1. Avaleht
  2. Hingele
  3. Sänna kultuurimõisas tantsitakse oma sisemise lapse märkamiseks
Sänna kultuurimõisas tantsitakse oma sisemise lapse märkamiseks

Sänna kultuurimõisas tantsitakse oma sisemise lapse märkamiseks

Pühapäeval, 27. oktoobril tantsitakse Margit Fohti juhatusel Võrumaal Sänna kultuurimõisas väetantse.

Kindlasti oled kogenud, et teatud elusituatsioonides käitutakse alateadlikult, korrates samu mustreid. Nagu mingi jõud paneb reageerima, tegema samu valikuid, nagu on sisse harjunud. Kõige suuremad päästikud ja süvahaavad võivad olla pärit lapsepõlvest, mida ehk ise ei mäletagi, aga need mõjutavad elu siiamaani, sest need kogemused on keha mälus.

„Seekord tantsime ja toome kogu oma teadlikkuse oma sisemise lapse ja tema vajaduste märkamiseks. Me ise saame talle lubada kõike seda, millest ta lapsepõlves on pidanud puudust tundma. Saame oma sisemist last hoida ja tervendada ja seeläbi ka uskumusi muuta,“ ütleb Margit.

„Meis on väga suur vägi, me oleme loojad, oma mõtete  ja tunnetega loome enda reaalsust. Me saame luua igal hetkel enda ümber ilu ja maagiat või olla elu ohvrid ja leppida sellega, mis meile ei meeldi. Selleks, et saaksime oma elu teadlikult luua, on vaja saada teadlikuks iseendast, ennast on vaja tundma õppida. Mind on selles aidanud väetantsupraktika. Olen mõistnud, et meie keha on väga oluline tööriist enda tundma õppimisel, iseenda armastama õppimisel,“ räägib ta.

Keha on ainuke nähtav osa ja liikumine esimene keel, mida juba sündides osatakse. Kehal on otsene seos mõtete ja tunnetega. Kui kuulata oma kehast tulevaid impulsse ja lubada neil saada liigutusteks, on võimalik väljendada ja vabastada kehast kõike seda, mis tahab nähtavale tulla, millest ei olda teadlikud. Teadlikkus endast kasvab ja tervenemine toimub igal tasandil.

„Me võtame selles tantsus ennast vastu sellisena nagu oleme, avaneme iseendale, maskid kukuvad maha, saame sügava ühenduse oma pärisolemusega, saavutame seisundi, kõrgema energeetilise vibratsiooni, ühenduse universaalse armastusevooga. Selles seisundis hakkame nägema maailma laiemalt, kogema nii enda siseilma kui ka välisilma suurema tundlikkusega, oleme teadlikud vaatlejad, õpime tundma, aktsepteerima, armastama kõike nii nagu on,“ sõnab Margit.

Väetantsud, mis on inspireeritud Viie Rütmi tantsudest, baseeruvad viiel looduserütmil, milleks on maa, tuli, vesi õhk ja ruum, väga loomulik ja tervendav praktika. Margit Foht on ise praktiseerinud 10 aastat. Tema jaoks on olnud tantsimine eneseteraapia ja endast teadlikuks saamise tee. Tantsides keha puhastub, mõtted vaikivad, tundlikkus ja teadlikkus kasvavad, eluenergia saab vabamalt voolata, vibratsioon tõuseb, rõõm kasvab. Ta on mõistnud, et laulmine ja tantsimine on jumalikud kingitused, mis on antud, et enda eest hoolitseda, luua endale tervist ja rõõmu. Sellel nädalalõpul soovib ta sinuga seda kõike jagada.

Head Uudised GoodNews