1. Avaleht
  2. Hingele
  3. OLE LIHTSALT TASA! Tunne vaikuse saladust
OLE LIHTSALT TASA! Tunne vaikuse saladust

OLE LIHTSALT TASA! Tunne vaikuse saladust

VaikusRaamatus “Ära muretse, teeni raha” selgitab Richard Carlson lugejale, kuidas teada saada tujude ja raha vahelist seost, teadvustada seda, mida me ei tea ja milles me pole eriti tugevad ning kuidas vältida autoriteedi kaotamist.

Raamat sisaldab vaimseid ja praktilisi meetodeid, mis aitavad rikkamaks saada ja muudavad elu lõbusamaks.

GoodNews tähelepanu köitis raamatust peatükk “Tunne vaikuse saladust”, mille nüüd osaliselt ka lugejateni toome.

Äris ja eraelus on tendents, et tahetakse end aktiivselt siduda loomisprotsessiga. Me tahame teada vastuseid. Me tahame välja mõelda, mida järgmisena teha. Me tahame välja mõelda, kuidas saada edukaks.

Ometi paljudel juhtudel ei tule parim vastus mitte programmeeritud, mälul põhineva mõtlemise abil, vaid sisemisest vaikusest. Kas sa oled kunagi tähele pannud, et kui sa oled vaikselt ja liikumatult, rahunenult ja tasa, tead sa täpselt, mida teha? Tasa olemine ei lülita mõistust välja, vaid see aktiveerib intelligentsuse sügavamad vormid. Keegi ei tea kindlalt, kust on pärit see süvaintelligentsus või kuidas seda kutsutakse, kuid kõik arenenud kultuurid on kindlad, et see eksisteerib. Kui oleme tasa, siis on see just nagu ühendaksime end kõikehaarava tarkuseallikaga. Mõte tuleb meie juurde just nagu iseenesest, ilma et me oleks seda ise aktiivselt taga ajanud.

Tegelikult on lihtne õppida lootma vaikusele, kuna seda tehes on tulemused nii tähelepanuväärsed. Kui sa seda taipad, muutub su elu palju kergemaks ja vabaks stressist. Edu hiilib sinu juurde. Järgmine kord, kui vajad vastuseid, siis selle asemel, et hakata oma aju piinama, katseta parem seda. Selle asemel, et aktiivselt probleemi üle mõelda, lase tal minna. See, et sa tead probleemi või küsimuse olemust, on kogu vajalik informatsioon sinu jaoks. Las küsimus laagerdub nagu muda vees. Kui sa seda teed, siis toimub midagi imelist sinu teadlikkusega. Midagi sinust väljaspool, mõtlemise dimensioon, mille üle sul ei ole kontrolli, sähvatab. Parajal ajal – see võib juhtuda mõne minuti, tunni või päeva jooksul, sõltuvalt probleemist – on vastus klõpsti sinu peas. Ei mingit rabelemist ega jõupingutust. See lihtsalt juhtub.

Sa võid üllatuda, kuid kindlasti on sul hea meel arukuse üle, mis jõuab sinuni. Ole aga ettevaatlik ning ära suhtu endasse väga tõsiselt. Kogetud tarkus ei tulene sinust, vaid vaikusest.

Head Uudised GoodNews