1. Avaleht
  2. Hingele
  3. Pirita päästjad juhtisid hülgepoja tagasi merre
Pirita päästjad juhtisid hülgepoja tagasi merre

Pirita päästjad juhtisid hülgepoja tagasi merre

Enamasti ei vaja rannas lesiv hülgepoeg inimese abi. Kui aga tundub, et hülgepoeg on hätta sattunud, tuleb sellest teada anda telefonil 1313.

Igal kevadel eksib Pirita randa mõni hülgepoeg, selgi aastal on hülgepoegi nähtud. „Paar päeva tagasi said Pirita päästjad väljakutse rannaalale, kus hülgepoeg oli sattunud kaldast kaugele ega pääsenud ise merre tagasi. Päästjad konsulteerisid keskkonnainspektsiooni spetsialistidega, kes soovitasid loomakese veepiirile lähemale aidata, mida päästjad ka tegid,” kirjeldas Pirita linnaosa vanem Tõnis Liinat ja tänas Pirita päästekomando töötajaid.

Foto: kaadrid Pirita päästekomando videost

Linnaosavanem paneb kõikidele rannas jalutajatele südamele, et rannas lebava hülgepojaga ei tohi luua kontakti – teda katsuda, toita või muul moel häirida. „Tuleb meeles pidada, et üldjuhul ei vaja hülgepoeg inimese abi. Ta ei ole maha jäetud, tema ema on kusagil läheduses ja hoiab silma peal. Kui merekutsikat püüda omal algatusel abistada, võib loom hukkuda, kuid see võib ohtlik olla ka inimesele endale, sest hülgel on korralikud hambad, millega ta end kaitseb,” hoiatas linnaosavanem. Ta rõhutas, et abi andmine tuleb jätta spetsialistidele, kel on selleks oskused. Liinat lisas, et suurim oht hüljestele ongi neid häirivad inimesed ja eriti lahtiselt jooksvad koerad.

Foto: kaadrid Pirita päästekomando videost

„Kui tundub, et loom on liikunud rannast liiga kaugele või vigastatud ja vajab abi, siis tuleb sellest teada anda keskkonnainfo telefonil 1313,” ütles Liinat.

Head Uudised GoodNews