1. Avaleht
  2. Lugemist
  3. KUIDAS OLLA ÕNNELIK? See hingamisharjutus aitab emotsioone kontrollida ja õnnelikumaks saada
KUIDAS OLLA ÕNNELIK? See hingamisharjutus aitab emotsioone kontrollida ja õnnelikumaks saada

KUIDAS OLLA ÕNNELIK? See hingamisharjutus aitab emotsioone kontrollida ja õnnelikumaks saada

“Sügav hingamine stimuleerib parasümpaatilist närvisüsteemi, mis juhib keha stressist lõdvestumisse. Kui me lõdvestume, siis südamelöögid rahunevad, vererõhk stabi – liseerub, seedimine korrastub, magusaisu väheneb,” kirjutab Tasakaalukeskuse hingamisterapeut Monika Palm oma raamatus “Hinga ja ela”.

Terapeut jagab harjutust, mis aitab kontrollida emotsionaalset laviini, millel on suur mõju sisemisele õnnelik olemisele.

Harjutus

Tee 6 sellist sügava hingamise tsüklit.

  • Vali, kas soovid istuda või lamada. Pane üks käsi oma südamele ja teine oma alakõhule. Ava oma meel elu nautimisele ja õnnelik olemisele.
  • Hinga alakõhtu – sinna, kus su käsi asetseb nii, et sa tunned, kuidas sinu kõht sissehingamisel koos käega ülespoole liigub. Hinga alakõhust õhk täielikult lõpuni välja.
  • Tee seda veel paar korda nii, et väljahingamine oleks lõdvestunud ja naba piirkond lõdvestub, liikudes väljahingamisel selgroo poole.
  • Nüüd hinga sisse jättes käsi ainult oma südamele ja hinga sinna nii, et sissehingamisel rinnakorv tõuseb ja avardub. Väljahingamisel hinga end täielikult südamepiirkonnast tühjaks. Hinga veel paar korda nii.
  • Kombineeri nüüd punktides 1 ja 2 välja toodud hingamisviisi, pannes need kokku.

Raamatu saab tellida Apollo ja Rahva Raamatu e-poest!

Head Uudised GoodNews