1. Avaleht
  2. Hingele
  3. PALUN PÜÜA OLLA POSITIIVNE I Kiire muutuse terapeut Merlin Vask: negatiivne mõte toodab stressihormooni
PALUN PÜÜA OLLA POSITIIVNE I Kiire muutuse terapeut Merlin Vask: negatiivne mõte toodab stressihormooni

PALUN PÜÜA OLLA POSITIIVNE I Kiire muutuse terapeut Merlin Vask: negatiivne mõte toodab stressihormooni

Kiire muutuse terapeut Merlin Vask tuletab meelde, et tänulikkus on kõige efektiivsem ravim mis tahes haigusele, kuna paiskab kehasse hulgaliselt heaoluhormoone. Need omakorda tugevdavad mitmekordselt meie loomulikku kaitsevõimet ehk immuunsüsteemi.

Sinu mõte tõlgitakse ajus läbi konkreetse ja spetsiifilise, just sellele mõttele vastava keemiakokteili keha keelde. Ehk milline emotsioon vastab Sinu mõttele. Positiivne mõte tekitab heaoluhoromoone ja negatiivne mõte stressihormoone.

Kõige parem “ravim” on positiivne mõte!

Negatiivne mõte toodab stressihormooni. Keha saab signaali, et oled nn ohtlikus olukorras ehk Sa pead olema valmis kas põgenema, peituma või võitlema. Sellises olukorras ei ole sul immunsussüsteemi vaja, see ei ole prioriteet nr 1. Prioriteet nr 1 on olla kohe valmis reageerima, olema valmis vajadusel võimalikuks põgenemiseks, peitumiseks või võitlemiseks. Sinu immuunsussüsteem läheb alla, sest see ei ole hetkel oluline. Sa oled olukorras, kus iga kell võib põõsa tagant välja hüpata lõvi, kes tahab Su ära süüa. Tänapäeval meil küll pole neid lõvisid põõsas varitsemas, kuid stress olukorra pärast, mis maailmas praegu toimub, on aju jaoks täpselt sama.

Stress on stress

Inimene saab oma mõttega kohe stressiolukorra tekitada. Käib ja jalutab metsas, imeliselt hea on olla ning üks telefonikõne ämmalt või bossilt – ja stress võib olla laes. Reaalselt on ju kõik korras, metsas on endiselt mõnus ja rahulik, kuid peas keerlevad mõtted räägivad kehale konkreetselt stressikeelt. Kui see oleks lühiajaline, siis poleks probleemi, kuid tänapäeval kipub see stress peale jääma. See on juba väga suur probleem!

Tänulikkus, armastus ja rõõm toodavad heaoluhormoone 

Tänulikkus, armastus, rõõm jne toodavad heaoluhormoone, need lähevad kehas laiali ning keha saab sõnumi, et Sul on turvaline. Sest stressisituatsioonis, kus on varitsemas võimalik oht, Sa ju ometi ei oleks tänulik ega rõõmus. Kui Sa ujutad oma keha üle heaoluhormoonidega, lülitub see normaalsesse funktsioneerimisse. Su organid hakkavad kõik kenasti töötama nii, nagu nad peavad. Seedimine hakkab normaalselt tööle, immuunsussüsteem hakkab tööle, keha hakkab ennast tervendama. Keha vajab neid heaoluhormoone, et hakata ennast tervendama!

Seega tugevda oma immuunsussüsteemi heade mõtetega. Positiivsete mõtetega. Tänulikkusega. See on kõige efektiivsem “ravim” kõigi haiguste puhul ja immuunsussüsteemi tugevdamiseks.

See on nii oluline, mis ma just ütlesin! Sinu hea seisund on kõige võimsam ravim! Igasuguse haiguse puhul – leides põhjuse olla tänulik (see on suurepärane heaoluhormoonide tekitaja) sa tervendad oma keha keemiliselt, omaenda ajukeemiaga.

See ei ole lihtsalt positiivne mõtlemine, see on teadlik mõtlemine. See ei ole probleemide eitamine! Absoluutselt mitte. Olles stressis, ei võta inimesed just kõige adekvaatsemaid otsuseid vastu. Olles rahulik ning kohal, saad Sa olukorda hinnata adekvaatselt, teha parimad otsused, vältida vigade tegemist.

Meditatsioon on suurepärane. Naer, rõõm, õnn, tänulikkus, elevus, armastav puudutus jne – hoia neid praegu oma elus! Need tõstavad Sinu immuunsust, need teevad Su tugevamaks. Need teevad Su tervemaks. Sa teed paremaid otsuseid.

Head Uudised GoodNews