1. Avaleht
  2. Inspireeriv
  3. RAAMATUSOOVITUS I 5 sekundi reegel – ületa hirmud ja tee unistused teoks!
RAAMATUSOOVITUS I 5 sekundi reegel – ületa hirmud ja tee unistused teoks!

RAAMATUSOOVITUS I 5 sekundi reegel – ületa hirmud ja tee unistused teoks!

Mel Robbinsi raamat ,,5 sekundi reegel” on nagu päästik, mis aitab saada juurde enesekindlust ja julgust viia ellu seda, millele oled mõelnud, kuid mis on jäänud seni teostamata. Riigis kehtestatud eriolukorra ajal soovitab heade uudiste portaali toimetus leida aega lugemiseks ja mõelda taas läbi, mida me tegelikult oma elust soovime, millised unistused oleme jätnud unustuste hõlma ja leida aega taas oma isiklike eesmärkide poole püüdlemiseks.

Kasutades teadust ja elulisi lugusid ning üllatavaid näiteid kunstist kuni ärini, jagab Mel Robbins oma raamatus väärtuslikku meetodit, mida võib nimetada tõukejõuks ja mida saab rakendada iga hetk: see on 5 sekundi reegel.

Sellest raamatust leiad, kuidas 5 sekundit võivad aidata sul:

  • ammutada enesekindlust;
  • ületada edasilükkamist ja kõhklusi;
  • võita hirme ja ebakindlust;
  • muuta meeleseisundit sisemise rahu saavutamiseks;
  • jõuda lähemale oma eesmärkide saavutamisele.

Tõhus ja lihtne 5 sekundi reegel sobib igasse olukorda ja võib olla hea teejuht läbi elu. Eriti väärtuslikuks teeb selle raamatu Mel Robbinsi võime sõnastada mõtlemist muutvalt stereotüüpe, mis võisid sulle sobida varem, kuid mis võivad nüüd sind märkamatult nähtamatute barjääride taga kinni hoida. Loe ja avasta, mis võib sind muuta!

Mel Robbinsi TED-xi kõnet on vaadanud üle 8 miljoni inimese. Väga eripalgelised inimesed alates suurte ettevõtete juhtidest kasutavad tema meetodit tootlikkuse, koostöö ja kaasamise parandamiseks.

Heade uudiste portaal avaldab lugejate inspireerimiseks raamatust katkendi.

“Mul ei ole sellist tunnet”

Mel Robbinsi 5 sekundi reegel sai loodud siis, kui kogu tema elu hakkas koost lagunema: abielu, rahaasjad, karjäär ja enesehinnang olid põhjas. Mured tundusid nii suured, et keeruline oli voodistki välja saada. Äratuskella vajutas ta iga hommik kinni ja hommikused vajalikud toimetused kasvasid üle pea, kodus toimus kaos. 5 sekundi reegli eesmärk oli murda tavapärast harjumust: hommikune äratus vaigistada ja kohe üles tõusta, et päevale vastu minna. Põhjus, miks nii raske ärgata oli, seisnes selles, et “polnud sellist tunnet”. 95% juhtudest lähtume otsustamisel tunnetest. Kõigepealt tunned, seejärel tegutsed. Inimestel on harjumus asju edasi lükata, mille jaoks neil parasjagu tunnet või tuju tegutsemiseks pole, kuid mida nad sisimas soovivad ära teha. Asjad lükatakse edasi, kuni lõpuks need kuhjuvad, mis tekitavad inimeses veel rohkem frustratsiooni, sealjuures ka stressi. Seetõttu ongi just 5… 4… 3… 2… 1 numbrikombinatsioon ideaalne start, kuidas alustamata eesmärgid või pooleli toimingud lõpuni viia. Igas eluvaldkonnas see igatahes toimib.

Vaimne “tõuge” või “müks”

Võta telefon ja helista sõbrale, kellega sa pool aastat rääkida pole julgenud, tee töökaaslasele kompliment, võta sõna suure rahvamassi ees, küsi palka juurde, tee langevarjuhüpe, tutvusta end kohvikus mõnele uuele inimesele, liitu treeningklubiga ja hakka regulaarselt trennis käima, võta vastutus, loobu tööst, mis sind õnnelikuks ei tee. Seisame iga päev silmitsi olukordadega, mis on keerulised, ettearvamatud või hirmsad, kuigi tunneme, et soovime nendel hetkedel tegutseda: näiteks olla nii julge, et rääkida võõraga tänaval, teha komplimente, koosolekutel uusi ideid välja pakkuda.“Nii kui sul on tunne, et on vaja tegutseda, pead loendama 5…4…3…2…1 ja füüsiliselt liikuma või aju tarretab su paigale.” 5 sekundi reegel annab sulle vaimselt mõnusa tõuke või müksu, et astuda mugavustsoonist välja, sest elu nõuab julgust ja seda aitabki reegel leida: julguse, et olla oma parim. Saa inimeseks, kes sa oled alati tahtnud olla. Ära kahetse, et sa midagi tegemata jätsid.

Tegutse! Kasuta reeglit plaanidest kinni pidamiseks

Reegel on lihtne, aga mõjuvõimas. Selles peitub iga muudatuse võti. See aitab elada, armastada, töötada ja kõneleda iga päev suurema enesekindluse ja julgusega.

Mõned tegevused ja harjutused reegli kasutamiseks:

  1. Proovi 5…4…3…2…1… – LÄKS! Vali tegevus, mida oled korduvalt edasi lükanud ja tee see ära, isegi kui hetkel pole selleks õiget tunnet või tuju.
  2. Julge unistada – tee vision board või kirjuta suurelt välja unistused ja eesmärgid ning ürita need 5 sekundi reegli abil täide viia. Alusta juba täna!
  3. Enne voodisse minekut sea äratus 30 minutit tavalisest ärkamisajast varasemaks ja pane äratuskell teise tuppa. 30 minutit varem ärgata on sellepärast parem, et siis tunned enda voodist välja sikutamise raskust.
  4. Loe motiveerivaid raamatuid.
  5. Otsi kodus või looduses rahulik paik, kus saad omaette olla ja proovi 25 minutit päevast visualiseerida õnnelikku elu, eesmärke või kujuta ette seda inimest, kelleks tahad saada. Unistustel on suur jõud täide minna.
  6. Kasvata enesekindlust: usu endasse, oma ideedesse ja võimetesse. Igaüks võib õppida olema enesekindlam.

Pea meeles: elu muutmiseks kulub ainult 5 sekundit.

5… 4… 3… 2… 1 – MINE NÜÜD OMA UNISTUSI TÄIDE VIIMA!

Head Uudised GoodNews