1. Avaleht
  2. Inspireeriv
  3. Õnnekoolitaja Dalí Getter Karat annab nõu, kuidas segadusseajavatesse olukordadesse selgust tuua
Õnnekoolitaja Dalí Getter Karat annab nõu, kuidas segadusseajavatesse olukordadesse selgust tuua

Õnnekoolitaja Dalí Getter Karat annab nõu, kuidas segadusseajavatesse olukordadesse selgust tuua

“Selgus loob kergust” on üks õnnekoolitaja Dalí Getter Karati mantratest, mida ta on endale viimased poolteist aastat pea iga päev erinevates teemades meelde tuletanud ja korranud. “Kui sul ei ole selgust, on sul ebaselgus, teadmatus ja segased asjaolud. Kui sul ei ole selgust, ei saa sul olla voolamist, elukergust, harmooniat või endaga jumalikku kulgemist,” selgitab ta, et eluvoolu kulgemine saab tulla siis, kui on selgus. Dalí Getter Karat korraldab 1. juunist 30-päevase õnnelikkuse väljakutse, et tuua eludesse rohkem rõõmu ja tänu.

Inimloomusel on kombeks täita lüngad negatiivse infoga

Dalí Getter Karat selgitab, et kui meil on puudu mingi info, on ebaselgus ja –kõla, hakkame alateadlikult muretsema, pabistama ja täitma seda infopuudust negatiivsusega.

Ebaselgus võib olla näiteks töökoha suhtes, pinge ülemusega, lahkhelid paarisuhtes, hirm vaadata otsa oma rahalisele seisule, probleemid tervisega. Või ebaselgus, mis on sinu ühe või viie aasta eesmärgid, mida elus saavutada tahad.

“Kui sa vaatad erinevatele teemadele otsa, ka raskematele, loob see suuremas plaanis ikkagi kergust, sest nüüd sa tead,” räägib Dalí Getter Karat ja lisab, et me tahame inimestena kogu aeg edasi liikuda, me ei taha püsida paigal. Selgus annab võimaluse kerguseks ning võimaluse edasi liikuda.

Selguse loomine on samm edasi liikumiseks

Isegi kui tuleb lahkuminek, koondamisteade, halb uudis tervise kohta, annab see lähtepunkti, et nüüd on selge, mis olukord sellega on ja saab mingis suunas edasi liikuda. Kui on aga ebaselge olukord, ei tea, kuhu edasi liikuda ja justkui ootame, aga kuskile edasi liikuda ei saa.

Selgus loob kokkuvõttes hea tunde ja kerguse, sest see annab meile võimaluse mingis suunas edasi liikuda, isegi kui see on negatiivne.

Segaduses olla on väga raske. Dalí Getter Karat võrdleb seda korraga gaasi ja piduri hoidmisega – tahaks liikuda, aga samal ajal on pidur peal ja tossu tuleb, sest põletad liiga palju oma sisemist energiat.

Nii on ka koroonaaeg inimestele raske taluda, sest see on tohutult ebaselge ja inimesed ei tea, mis saab tulevikus, mida toob järgmine kuu või isegi nädal. Me ei tea, kuidas hakkama saada rahaliselt, mis saab meie tööst, kuidas on meie tervisega ja mis saab üleüldse maailmast. See põletab meid vaimselt väga.

Dali Getter Karat. Foto: Kersti Niglas

Kerguse saame ise luua

Dalí Getter Karat sõnab, et kerguse saame me ise teadlikult luua. Selleks, et me teaks, kuhu me peame selgust looma, on vaja aru saada, mis on need kohad meie elus, mis on ebaselged ning me pole päris kindlad, mis toimub.

Kuidas jõuda selguseni?

  • Pane kirja küsimused, inimesed, valdkonnad, teemad ja plaanid, milles sul on ebaselgus
  • Kui sa tekitad endale nimekirja, siis näed, kas ja kui palju on sinu elus praegu aktiivseid ebaselgeid teemasid, valdkondi, üritusi, mõtteid, plaane, soove ja  saad hakata järjest nendesse teemadesse tooma selgust ja see omakorda loob sinu ellu igapäevaselt aina rohkem kergust.

Rohkem infot leiab Fienta.ee!

Head Uudised GoodNews