1. Avaleht
  2. Inspireeriv
  3. RAAMATUSOOVITUS I Milline on tõeliste tippsaavutuste retsept?
RAAMATUSOOVITUS I Milline on tõeliste tippsaavutuste retsept?

RAAMATUSOOVITUS I Milline on tõeliste tippsaavutuste retsept?

Enim teenivate inimeste kohta liigub ühiskonnas palju müüte. Alustades sellest, et nad on sündinud hõbelusikas suus, kuni selleni, et tegemist on sulide, varaste ja ülbikutega, kes eiravad seadusi, pääsevad alati puhtalt ja saavad teiste arvelt rikkamaks.

Üle 25 aasta sadade kirjanike, ettevõtjate ja investoritega koostööd tegev Dan Strutzeli eesmärk on pakkuda raamatus “Top 1 %” teadmisi, kuidas jõuda edu, õnne ja rõõmu tippu. Raamatust leiab põhjused, miks võiks kuulutada keskpärasuse ajastu lõppenuks ja miks võiks 1 % parimate hulka pürgimine olla igaühe püüdlus.

Heade uudiste portaal avaldab raamatust tippsaavutuste retsepti.

Milliste võtetega saad oma energiat suurendada ja juhtida? 

  1. Alusta päeva aegamisi. Ärka vähemalt tund aega enne seda, kui pead päevatoimetustega alustama, ning veeda see lugedes, mediteerides või võimeldes. Kui see tähendab, et pead õhtul varem voodisse minema, siis tee seda. Sa ei kujuta ettegi, kuidas see lisaaeg su energiataset mõjutab.
  2. Võta kosutav hommikueine. Uuringud näitavad, et inimesed, kes söövad korralikult hommikust, on energilisemad ja tervemad. Nad püsivad oma ideaalkaalus, neil on madalam vererõhk ja kolesteroolitase kui neil, kes hommikusööki ei söö.
  3. Koosta kriitilise kuue nimekiri. Enne kui lähed kontorisse ja alustad tööd, pane kirja kuus kõige tähtsamat asja, mis sel päeval tuleb ära teha. Järjesta need tähtsuste järgi. Alusta loetelu esimesest asjast ja tee see ära. Seejärel täida ükshaaval kõik ülesanded, kuni need on tehtud.
  4. Tee 15-minutiline paus ja mediteeri, palveta või tukasta. Keegi meist pole igiliikur. Pead oma kriitilise kuue kallal töötades ülesannete vahel ka patareisid laadima. Võta mingil hetkel, soovitavalt keskpäeval, 15-minutiline paus, et mediteerida, palvetada või tukastada.
  5. Ära sunni end positiivselt mõtlema. Eneseabiäris levib palju väärinfot, mis väidab, et tipptulemuste võti on säilitada alati jaatav meel või mõelda positiivselt. Teadus seda filosoofiat ei toeta. Uuringud on näitanud hoopis, et tegelikku olukorda ja tõelisi tundeid eirates võib pidevalt heade mõtete genereerimisele kuluv energia ja sellega kaasnev stress viia küll võrratutesse kõrgustesse, kuid ka äkilisse depressiivsesse madalseisu. Energiajuhtimise võti on tunnistada nii häid kui ka halbu, nii närvilisi kui ka rahulikke, nii rõõmsaid kui ka kurvameelseid tundeid ning lubada neil endast jõe kombel läbi voolata. Tähtis on tagurlikke tunnetesse mitte kinni jääda.

Järgi seda täiusliku päeva retsepti ning võid muuta ebatäiusliku päeva võimaluseks parimaid tulemusi saavutada.

Head Uudised GoodNews