1. Avaleht
  2. Lugemist
  3. RAAMATUSOOVITUS: Astrid Johanna Grents
RAAMATUSOOVITUS: Astrid Johanna Grents

RAAMATUSOOVITUS: Astrid Johanna Grents

Kikkpoksija Astrid Johanna Grents loeb enamasti elulooraamatuid ja eneseabiraamatuid.

Milline on teie lemmikteos ja miks?

Minu lemmikteos on Mike Tysoni elulooraamat “Vaieldamatu tõde”, sest see on üdini aus ja läbipaistev. Mike rääkis detailselt oma raskustest ja narkosõltuvusest, mis segas tema poksijakarjääri ja eraelu. Ta näitas, et ka tema väliselt jõhkras kestas on peidus täiesti tavaline inimene, kes teeb vigu. Samuti rääkis ta ausalt, et oma teed pärast poksijakarjääri lõppu on keeruline uuesti üles leida. Samas ta andis lootust, et vahet pole, kui sügaval põhjas sa oled – alati on olemas väljapääs, pead ise ainult piisavalt palju tahtma, et sealt välja tulla.

Raamat, mis muutis teie elu.

Minu elumuutev raamat oli Roland Tokko “12 asja, mida sulle koolis ei õpetatud, aga mida kõik peaksid teadma”. Tänu sellele raamatule mõistsin, et tähtsaim ressurss siin elus pole raha, vaid aeg. Kui teed elu lõpuni tööd, mis sulle ei istu ja loodad elada oma unistuste elu alles pensionil olles, siis eksid. Aega ei saa tagasi, aga raha saab. See pani mind hindama aja väärtust ning tegelema ainult asjadega, mis mulle hingelähedased on. Ühtlasi andis see raamat mulle julguse öelda lahti inimestest, kes mind tagasi hoiavad ja ei aita mul kasvada.

Mõni põhimõte, mida mõnest raamatust lugesite ja mis teid siiani saadab.

„Su eesmärk ei tohiks olla eesmärgini jõudmine, vaid ka selle teekonna nautimine.“ See pärineb UFC võitleja Georges St-Pierre’i elulooraamatust “The Way of the Fight”.

Raamatud, mida soovitaksite lugeda.

  1. Roland Tokko “12 asja, mida sulle koolis ei õpetatud, aga mida kõik peaksid teadma”
  2. Matthew Perry “Bruce Lee”
  3. Timothy Ferris “Neljatunnine töönädal”
  4. Boyé Lafayette de Mente “Samurai Strategies: 42 Martial Secrets from Musashi’s Book of Five Rings”
Head Uudised GoodNews