1. Avaleht
  2. Koos koroonast üle
  3. LÕBUS LUGEMINE I Tom Valsberg: autentsel ja end väärustavatel inimestel on täiesti kama kaks, mida teised temast arvavad
LÕBUS LUGEMINE I Tom Valsberg: autentsel ja end väärustavatel inimestel on täiesti kama kaks, mida teised temast arvavad

LÕBUS LUGEMINE I Tom Valsberg: autentsel ja end väärustavatel inimestel on täiesti kama kaks, mida teised temast arvavad

Tom Valsberg andis hiljuti välja raamatu “Eluterve pohhuist”, mis õpetab inimesi muredest lahti laskma ja elu stressivabalt võtma. Keerulistel aegade on hea säilitada ka huumorimeel ja lihtsalt püüda vähem muretseda. Valsbergi muhe raamat sobib ideaalselt muremõtetest eemale saamiseks ja omaette veidi muigamiseks.

Kes see eluterve pohhuist siis on? See on tegelane, kes hoolib, aga ei muretse. Ta pigem laseb varvast, kui kuulab kellegi hala või süüdistamist. Ta ei tee kärbsest elevanti ega satu pisiasjadest paanikasse. Ta on õppinud ahastamise asemel end hoopis herneks naerma. Ta teab, et küünte närimisest vitamiine ei saa. Ta ei võta elu liiga tõsiselt, sest teab, et ta niikuinii ei pääse sellest eluga.

“See muhedalt muigav ja huumorit armastav tegelane elab sinu sees. Selle raamatu abil saad sa ta üles äratada, et luua muretum ja stressivabam elu,” ütleb Valsberg.

Raamat pakatab nutikatest aforismidest, nagu näiteks: „Eluterve pohhuist ei võta joogat eriti tõsiselt. Aga ta teab, et jooga eesmärk pole mitte pead tagumiku poole painutada, vaid hoopis pea tagumikust välja tõmmata.“ Naljakate piltidega illustreeritud raamat on kergesti loetav ja vallutanud juba kuid raamatumüügi edetabeleid. Lugeja saab konkreetseid näpunäited, kuidas muuta suhtumist ja jääda positiivseks, kui ollakse silmitsi ootamatu ebameeldiva olukorraga. Kindlasti saab lugeja kõhutäie naerda, aga panna kõrva taha ka väga häid tarkuseteri.

Valsberg alustas raamatu kirjutamist peale seda, kui saabus Ameerikast ja avastas, et ema on närvis tühiste asjade pärast. Kui Tom ütles emale, et võta vabalt, kostis ema: „Kui sa nii tark oled, siis kirjuta sellest raamat!“

Tom kirjutaski…

Soovitame ka sul, hea lugeja, võtta aega ja lihtsalt lugeda. Loe rahus ja usu, nii mõnigi mõte ajab lihtsalt naerma. Ja usume, et hakkabki vähemalt veidi parem… või vähemalt lõbusam.

Siin on mõned mõtted Tomi raamatust.

  • Eluterve pohhuist teab, et me elame siin maal piiratud aja. Selle aja jooksul me teeme asju. Mõned neist on olulised. Mõned täiesti ebaolulised. Olulised asjad annavad meie elule mõtte. Ebaolulised asjad lihtsalt kulutavad aega. Ta proovib iga päev jõuda selgusele, mis on oluline just praegu.
  • Eluterve pohhuist ei saada kedagi pikalt, kui too eksib. Ta annab uue võimaluse, sest peale eksimist on just kõige suurem potentsiaal, et seda viga enam ei tehta.
  • Eluterve pohhuist võtab puhkust palju tõsisemalt kui tööd, sest ükski lill ei õitse kogu aasta läbi.
  • Elutervele pohhuistile meeldivad väga motivatsioonikoolitused. Aga ta teab ka seda, et kui motiveeritakse lolli, siis on tulemuseks motiveeritud loll.
  • Kui hirm tuleb peale, siis eluterve pohhuist pigem tegutseb ja pärast kahetseb, kui jätab midagi lihtsalt hirmu pärast tegemata.
  • Kui eluterve pohhuisti üle naerdakse, sest ta on täitsa isemoodi, siis eluterve pohhuist naerab seepärast, et paljud teised on ühe vitsaga löödud.
  • Elutervel pohhuistil on konkurentsist savi. Ta teab, et ükski lill ei mõtle teistega konkureerimisest, vaid puhkeb lihtsalt õide.
  • Elutervel pohhuistil on savi, kui ta mõnikord perseli kukub. Ta teab, et vahel kukub ta just selleks, et põrandalt midagi väärtuslikku leida.
  • Eluterve pohhuist teab, et kangelane pole julgem kui tavaline mees, ta on lihtsalt julge viis minutit kauem.
  • Eluterve pohhuist teab, et kui ta reha kellelegi kodaratesse ajab, siis varem või hiljem saab ta ise ka sellega vastu molli.
  • Eluterve pohhuist teab, et kui keegi ütleb talle „ei“, siis see ei tähenda, et seda asja ei saa teha. See tähendab lihtsalt, et seda asja ei saa teha koos selle inimesega. Suva. Proovime kellegi teisega.
  • Eluterve pohhuist ei ole nõus kuulama laimu- ja kuulujutte. Ta vingerdab end sellistest vestlustest süüdimatult minema.
  • Eluterve pohhuist hoolib teistest rohkem, kui sa oskad arvata. Seepärast luiskab ta vahel natuke, et mitte teistele haiget teha.
  • Eluterve pohhuist teab, et ta ei saa alati, mida ta tahab, aga ta saab enamjaolt just seda, mida ta parasjagu vajab või mis teda kõige rohkem õpetab ja arendab.
  • Kui elutervel pohhuistil ei tule und, siis ta parem loeb pool ööd põnevat raamatut, kui vähkreb voodis ja on enda peale pahane, et ta magada ei saa.
Head Uudised GoodNews