1. Avaleht
  2. Hingele
  3. PÕNEV PODCAST I Kuidas taimed saavad olla õpetajaks?
PÕNEV PODCAST I Kuidas taimed saavad olla õpetajaks?

PÕNEV PODCAST I Kuidas taimed saavad olla õpetajaks?

18. märtsil toimub Herbaticumi podcast ehk pilguheit ravimtaimede holistilisse võlumaailma. Igas saates võetakse luubi alla ühe keskse teema, mille üle arutatakse koos Herbaticumi külalisega ning tuuakse kuulajale killukese looduse väest koju ja hingesoppi. Saatejuhtideks on Irje Karjus ja Mai-Liis Kivistik.

Irje Karjus. Foto: Ingrid Joya Tsirel

Seekordses taskuhäälingus on külas Keily Kaikkonen, kes on elukestev õppija. Keily õpingute tee on teda juhatanud nii massaažipraktikateni, bioenergeetika kooli, ravimtaimede maailma, psühholoogia ja pikemalt ka Holistise Instituudi terapeudi õpingutele.

Viimane aasta on Keily elus olulisel kohal ka poja sünd ning emaks saamine, kuid ka see on võimaldanud vaikselt taustal hoida kogu aeg õppimislainet. Lisaks holistika terapeudi õpingutele on ta süvenenud ka astroloogiasse nii maiade traditsioonist kui ka lääne traditsioonist. Samuti omandanud “human design” süsteemi, mis käsitleb kaasaegset inimest kui 9 energiakeskuse ja kahe teadvusega olendit.

Keily Kaikkonen. Foto: Heigo Teppo

Kokkuvõtvalt on Keily pidevalt õppimas ja koondamas infot, mis aitab inimese sisemaailma ja tervislikku eluviisi paremini lahti mõtestada nii füüsilisel, psühholoogisel kui ka astroloogisel tasandil. Mõtestades lahti neid nüansse, mis on kaasa antud igale inimesele tema sünnihetkel ja samal ajal selle keskkonna poolt, kus ta on üles kasvanud (perekonna mõjud ja konstellatsioonid).

Varasem 5 aasta pikkune massaažipraktika on kujundanud ka füüsilise keha mõistmist ning nüüd lisanduvad järjest enam holistiliselt juurde ka vaimu ja hinge terviklikkus.

Samas herbaatika ehk ravimtaime õpingud alates 2018. aastast ja kandev uudishimu taimede vastu, on andnud toetust ühendumaks veel enam looduses pakutava kõige hea ja paremaga. Mis samuti puudutab nii füüsilist kui ka hingelist tasandit ja on osa tervislikust eluviisist läbi taimede.

Keily Kaikkonen. Foto: Ruudu Sandra

Hetkel on Keily peale lapsepuhkust taasühinenud ka Biotheka loodusravibioteegi toimetustega, kus kirjutab holistilise lähenemise kaudu ravimtaime ja terviseteemalisi artikleid ja samuti on saatejuht ning vestleb põnevate saatekülalsitega olulistel teemadel Biotheka terviseminutite saates. Lähenedes erinevatele teemadele läbi loodusravi, alternatiivmeditsiini ja individuaalse keha biokeemia toetamise perspektiivi.

“Mind paelub inimene kui terviksüsteem, otsatu müsteerium, mida on võimalik lõputult erinevatel tasanditel aina enam mõista ja tunnetada – et selle kaudu ka teistel aidata ühenduda iseenese autentse olemuse, toetava elustiili ja tervise väärtustamisega,“ ütleb ta.

Kuula podcast’i siit!

Head Uudised GoodNews