häälega üks kord päevas täis usku, et need mõjutavad lõpuks mu mõtteid ja tegusid, nii et minust saab enesesse uskuv ja edukas inimene.

Raamatu saab tellida kirjastuse Million Mindseti kodulehelt!

Head Uudised GoodNews