1. Avaleht
  2. Hingele
  3. MOTIVATSIOONIVIDEO I Pea lapsele antud lubadusi! Vaata, kuidas tööga hõivatud isale tehakse tõeline äratus!
MOTIVATSIOONIVIDEO I Pea lapsele antud lubadusi! Vaata, kuidas tööga hõivatud isale tehakse tõeline äratus!

MOTIVATSIOONIVIDEO I Pea lapsele antud lubadusi! Vaata, kuidas tööga hõivatud isale tehakse tõeline äratus!

Jay Shetty on endine munk, kes jagab internetis inspireerivaid mõtteid. Tema motivatsioonikõned on puudutanud miljonite inimeste südameid ning pannud neid oma elu ümber vormima. Videos helistab poeg isale, ent isa on hõivatud koosolekuga, kuigi lubas poja välja viia. Ta arvab, et see on tühiasi ning küll laps selle unustab. Teised mehed teevad aga talle selgeks, miks lapsele antud lubadused on olulised.

Isale helistab poeg, kuid ta ei vasta kõnele.

Mohammed Qahtani: Kes helistab?

Isa: Minu poeg, mitte midagi olulist.

Seejärel helistab ema.

Ian Humphrey: Sa võid sellele kõnele vastata, meil on aega.

Isa vastab kõnele, ema püüab isale selgitada, et ta lubas lapse välja viia. Evan aga vastab selle peale, et see ei ole hetkel tema prioriteet ja ta heastab selle lapsele hiljem, sellega kõne lõppeb.

Mohammed: Kas sa panid just oma poja kõne kinni?

Isa: Ma tegelen sellega hiljem, see pole suur asi.

Mohammed: Tead, sa võiksid suitsetada aastaid, aga sinuga ei juhtuks kunagi midagi. Usud, et suitsetamine tapab?

Isa: Jah.

Mohammed: Ma räägin sulle midagi. Kas sa tead, et kopsupõletikuni viiv põhjus ei ole tegelikult suits, vaid sinu DNA?

Isa: Kuidas see siia puutub?

Mohammed: Naljakas, ma kasutan neid argumente, mis ma muide välja mõtlesin, oma sõpradega. Tulemuseks on see, et viis neist uskusid, mida ma ütlesin, kaks neist hakkasid tegelikult suitsetama.

Isa: Laps on alles viiene, ta unustab selle ära. Sõnad on lihtsalt sõnad.

Mohammed: Sõnad, kui neid öeldakse ja liigendatakse õigel viisil, siis see võib muuta kellegi mõtteviisi, nad võivad muuta kellegi usku. Sul on võime muuta kellegi elu paremaks või hävitada kellegi õnne, kasutades ainult sõnu.

Isa: Hea küll, sina võidad, ma saan aru, helistan oma pojale.

Ian: Ei, sa ei saa aru.

Isa: Ei, ma saan aru, sõnad loevad.

Ian: Sõnad loevad ainult siis, kui sellega kaasneb ka tegutsemine. Mu isa helistas vanglast ja ütles, et ta saab välja. „Poeg, ma saan täna välja, ma tulen teid vaatama. Ütle oma väiksele vennale, et ma tulen. Seekord ma luban seda.” Ma olin 10aastane, mu vend oli 8, aga ma siiani mäletan, kui elevile me läksime sellel suvisel päeval, me koristasime isegi oma toad ära. Peale õhtusööki, me läksime õue, meie vanaema terrassile, istusime maha ja ootasime. Minu vend oli esimene, kes lõpetas vaikuse: „Mis sa arvad, millise autoga ta sõidab? Veame kihla, et see on Porche.“ Me jälgisime iga mööda sõitvat autot, aga kogu selle aja päike laskus. Varsti tekkis meis pettumus. Järgmisena oli minu kord vaikus lõpetada: „Tead mis, mind ei huvita, kui ta tuleb kasvõi jalgrattaga.“ Mu väike vend vastas: „Jah, mind ei huvitaks, kui ta tuleks isegi jala.” Meid ei huvitanud, kuidas ta meieni jõuab, me lihtsalt lootsime, et ta hoiab vähemalt üks kordki oma lubadust ja ilmub välja. Ma ei tea miks, aga jätkasime isa kõnede vastu võtmist veel aastaid ja me vennaga kordasime seda protsessi, koristasime oma toad, istusime väljas vanaema terrassil, lihtsalt vaatasime, kuidas päike langes.

Mohammed: Minu sõber Nasser, ta armastas oma isa, isa oli ta kangelane. Ta tegi kõik selleks, et ta oleks õnnelik, aga tema isa oli selline inimene, kellele pole lihtne muljet avaldada. Esimesel ülikooliaastal olid Nasseril igas aines kõige kõrgemad hinded ja ta mõtles: „See paneb mu isa minu üle uhkust tundma.” Ta helistas oma isale: „Isa, mul on ideaalsed hinded, palun ütle, et sa oled minu üle uhke.” Isa vastus sellele oli: „Poeg, ma ei saa praegu rääkida, ma olen hõivatud.” See ainus lause oli see, mis murdis kaameli selja. Ta hakkas jooma, ta tarvitas narkootikume, käis läbi vale seltskonnaga. Iga kord, kui ma temalt küsisin: „Nasser, miks sa oma elu minema viskad?“ Tema vastas: „Kui ainus inimene, kellest ma kõige rohkem hoolin, ei hooli minust, siis miks peaksin mina seda tegema?“ Ühel õhtul ma sain kõne, Nasser oli haiglas narkootikumide üledoosiga. Ma kiirustasin haiglasse, ma nägin teda seal voodis ja ma nägin, kuidas arstid teda elustada püüdsid. Üks ainus sõna oleks muutnud tema elu.

Ian: Mind ei huvita, kas see on ainult niisama antud lubadus, lapsed teavad ainult seda, et sa lubasid  Ja kuidagi nad teavad, et lubadused ei ole murdmiseks, sest kui neid murtakse, siis murdub ka süda.

Mohammed: Sõnad on võim, sõnadel on võim, sõnad võivad olla sinu võim. Sa võid muuta oma elu, inspireerida rahvast või muuta see maailm ilusaks kohaks. Sinu suu võib pritsida mürki ja see võib ka kokku lappida purustatud hinge.

Ian: Tema äraolekul, mu isa õpetas mulle kaks väga olulist õppetundi:

  1. Ära lase kunagi päiksel oma lubadustele laskuda, lapsed ei unusta kunagi.
  2. Me ei pea asju, mis teevad meile lapsena kõige rohkem haiget, kordama.

See murtud lubaduste valu, see on koos minuga ja see lõppeb siin koos sinuga, kui sa ei lase päiksel oma lubadustele laskuda.

HOIDKE OMA LUBADUSI!

Head Uudised GoodNews