1. Avaleht
  2. Inspireeriv
  3. NAINE, SEE ON SULLE I Ära sunni oma meest tunnetest rääkima
NAINE, SEE ON SULLE I Ära sunni oma meest tunnetest rääkima

NAINE, SEE ON SULLE I Ära sunni oma meest tunnetest rääkima

Milline on üks teadlik mees? Teadlik mees ei ole supermees. Ta ei ole kõrgemalt arenenud ega rohkem saavutanud, tal ei ole karvasem rind või karmim ega ka pehmem iseloom. Teadlik mees on lihtsalt mees, kes pöörab mehelikkuse väljendamisele ja sellega seotud valikutele teadlikult rohkem tähelepanu. Tema elu on kunst, mitte tühikäik.

Teadliku mehe elu on kunst, mitte tühikäik. 

John Gray raamat “Teadlik mees” keskendub mehe sisemaailma, väärtuste ja tunnete avastamisele, teadvustamisele ja elluviimisele. Mehed leiavad raamatust praktilisi nõuandeid oma ainulaadsete annete, tasakaalu ja täiuslikuma elu realiseerimiseks teadliku mehena. Iga raamatu peatükk sisaldab ka osa “Naistele”, mis annab naistele sisevaate, kuidas tunda ära teadlikku ja usaldusväärset meest, ning juba suhtes olevale naisele, kuidas toetada oma kaasat ning tuua temas välja parim.

Raamatu autor soovitab naistel mitte sundida mehi oma tunnetest rääkima.

Ära sunni teda oma tunnetest rääkima 

Mees võib kergesti segadusse sattuda, kui palud tal oma tunnetest rääkida. Naise ja mehe bioloogia on teistsugune. Tunnetest rääkimine maandab naise stressi, kuid ei pruugi mehele samamoodi mõjuda. Kui naine ütleb mehele, et ta on kinnine, võib mees naist uskuda. Kui naisel õnnestubki panna mees regulaarselt oma tundeid, eriti haavatavust, kurbust ja meeleheidet jagama, ning oma mineviku valudest rääkima, võib naine tõesti tunda end mehele lähedasemana. Aga ühtlasi võib naine hakata meest nägema nõrgana ning kaotada austuse tema vastu.

Kuidas meest toetada? 

Kui tunned, et su mees kannab endas palju valu, saad innustada teda sellega tegelema. See võib tähendada ka psühhoterapeudi juurde minekut. Kui mees tajub loogiliselt, et see parandab tema elukvaliteeti, võib ta ise midagi ette võtta.

Raamatu autor soovitab naistel ette vaadata, et naisest ei saaks mehele pehme õlg, mille najal nutta. See võib lõppeda sellega, et naisel on veel üks sõbratar, mitte kütkestav mees.

Head Uudised GoodNews