1. Avaleht
  2. Hingele
  3. RAADIO ELMAR I Dalí Getter Karat: nii nagu panustame töösse, peame panustama ka oma puhkusesse
RAADIO ELMAR I Dalí Getter Karat: nii nagu panustame töösse, peame panustama ka oma puhkusesse

RAADIO ELMAR I Dalí Getter Karat: nii nagu panustame töösse, peame panustama ka oma puhkusesse

Raadio Elmari hommikujutus rääkis õnnekoolitaja Dalí Getter Karat sellest, kuidas töökohal õnnelikum olla.

Dali Getter Karat. Foto: Kersti Niglas

Erinevaid viise, kuidas olla tööl õnnelikum

Dalí selgitas, et see, kui õnnelik me oleme tööl, sõltub sellest, kui õnnelikuna me tegelikult ise ennast tunneme erinevates valdkondades. Küll aga oskab ta anda nõu, kuidas tööl õnnelikum olla. Peamine asi, mis õnnetaset alla tõmbab, on enda võrdlemine teistega. Ta tõi välja, et kui inimene keskendub iseendale ja oma tugevustele, tekitab see temas õnnetunnet. Kui hakkab aga ennast teistega võrdlema, tema õnnetase kukub kolinal.

Dalí soovitas ka enne suuremaid muutusi, näiteks karjääri muutmist vaadata, ehk oled sa õnne ära kaotanud. Seda üles leida praeguses töökohas võiks näiteks töökaaslastele head tehes – miks mitte peita neile väikseid üllatusi nagu šokolaadimedalid või heade sõnumitega kleepsupaberid. Seeläbi oled ise see muutus, mida tahad näha. Kui inimene kiirgab endast head ja teeb teistele head, muudab see kogu keskkonna rõõmsamaks ja positiivsemaks ning hea hakkab tagasi peegelduma.

Kui inimene kiirgab endast head ja teeb teistele head, muudab see kogu keskkonna rõõmsamaks ja positiivsemaks ning hea hakkab tagasi peegelduma.

Oma osa on ka tänulikkusel – lihtsalt öelda rohkem aitäh. Tänada võib näiteks inimesi selle eest, et nad sulle ust lahti hoidsid, kohvi tõid, asjad õigeks ajaks esitasid. Ka võiks tööle minnes iga päev mõelda 5-10 asja, mille eest oled tänulik seoses oma töökeskkonnaga.

Täna inimesi selle eest, et nad sulle ust lahti hoidsid, kohvi tõid, asjad õigeks ajaks esitasid.

Väärtusta ka vaba aega

Dalí tõi ka välja, et me panustame teadlikult töösse, aga nii sama palju tasub väärtustada oma eraelu, puhkust, vabu päevi, offline olekut, sõpradega olekut ja kõike muud.

Õnneuuringute kohaselt arvavad eestlased, et läbi töö saab õnne ehk kui teha palju tööd ja jätta lõunaid vahele, süüa arvuti taga ja varem tööle minna, oleme õnnelikumad. Küll aga ei tasuks jätta tahaplaanile und, liikumist, üksinda olemist, puhkamist ja lähedasi suhteid teistega.

See viib välja tasakaalust ning sel juhul ei saa särada mitte üheski valdkonnas.

KUULA RAADIO ELMARI INTERVJUUD!

Head Uudised GoodNews